Care sunt dusmanii nevazuti ai constructiilor?

0 Shares
0
0
0

Desi facem referire la constructii ca la adevarati mastodonti, capabili sa preia incarcari majore, in anumite cazuri vom constata faptul ca exista si pericole care le pot pandi si pune in pericol.

In aceste cazuri conteaza foarte mult ca firma de constructii cu care lucram sa fie cu adevarat buna, deoarece ea va avea capacitatea de a ne proteja de pericolele care pandesc la tot pasul.

Avand alaturi firma de constructii Avangart, ne va fi mai mult decat usor sa evitam situatiile care pot genera probleme sau din care pot deriva evenimente cu adevarat neprevazute.

Din nefericire in cele mai multe dintre cazuri factorii nocivi pentru constructii interactioneaza cu aceasta fara ca urmele sa fie vizibile, astfel ca ne putem trezi ca nu mai putem interveni sau ca interventia se face cu dificultate.

Unul dintre factorii care influenteaza foarte mult constructiile este apa. Practic apa este de fapt baza a foarte multe probleme, indiferent de forma fizica in care s-ar afla. Apa care in mod normal ne este de ajutor in atat de multe domenii, si chiar si in timpul procesului de construire, iata ca poate avea efecte nocive atunci cand vine vorba despre o constructie finalizata.

De ce se intampla acest lucru? Ei bine apa, in curgerea ei are proprietatea de a eroda materialele de constructii.

Astfel, daca vorbim despre constructii din beton, vom avea neplacuta surpriza de a vedea ca acesta se erodeaza din cauza apei, iar acest lucru poate conduce catre decopertarea stratului de beton, apa ajungand astfel la armatura, lucru care in mod clar nu este o situatie favorabila.

Apa poate coroda armaturile, iar acestea pot ceda in ura procesului, slabind astfel rezistenta si stabilitatea cladirii.

Pe de alta parte, in cazul constructiilor metalice apa are o influenta negativa deoarece chiar si in ipoteza unui singur punct netratat pe metal, a unei brese, ea se poate infiltra si, din nou, poate conduce catre aparitia ruginii si implicit deteriorarea materialului de constructie.

In mod normal constructiile metalice sunt tratate din punct de vedere anticoroziv, insa uneori se mai pot intampla si mici accidente de acest tip. Acelasi lucru se intampla si in cazul lemnului, care, desi tratat, poate fi afectat de actiunea apei, actiune care poate provoca umflarea acestuia si deteriorarea sau putrezirea acestuia.

Tot apa este responsabila si de aparitia condensului, numai ca vorbim aici despre starea fizica de vapori a acesteia, insa care este la fel de distructiva. Stim cu totii cat este de greu sa te lupti cu condensul si cu aparitia mucegaiului, si cat poate fi de dificil sa intretii un spatiu predispus la astfel de probleme.

Pe langa apa ne mai putem lovi si de actiunea intemperiilor, sau de problemele interne ale casei noastre, derivate sau nu din utilizarea normala a constructiei.

Fireste ca pentru fiecare dintre aceste probleme exista si solutii, iar prima si cea mai importanta este aceea de a apela la  firma de constructii Avangart specializata si cu experienta care sa identifice din timp situatia sau, de ce nu, sa o preintampine prin realizarea unor protectii si bariere speciale.

Important din toate acestea este faptul ca ne putem proteja casele, si o putem face cu succes apeland la www.avangart.org, insa tot ceea ce ne trebuie este putina rabdare si cativa specialisti care sa ne ghideze pasii.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…