Care sunt vasele potrivite pentru a gati?

0 Shares
0
0
0

Exista femei carora le place sa petreaca foarte mult timp in bucatarie, pentru a gati, si care isi doresc in mod evident sa aiba mai multe optiuni atunci cand vine vorba despre alegerea vaselor de bucatarie.

In ceea ce priveste optiunile, cu siguranta acestea sunt multe, dat fiind faptul ca pe piata se gasesc vase pentru gatit care sunt fabricate din diferite materiale. Veti avea posibilitatea ca in cele ce urmeaza, sa descoperiti cateva exemple.

Indiferent ca va place sa gatiti si sunteti in fiecare zi prezente in bucatarie, sau gatiti mai rar (fie pentru ca nu va permite timpul, fie pentru ca nu va pasioneaza sa gatiti), trebuie sa cunoasteti optiunile in ceea ce priveste alegerea vaselor pentru gatit.

Exista vase de gatit care sunt recomandate, si exista vase pentru gatit pe care ar fi indicat sa le evitati. Vom incepe sa discutam despre vasele pentru gatit pe care le puteti alege.

  1. Vase pentru gatit din lut

In czul in care va intrebati de ce am pus pe primul loc vasele de gatit din lut, ei bine, datorita faptului ca acestea sunt cele mai vechi. Inca din cele mai vechi timpuri se foloseau vasele de lut pentru gatiti.

Acestea au avantajul de a nu elibera substante toxice in mancare, au preturi atractive, sunt usor de curatat si de intretinut, de ci pot fi considerate una dintre cele mai bune optiuni in ceea ce priveste vasele pentru gatit.

  1. Vase pentru gatit din ceramica

De un nivel foarte ridicat de popularitate se bucura in clipa de fata vasele pentru gatit, din ceramica. De obice, doamnele si domnisoarele au posibilitatea de a-si alege tigaile din ceramica, dar exista si diferite alte vase precum tavile pentru copt, care sunt fabricate din acest material.

Se gasesc pe piata si vase ceramice care sunt fabricate in totalitate din ceramica, dar si vase care sunt doar captusite cu ceramica, intr-un strat gros. Trebuie insa sa aveti grija de aceste vase pentru ca in cazul in care se zgarie, va trebui sa renuntati la utilizarea lor.

  1. Vase emailate pentru gatit

Exista o alta optiune interesanta atunci cand vine vorba despre vasele pentru gatit, iar aici ne referim la vase emailate, care sunt fabricate din email, dupa cum ne putem da seama chiar si din denumirea acestora.

Foarte multe femei isi doresc sa foloseasca diferite vase pentru gatiti emailate, dat fiind faptul ca emailul este un material sanatos. Este important sa va aducem la cunostinta faptul ca acest material este complet inert (in cazul fericit in care este intact). Daca insa aceste vase emailate pezinta diferite deteriorari, acunci trebuie sa renuntati la ele.

Inainte de a trece mai departe, mai trebuie sa stiti despre aceste vase ca nu retin mirosurile alimentelor gatite, si nici nu retin resturi alimentare.

  1. Vase pentru gatit din inox

O alta optiune interesanta pe care o puteti lua in considerare atunci cand aveti nevoie de vase pentru gatit, este inoxul. Despre vasele din inox se aud de fiecare data doar lucruri pozitive.

In primul rand mentionam faptul ca vasele din acest material sunt rezistente chiar si la temperaturi foarte ridicate. Apoi, un alt super avantaj al inoxului este ca nu elibereaza substante toxice care sa poata afecta alimentele din vase.

  1. Vase de bucatarie din sticla Yena

Foarte multe femei considera ca sticla reprezinta cea mai buna optiune nu pentru gatiti, ci pentru scoaterea alimentelor din cuptor. Aceasta sticla Yena insa, este ideala pentru a fi folosita cand se gateste la cuptorul clasic.

Acest tip de sticla nu afecteaza alimentele in nici un fel, nici macar pe cele cu un nivel mare de aciditate.

Vase de gatit pe care ar trebui sa le evitati

Exista vase de care ar cam trebui sa va feriti, chiar daca aparent le-ati luat in considerare. Vom incepe  prin a va spune despre vasele din aluminiu ca, in ciuda faptului ca sunt capabile sa conduca uniform caldura, acestea vor elibera substante care afecteaza alimentele, si care pun viata in pericol.

Exista de-asemenea vase din cupru pe care este indicat sa le evitati, dat fiind faptul ca acestea afecteaza la randul lor alimentele, iar astfel apare riscul de intoxicare. Cu cat aciditatea alimentelor gatite este mai mare, cu atat sunt mai mari si sansele acestor vase pentru gatit, sa elibereze substante care sa afecteze mancarea.

Nici vasele de gatit din teflon, nu sunt atat de bune precum par. Acestea au in componenta acidul perfluorooctanoic, dar si cadmiu si plumb, deci vor elibera substante care vor pune viata in pericol.

Asadar, alegerea vaselor pentru gatit nu este cu siguranta o sarcina usoara, dat fiind faptul ca exista atat de multe optiuni in ceea ce priveste materialele, dar acest articolr va poate fi de folos, si va poate ajuta sa faceti cele mai bune alegeri ale vaselor pentru gatit.

0 Shares
You May Also Like