Case din lemn – Avantaje si dezavantaje

0 Shares
0
0
0

Casele din lemn reprezinta o moda in ziua de azi, chiar si in tara noastra. Cei mai multi aleg sa isi construiasca astazi case din lemn, in detrimentul caselor realizate din alte materiale.

Multi isi pun insa multe intrebari in ceea ce priveste casele din lemn, iar acestia trebuie sa se documenteze destul de bine pentru a intelege ce dezavantaje au aceste case din lemn.

In primul rand, o casa din lemn este una mult mai ieftina decat o casa realizata din caramida, de exemplu, iar asta din cauza ca materialele folosite in constructia unei case din lemn sunt mai ieftine. Inca un avantaj destul de important in ceea ce priveste casele din lemn, il reprezinta termenul de executie al lor, care este cuprins intre o luna si trei luni.

Construirea unei case din lemn depinde in general de dorintele fiecaruia, caci in cazul in care ea este mai mare si mai sofisticata, lucrarile privind constructia pot dura mai mult. Casele din lemn sunt bune izolatoare termic, astfel ca vara sunt mai racoroase si iarna mai calduroase.

Pierderea de energie in cazul caselor din lemn este una destul de mica, in comparatie cu cea a caselor realizate din alte materiale, astfel ca fiecare proprietar al unei case din lemn poate produce energia singur, cu ajutorul unor panouri fotovoltaice sau solare.

Multi sunt de parere ca aceste case din lemn  sunt mult mai sanatoase, si asta deoarece lemnul este un element natural si ecologic. Astfel putem spune ca o casa realizata din lemn respira, iar astfel nu apare igrasia.

Si cum nimic nu este perfect, putem spune ca o casa din lemn prezinta si cateva dezavantaje. Primul dintre acestea consta in faptul ca, o casa din lemn traieste mai putin decat una realizata din alt material.

Insa acest aspect nu este sustinut de toti constructorii, unii spunand ca o casa din lemn poate intrece uneori cu  mult durata de viata a unei case din alt material. Un alt dezavantaj al caselor realizate din lemn este acela ca nu asigura o izolare fonica buna, multi spunand ca in aceste case din lemn se aude chiar sic el mai mic zgomot.

Intr-adevar, intretinerea unei case din lemn este mult mai pretentioasa si cere costuri mai mari, deoarece la un interval de timp trebuie facuta o verificare amanuntita a acesteia si trebuie tratata impotriva insectelor.

Specialistii recomanda ca atunci cand doresti sa iti contruiesti o casa din lemn sa nu o faci foarte inalta, indicat este ca ea sa aiba maxim doua etaje. Tot acestia spun ca, in cazul in care constructia unei case din lemn este foarte inalta, se pune in pericol stabilitatea acesteia. Acestea sunt avantajele si dezavantajele realizarii unei case din lemn.

0 Shares
1 comment
  1. Referitor la comentariul de mai sus “la un interval de timp trebuie facuta o verificare amanuntita a acesteia si trebuie tratata impotriva insectelor.” puteți veni și cu un articol despre Cum se procedează practic? Mulțumesc!

Comments are closed.

You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…