Cat de utile sunt pergolele retractabile?

0 Shares
0
0
0

Pergolele au devenit puncte de interes atat pentru gradina sau casa ta cat si pentru terase, baruri sau diverse localuri. Datorita utilitatii lor acestea au ajuns de nelipsit pentru aproape toata durata anului.

Inca din antichitate romanii, care le numeau pergolas, intrebuintau aceste pergole pentru a beneficia de umbra atunci cand obisnuiau sa se plimbe ore in sir.

Pana la urma acesta este si scopul lor principal, de a proteja de soare, sau de ploaie si de a oferi un plus de confort unui spatiu din aer liber.

Pergolele au forme si marime diferite, in functie de locul unde sunt utilizate si de cerintele celui care le monteaza.

Exista pergole cu acoperis retractabil, care aduc un plus de confort si un mare avantaj datorita manevrarii dupa preferinta a acestora.

In timp, pergolele clasice s – au modernizat, noua tehnologie permite atat utilizarea lor pe termen lung cat si alegerea optiunii inchis sau deschis.

In ceea ce priveste alegerea pergolei, acestea vin deja in functie de preferinte din diverse materiale si culori, potrivite aproape fiecarui gust.

Ofertele fiind foarte diversificate pe piata, pretul va defini intotdeauna calitatea.

Avand in vedere ca este o investitie pe termen lung, trebuie sa fii atent atunci cand doresti sa achizitionezi un asemenea produs pentru ca varietatea modelelor te-ar putea nauci.

Cu putin timp in urma, primele pergole retractabile erau destul de rudimentare insa se prezentau destul de estetice, iar prncipala lor destinatie era de protectie impotriva razelor soarelui.

In prezent, piata dispune de pergole mult mai rezistente care sunt concepute pentru a avea o rezistenta mult mai mare in timp atat in prezenta soarelui cat si in prezenta fenomenelor meteorologice intalnite pe parcursul unui an.

Spre deosebire de lemn sau alte materiale ultimele inovatii in domeniu, au adus produse rezistente, care in timp nu se deterioreaza si rezita foarte bine.

Exista locuinte, in cazul apartamentelor cu balcoane, unde proprietarii isi monteaza pe balcon pergole, pentru a se bucura de vremea frumoasa sau a se adaposti de zilele ploioase. Balconul devine astfel o mini terasa indragita de toti membrii familiei.

Locuintele de tipul caselor sau vilelor pot fi amenajate cu terase mult mai mari si spatioase iar alegerea unei pergole pentru acestea devine o adevarata incantare pentru orice moment al zilei sau pentru oricre zi din an, indiferent de anotimp, acestea oferind solutii de confort atat in prezenta caldurii cat si in prezenta frigului.

Pe langa aceste avantaje, se pare ca o pergola va schimba putin design – ul intregii case, astfel ca aceasta va deveni mult mai atractiva datorita ideilor inovative.

Daca te intrebi cat de greu este de amenajat un asemenea spatiu, specialistii te asigura ca montarea unei astfel de pergole cu acoperis retractabil se poate amplasa pe orice suprafata, dureaza putin si nu necesita personal calificat.

In cazul teraselor aferent localurilor, pergolele ofera un spatiu intim, protejeaza de caldura si razele soarelui, iar in cazul in care terasa va fi plina si ca incepe o ploaie, manevrarea usoara a acoperisului pergolei va permite clientilor sa isi termine consumatia sau sa isi continue momentul fara a fi afectati de schimbarea vremii.

Un beneficiu pe care s- ar putea baza multe localuri, ar fi utilizarea acestor pergole cu acoperis retractabil pentru fumatori. Deocamdata este singura solutie de a fuma in spatiu public, luand in considerare legile aparute in urma cu cativa ani.

In trecut, pergolele erau acoperite cu lemn, si au fost utilizate inca din Egiptul antic, fiind de – a lungul timpului preferate pentru zonele cu clima calda, cand era nevoie de cate o oaza de umbra si totodata suportau ghivece cu flori pentru a decora locul in mod placut.

In tarile mediteraniene, pergolele sunt acoperite cu vita de vie sau diverse plante agatatoare cum de exemplu iedera, care ofera un spatiu intim si placut.

In prezent, pe langa faptul ca sunt utilizate pentru a oferi umbra, se utilizeaza si in cazul precipitatiilor.

Acoperisurile acestora se pot retracta complet sau partial si pot fi actionate manual sau dintr – o telecomanda speciala.

Indiferent ca te bucuri de o terasa intima la tine acasa sau te bucuri de o terasa impreuna cu prietenii tai in oras, prezenta pergolele ofera un plus de confort atat fizic cat si in ceea ce priveste decorul.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…