Casa ta este pânza. Tu eşti pictorul.

0 Shares
0
0
0

În nenumăratele discuţii, nu cred că se  poate accentua destul importanţa pe care reşedinţa o are în viaţa individului. Reprezintă spaţiul care îl înconjoară zi de zi. Locul în care se adună gânduri, trăiri, speranţe, probleme, succese, eşecuri, bucurii şi multe altele.

Totuşi, aflându-ne în acelaşi spaţiu cunoscut zi de zi dobândim o comoditate, o zonă de comfort născută din familiaritate. În acelaşi timp, apare un sentiment de repetiţie, de monotonie deoarece vedem acelaşi lucru zi de zi. Practic, ne trezim zilnic pentru a vedea acelaşi tavan. Din acest motiv, se încearcă mereu decorarea şi redecorarea (mai ales a interiorului) casei.

Opţiunile sunt extrem de numeroase şi variate (tapeturi, vopsirea într-o anumită culoare, diferite piese de mobilă, etc).  Dar dacă v-aş spune că aveţi opţiunea să schimbaţi întreaga atmosferă doar prin apăsarea unui buton? Da, vorbesc cât se poate de serios. Dacă încăperea cu toate obiectele ei sunt peisajul, tu poţi adăuga sau schimba culoarea.

Scurtă definiţie:

Probabil că vă întrebaţi la ce dispozitiv mă refer. Ei bine, dispozitvul la care fac referire se numeşte controller banda led. Această telecomandă cu butoane colorate îţi oferă şansa  unică de a modifica culoarea luminii din încăperea în care te aflii.

Cum se poate aşa ceva? Un controller bandă led  este o parte dintr-un dispozitiv de iluminare mai amplu numit kit de bandă LED. Un astfel de kit este format din: controller (sau telecomandă); sursa de alimentare şi consumatorul, respectiv, banda LED propriu-zisă.  Acest kit funcţionează printr-un număr de LED-uri adunate pe un circuit flexibil.

Acestea au capacitatea de a emite nuanţe diferite de culori, în funcţie de comanda recepţionată.  Controller-ul de bandă led oferă, astfel,  posibilitatea selectării unor nuanţe de culoare a iluminării. Acest lucru dă o notă de atmosferă, unicitate şi modernitate încăperii prin intermediul aspectului bogat în diversitaate.

Descrierea tehnică:

Un controller bandă led este, aşa cum am mai spus o telecomandă. Funcţionează prin intermediul WiFi, dar poate fi operată şi prin intermedul telefonului. Oferă un spectru incredibil de 16 milioane de culori ( ! ).

Controller-ul de bandă led mai oferă opţiunea unui joc de culori adptat la muzica pe care o alegeţi. Astfel, visul animatorului Oskar Fischinger de creare a unei muzici a vizuale, bazată pe culori, nu mai este doar o fantezie. Alte opţiuni importante mai includ personalizarea, salvarea culorilor preferate, control de la distanţă prin internet, etc.

Concluzie:

Controller-ul de bandă led este o piesă mică, însă esenţială. Prin intermediul ei este posibilă trecera de la o lume la alta.

S-ar putea să pară exagerat, dar văzul este unul dintre simţurile noastre de bază, prin urmare, un număr foarte mare de informaţii (inclusiv stări de spirit) pot, şi vor fi, transmise pe cale vizuală.

Deci, cel puţindin perspectiva mea, rolul pe care culorile îl joacă în viaţa nooastră se poate să fie mult mai mare decât ne aşteptăm. Acestea fiind spuse, consider că un controller de banda led şi, mai pe larg, un kit de bandă LED pot avea o influenţă pozitivă colosală asupra noastră. Fiţi pictorul propriei case în fiecare zi!

0 Shares
You May Also Like