Ce avantaje au boxpaletii?

0 Shares
0
0
0

Dintre numeroasele ambalaje industriale fabricate si folosite, boxpaletii au avantaje deosebite, si anume: sunt ambalaje solide cu o greutate redusa, durabile, igienice, asigurand protectia produselor si compatibilitate cu sistemele de manipulare automatizate.

Exista boxpaleti plastic de diferite forme, de exemplu cu margini si colturi rotunjite, sau cu perete drepti, dubli si netezi, sau boxpaleti inchisi sau perforati.

Boxpaletii perforati sunt folositi pentru depozitarea in anumite spatii refrigerate, pentru ca sunt asigura rezistenta la inghet, dar cel mai des folositi sunt cei inchisi pentru depozitarea lichidelor pentru ca sunt mai rezistenti avand pereti dubli, cu ranforsari la colturi, in centru si in partea de sus.

Sunt prevazuti cu un robinet de scurgere a lichidelor pentru o curatare mai simpla pe interior. Materialul plastic din care sunt fabricati boxpaletii este o polietilena de calitate, non-toxica alimentar, prin care se garanteaza o durata de utilizare lunga si o rezistenta crescuta impotriva inghetului, caldurii, radiatiilor UV sau agentilor chimici.

Unde sunt folositi acesti boxpaleti? Sunt folositi in industrie si agricultura. Boxpaletii cu din plastic cu pereti plini sunt utili pentru marfa de dimensiuni mici si medii, dar avand peretii plini, marfa nu are nevoie de ventilatie.

Boxpaletii cu pereti plini pot fi mai usor curatati sau dezinfectati. In industria auto, de asemenea, acesti boxpaleti pot transporta sau depozita piese auto, de la placute de frana la multe piese auto. In domeniul agriculturii sau in industria alimentara sunt foarte solicitati acesti boxpaleti din plastic, in specia cei cu colturi rotunjite si pereti netezi pentru a proteja mai bine legumele si fructele.

Cei mai utili sunt boxpaletii prevazuti cu supape de evacuare a apei, pentru ca produsele sa fie spalate automat. Cand sunt stivuiti sau destivuiti, pentru ca produsele sa nu se deterioreze, materialul plastic reduce deformarea elastica a acestor boxpaleti. Este important ca boxpaletii sa fie incarcati cu o greutate destul de mare si sa se poata suprapune unul peste altul pana spre 9 nivele.

Boxpaletii reprezinta o unitate standard de transport si depozitare. Companiile producatoare de ambalaje, cum ar fi Schoeller Allibert are in lantul de productie si boxpaletii. Foarte important este materialul din care sunt fabricati, pentru ca boxpaletii din lemn nu sunt atat de rezistenti ca cei din plastic.

Se urmareste si aspectul igienic foarte important pentru industria alimentara si farmaceutica, si chiar industria electronica. Dimensiunile boxpaletior sunt standard sau speciale. Pot avea si picioare pentru o stivuire in sistem cuib sau sine pentru a fi manipulati cu stivuitoarele, sau margini pentru stabilitatea produselor, etc.

Boxpaletii au numeroase avantaje de care trebuie sa beneficieze transportatorii, in special, pentru ca sunt niste ambalaje folosite in special pentru transportul de produse in cantitate mare, fiind solutia mai buna decat a utiliza alte tipuri de cutii sau navete care nu asigura aceeasi rezistenta, volum de transport si durabilitate.

Se recomanda sa fie utilizati de catre orice companie care are nevoie sa transporte marfa pe distante mari si in cantitati mari, avand siguranta protejarii produselor lor, in orice conditii s-ar desfasura respectivul transport.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…