Ce este aurul alb si de ce sunt cautati cerceii din acest material?

0 Shares
0
0
0

Aurul alb este o alegere foarte populara in ceea ce priveste bijuteriile. Informatiile din acest articol te ajuta sa stii totul despre aceste metale pretioase, despre modul in care sunt facute si despre cum difera de aurul galben.

Aurul alb este un aliaj de aur si este realizat din aur pur care se amesteca cu alte metale de culoare alb argintie asa cum sunt paladiul sau argintul. In toate bijuteriile din aur, materialul de baza este amestecat cu diverse materiale pentru a ii da ceva mai multa duritate si rezistenta. Aurul singur este un material foarte moale si daca nu are metale care sa il mentina rigid, bijuteriile isi pot pierde forma. Aurul alb este ajutat de metale pentru a ramane dur.

Aurul alb poate fi imbracat in rodiu. Acesta este un mix interesant de metale si in momentul in care este acoperit in rodiu devine mai rezistent deoarece acest metal face parte din aceeasi categorie cu platina. Rodiul adauga durabilitate si tarie dar si un nivel special de stralucire ceea ce va face ca materialul sa devina solutia optima pentru a obtine o bijuterie rezistenta. In timp, invelisul confectionat din rodiu erodeaza si lasa la vedere aurul de dedesubt. Asta este foarte normal si toate bijuteriile din aur alb ajung in final sa aiba o usoara nuanta galbuie. Vestea buna este ca poti reface la bijutier acest invelis din rodiu, la costuri mici.

Daca vrei cei mai frumosi cercei pe care sa ii pui la orice tinuta, iti recomandam Cercei Tip Stud Aur Alb 18kt cu Diamant Princess Setat cu 4 Gheare, care cu ajutorul dimensiunilor si formei discrete pot fi cu usurinta purtati in fiecare zi. Datorita materialului durabil din care sunt facuti acesti cercei vor rezista foarte mult timp chiar si la utilizari intense.

Aurul alb este aur real. Chiar daca aurul alb are in continutul sau diverse metale, el este facut tot din aur pur real. Bijuteria vine la pachet cu un certificat si o stanta care arata acest lucru. Aurul pe care o bijuterie il are in interior, indiferent daca este aur alb, roz sau galben, poate fi masurat doar in carate. Bijuteriile de 9k au un continutul lor 37.5 procente de aur pur in timp ce alte tipuri de bijuterii au in continutul lor 75 de procente de aur pur si sut notate cu 18 k. Aceste valori se mentin  indiferent de culoarea pe care aurul o are. Cu cat numarul de carate este mai mare cu atat si cantitatea de aur va fi mai mare.

Aurul alb este foarte special pentru bijuterii avand acelasi efect ca platina sau chiar ca argintul. Este un material accesibil ca si pret iar culoarea face ca acest tip de aur sa fie potrivit in combinatie cu orice tip de pietre pretioase indiferent de culoarea lor. De asemenea, pentru persoanele care nu prefera culoarea aurie, aurul alb este varianta optima si alegerea ideala pentru bijuterii.

0 Shares
You May Also Like