Ce comportament au romanii la cumparaturi – online sau offline?

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani, magazinele online au luat un avant foarte mare, ajungand foarte cunoscute si totodata foarte apreciate de catre clienti. Practic modul in care cumparam dintr-un magazin clasic difera foarte mult fata de un magazin online, asa cum difera totodata si produsele pe care le achizitionam.

Magazinele clasice exista de cateva mii de ani, acestea evoluand foarte rapid pana la o sofisticare care este iesita din comun, iar investitiile sunt si de zeci sau sute mii de dolari.

Magazinele de tip online sunt mult mai tinere au circa 20 de ani, insa au evoluat foarte rapid. Magazinele clasice au numeroase avantaje. In primul rand, oamenii pot testa produsele si pot fi convinsi foarte usor sa le cumpere.

Magazinele de tip online au si ele numeroase avantaje. In primul rand pot vinde aproape oriunde in lume, costurile de pornire a magazinului sunt mult mai mici.

Un magazin online, daca are un site foarte bine facut, poate parea mult mai mare decat in realitate. In al doilea rand, aceste magazine online pot colecta numeroase date despre preferintele clientilor adecvandu-si stocurile in functie de acestea.

Important este si cum difera comportamentul consumatorului online fata de cel offline, sau ce categorii de produse se preteaza pentru online si care dintre produse se potrivesc pe offline. Pretul si promotiile au o pondere foarte mare in decizia de cumparare din mediul online. Foarte multe persoane care au cumparat un produs online au asteptat o oferta la un produs pe care doreau sa il cumpere.

Epinvest ofera numeroase promotii care sunt foarte apreciate de catre clienti. Aceste promotii se intalnesc la numeroase produse comercializate de magazin cum ar fi: polizoare unghiulare, masini de gaurit, pompe submersibile, ciocane repercutoare, masini de tuns gazonul, fierastraie circulare, masini de gaurit cu percutie, motofierastraie electrice, aspiratoare, motocoase, etc.

Pretul conteaza foarte mult la achizitia unui produs, produsele aflate la promotie fiind foarte cautate de clienti. Pana acum cativa ani magazinele online erau percepute ca avand produse extrem de scumpe, dar lucrurile se schimba de la an la an. Multi clienti asteapta promotiile magazinului Epinvest.ro care pot fi extrem de avantajoase.

De asemenea, clientii unui magazin clasic au o presiune de timp pe care vor sa o maximizeze si totodata sa cumpere toate produsele de care cred ca au nevoie. Intr-un magazin online, exista posibilitatea, de a relua cautarea oricand sau de a astepta o promotie. Online si offline-ul nu sunt separate, au o stransa legatura cand e vorba de inspiratia consumatorilor.

Unii consumatori se informeaza online si apoi cumpara din magazinul clasic, iar alti clienti vad magazinul la raft si apoi il iau de la un magazin online. Este clar ca pentru majoritatea clientilor atat magazinele online cat si cele offline sunt importante inaintea unei achizitii.

Magazinele online incearca sa depaseasca uriasul dezavantaj care tine de faptul ca oamenii nu pot pipai produsele si nu pot sa le vada live. Epinvest.ro este un magazin care ofera numeroase utilaje pentru constructii, la preturi extrem de avantajoase.

0 Shares
You May Also Like
Ce face un grafician

Ce face un grafician?

Ce este un grafician si cu ce se ocupa el? Un designer grafic creeaza imagini digitale prin combinarea…
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…