Managementul relatiilor cu clientii (CRM) este o tehnologie care este necesara pentru gestionarea tuturor relatiilor si interactiunilor companiei dvs. cu clientii si potentialii clienti. Scopul este simplu: Imbunatatirea relatiilor de afaceri.
Un sistem de management al relatiilor cu clientii (sistem CRM) are rolul de a ajuta companiile sa ramana conectate la clienti, sa eficientizeze procesele si sa imbunatateasca rentabilitatea.
In momentul in care oamenii discuta despre aplicatii CRM, acestia fac referire de obicei la un sistem CRM, un instrument care ajuta la gestionarea contactelor, la gestionarea vanzarilor, la productivitate si multe altele.
O solutie CRM va ajuta sa va concentrati pe relatiile organizatiei dvs. cu persoane individuale, chiar si cu clienti, utilizatori de servicii, colegi sau furnizori pe tot parcursul ciclului de viata alaturi de acestia; inclusiv pe gasirea de noi clienti, castigarea afacerii lor si furnizarea de sprijin si servicii suplimentare in intreaga relatie.
Pentru cine este CRM?
Un sistem CRM ofera tuturor, incepand de la vanzari, servicii pentru clienti, dezvoltare de afaceri, recrutare, marketing sau orice alta linie de afaceri – o modalitate mai buna de a gestiona interactiunile si relatiile externe care conduc succesul.
Un instrument CRM va permite sa stocati informatiile de contact pentru clienti si potentiali clienti, sa identificati oportunitatile de vanzare, sa inregistrati problemele serviciilor si sa gestionati campaniile de marketing, toate intr-o singura locatie centrala, si sa aveti informatii despre fiecare interactiune a clientilor.
Datorita vizibilitatii si accesului facil la date, este mai usor sa puteti colabora, si sa cresteti productivitatea. Toti cei din compania dvs. pot vedea cum au comunicat cu clientii, ce au cumparat, cand au achizitionat ultima data, ce au platit si multe altele.
CRM poate ajuta companiile de toate dimensiunile sa obtina cresterea afacerilor, si poate fi deosebit de benefic pentru o afacere mica, unde echipele trebuie sa gaseasca deseori modalitati de a face mai mult cu mai putin.
Conducerea unei afaceri fara CRM va poate costa bani reali.
Mai multa administrare inseamna mai putin timp pentru orice altceva. O echipa activa de vanzari poate genera o inundatie de date. In lipsa unui CRM, detaliile se pot pierde, intalnirile nu sunt urmarite prompt si prioritizarea clientilor poate fi o chestiune de ghicire, mai degraba decat un exercitiu riguros bazat pe fapt. Si totul poate fi combinat daca un agent de vanzari cheie merge mai departe. Dar nu doar vanzarile sufera fara CRM.
Clientii dvs. va pot contacta pe o serie de platforme diferite, inclusiv telefon, e-mail sau social media – punand intrebari, urmarind comenzile sau va vor contacta in legatura cu o problema. Fara o platforma comuna pentru interactiunile cu clientii, comunicatiile pot fi ratate sau pierdute in timpul inundatiilor de informatii – ceea ce duce la un raspuns lent sau nesatisfacator.
Chiar daca colectati cu succes toate aceste date, va confruntati cu provocarea de a face sa aiba sens. Poate fi dificil sa extrageti inteligenta. Rapoartele pot fi greu de creat si pot pierde timp pretios de vanzare. Managerii pot pierde din vedere ce au facut echipele lor, ceea ce inseamna ca nu pot oferi sprijinul potrivit la momentul potrivit – in timp ce o lipsa de supraveghere poate duce la o lipsa de responsabilitate din partea echipei.
Ce face un sistem CRM?
O solutie de management al relatiilor cu clientii (CRM) va ajuta sa gasiti noi clienti, sa faceti afaceri cu ei, si sa ii pastrati fericiti organizand informatii despre clienti si potentiali clienti intr-un mod care va ajuta sa construiti relatii mai puternice cu acestia, si sa va dezvoltati mai repede afacerea.
Sistemele CRM incep prin colectarea de pe site-ului web al clientului, a adresei de e-mail, a telefonului, datelor de social media si multe altele, pe mai multe surse si canale. De asemenea, sistemele CRM poate atrage automat alte informatii, cum ar fi de exemplu stiri recente despre activitatea companiei si poate stoca detalii personale, cum ar fi preferintele personale ale unui client in ceea ce priveste comunicatiile.
Instrumentul CRM organizeaza aceste informatii pentru a va oferi o inregistrare completa a persoanelor si companiilor in general, astfel incat sa puteti intelege mai bine relatia dvs. in timp.
O platforma CRM se poate conecta si la alte aplicatii de afaceri care va ajuta sa dezvoltati relatii cu clientii. Solutiile CRM de astazi sunt mai deschise si se pot integra cu instrumentele dvs. de afaceri preferate, cum ar fi semnarea documentelor, contabilitatea si facturarea si sondajele, astfel incat informatiile curg in ambele modalitati pentru a va oferi o adevarata vizualizare la 360 de grade a clientului.