Cat de usor este sa iti alegi instalatiile si decoratiunile pentru brad, daca stii la ce sa te uiti

0 Shares
0
0
0

Cand decideti sa cumparati lumini de Craciun, primul lucru trebuie sa decideti unde doriti sa plasati noile luminite de Craciun.

De altfel, exista in circulatie luminite de Craciun de exterior, concepute pentru a rezista la medii foarte umede precum si agentilor atmosferici tipici sezonului de iarna, si de interior, concepute pentru a fi amplasate in interior, pentru a decora diferitele incaperi ale casei si bradul. Iata cum poti alege instalatii luminoase.

Cum sa alegi lungimea lantului luminos usor in functie de copac

Probabil ca si tu, atunci cand trebuie sa cumperi luminite de Craciun, esti cuprins de indoiala care stapaneste pe multi consumatori: cate lumini sa cumperi? De multe ori, de fapt, ne trezim cu lumini de Craciun insuficiente in comparatie cu bradul, ceea ce ne obliga sa cumparam si alte ghirlande luminoase. Deci cum te descurci?

Primul lucru de luat in considerare este inaltimea copacului. De obicei, brazii artificiali au dimensiuni cuprinse intre 100 cm si 400 cm. In functie de inaltimea copacului, alegeti mai intai un lant de lungime potrivita. In al doilea rand, poti opta pentru un lant cu mai multe lumini daca vrei un efect de lumina mai dens si mai intens.

Cate lumini pentru copac

Urmati sfaturile noastre pentru a alege lungimea si numarul de lanturi:

 • daca ai ales un copac mic de pana la 120 cm, va fi suficient un lant lung de 7,5 metri, care are 180 de lumini LED.
 • pentru un copac de 150 cm, alegeti un fir de 12,5 metri care sa sustina 300 de lumini.
 • un copac cu o inaltime de 180 cm necesita un fir de 18-20 de metri lungime. Numarul de lumini variaza de la 300 pana la 1000 (microled sau minicluster); alege-l in functie de efectul pe care vrei sa-l obtii, indiferent daca este mai mult sau mai putin intens.
 • ai ales un copac mare, de la 200 la 240 cm? Atunci lantul trebuie sa aiba 20-34 de metri lungime. Dupa cum este indicat mai sus, alegeti numarul de lumini continute in lant in functie de rezultatul dorit.
 • pentru un copac foarte mare, de 300 pana la 400 cm, asigurati-va ca cumparati un lant suficient de lung. Le puteti gasi in lungimi de la 30 la 70 m.

Lumini de Craciun: mai bine clasice sau LED?

Desi luminile clasice sunt inca pe piata, acestea au fost inlocuite de cele cu LED-uri. Motivele sunt foarte simple. Luminile LED de Craciun:

 • dureaza mai mult in timp;
 • nu se incalzesc;
 • sunt prietenoase cu mediul, deoarece nu elibereaza substante nocive in mediu;
 • sunt mai rezistente la temperaturile reci de iarna, atunci cand sunt amplasate afara;
 • rezista la vibratii si umiditate;
 • pot fi realizate intr-o mare varietate de forme;
 • rezistenta mai mare in timpul instalarii.

Lumini de Craciun – ce putere sa alegi?

Evolutia tehnologica nu putea sa nu afecteze si luminile de Craciun. De altfel, clasicelor lumini de Craciun cu energie electrica li s-au alaturat alte tehnologii precum luminile de Craciun alimentate cu baterii sau solare.

Unul dintre defectele majore ale luminilor electrice de Craciun consta tocmai in necesitatea de a plasa bradul sau obiectul care urmeaza sa fie iluminat langa o priza

0 Shares
You May Also Like