Cat de sofisticat trebuie sa fie sistemul software WMS ales?

0 Shares
0
0
0

Exista patru intrebari fundamentale care necesita un raspuns foarte sincer pentru a determina cat de sofisticat ar trebui sa fie sistemul software WMS pentru care o companie ar trebui sa opteze.

E drept ca de multe ori domeniul de business si sinceritatea pura nu prea fac casa buna, insa fara ancorarea intr-un punct de pornire definit clar, proiectul WMS poate avea parte de fluctuatii, depasiri de costuri, termene pierdute si asteptari esuate.
Iata care sunt aceste patru intrebari.

1. Care este gradul de schimbare de la prezent la viitor caruia i se poate face fata?

Exista doua scoli de gandire cu privire la managementul schimbarilor. Prima spune ca schimbarea treptata este adoptata mai eficient din punct de vedere al costurilor si cu tulburari organizationale mai reduse decat schimbarile masive.

Astfel, un plan de schimbare pentru modernizarea transporturilor impune trecerea treptata de la bicicleta la motocicleta, masina, elicopter, avion si in final la racheta. A doua scoala de gandire spune ca schimbarea este intotdeauna dureroasa si dificila si ca atare se poate sari peste treptele de mijloc, ajungandu-se de la bicicleta direct la racheta. Problema este insa ca bicicletele sunt foarte diferite de rachete, asa ca este absolut obligatorie evaluarea exacta a riscurilor capacitatii de schimbare.

2. Ce fel de personal permite grila de salarizare si oportunitatile de cariera?

Exista o posibilitate mare ca abilitatile necesare pentru intretinerea si alimentarea unui sistem de gestionare a depozitului sa nu fie aceleasi cu cele care ii fac pe actualii angajati ai unei firme sa fie eficienti in rolurile actuale.
In multe companii angajatii de la distributie sunt cei mai prost platiti.

Schimbarea mentalitatii in top management cu privire la cresterea grilei de salarizare pentru angajatii care opereaza si mentin sistemul WMS scump proaspat achizitionat si implementat este o lupta grea, insa managerii trebuie sa inteleaga ca adesea eficienta este garantata de oameni mai buni si mai calificati, iar oamenii mai buni necesita salarii mai bune si oportunitati de cariera mai mari.

3. Care sunt problemele pe care le vizeaza implementarea unui WMS?

Inainte de o discutie cu furnizorii WMS, un business trebuie sa inteleaga ca software-ul WMS propus va fi avansat drept solutie la fiecare problema existenta in depozit, dar si pentru probleme inca inexistente. Nu pentru ca providerii incearca sa minta sau sa manipuleze, ci pentru ca cea mai mare parte a tehnologiei din spatele sistemelor WMS exista de aproape 50 de ani. Drept urmare, majoritatea diferentelor de functionalitate sunt rareori centrale, ci mai degraba marginale.

Cunoasterea problemelor critice pe care un business si le doreste rezolvate cu ajutorul unui WMS va contribui la gasirea celui mai puternic software pe problemele respective.

4. Cu cate miscari non-standard se confrunta compania?

Aproape toate software-urile WMS functioneaza bine atunci cand totul este in conditii normale. Ceea ce trebuie sa afle, insa, orice echipa de management este cat de bine functioneaza sistemul si in ceea ce priveste gestionarea marfurilor returnate, de exemplu, sau cat de simplu este sa inversezi miscarile si sa returnezi produsele din depozit la producator, sau cat de dificil este de divizat o unitate de depozitare daca este cazul.

Cu alte cuvinte, este important ca o echipa sa se preocupe atat de problemele non standard cat si de cele standard.

Asadar, in orice implementare de sistem WMS este necesar un anumit grad de sofisticare. Provocarea majora pentru orice business este, insa, gasirea unui WMS precum solutia Crosspoint, dezvoltata de Point Logistix, cu un grad de sofisticare care sa maximizeze profiturile afacerii.

0 Shares
You May Also Like
Ce face un grafician

Ce face un grafician?

Ce este un grafician si cu ce se ocupa el? Un designer grafic creeaza imagini digitale prin combinarea…
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…