Ce este Elrond (EGLD)?

0 Shares
0
0
0

Elrond este o retea blockchain care combina Adaptive State Sharding si mecanismul sau unic de consens Secure Proof of Stake (SPoS) pentru a oferi un blockchain „la scala internetului” cu cea mai mare scalabilitate, eficienta, securitate si interoperabilitate pentru intreprinderi.

Nu se poate nega faptul ca blockchain-ul poate duce lumea finantelor la urmatorul nivel, in timp ce influenteaza pozitiv mai multe alte industrii din intreaga lume. Cu toate acestea, daca blockchain-ul se poate scala sau nu pentru a satisface cerintele ridicate intr-o perioada scurta este inca o ingrijorare.

Nici macar Bitcoin, cea mai mare criptomoneda din lume dupa capitalizarea bursiera, nu este imuna la problema scalabilitatii retelei blockchain. Pe de alta parte, Ethereum se dezvolta pentru a aborda problemele de scalabilitate cu actualizarea recenta la ETH 2.0.

Multe proiecte emergente din ecosistemul cripto in zilele noastre incearca sa rezolve aceasta problema si sa imbunatateasca scalabilitatea blockchain-ului.

Un astfel de proiect este Elrond, care isi propune sa transforme in realitate adoptarea blockchain-ului si a criptomonedei.

In acest articol, Liquid a trecut in revista tot ce trebuie sa stiti despre reteaua Elrond, moneda sa digitala nativa, EGLD, cum functioneaza, beneficiile sale si multe altele.

Ce este Elrond?

Elrond este o retea blockchain, care permite validatorilor multipli sa proceseze tranzactiile mai rapid, imbunatatind astfel scalabilitatea retelei si debitul tranzactiilor. Spre deosebire de Bitcoin, care poate gestiona doar sapte tranzactii pe secunda, Elrond pretinde ca proceseaza mai mult de 10.000 de tranzactii pe secunda, cu taxe mici de tranzactie de 0,001 USD fiecare si finalitate rapida.

Datorita unei combinatii intre un sistem adaptive state sharding si un mecanism de consens secure proof-of-stake, a fost posibil.

Pe masura ce cererea creste, Elrond a promis de asemenea ca va ajuta la procesarea a sute de tranzactii pe secunda.

Elrond poate fi un blockchain ideal pentru ca dezvoltatorii de finante descentralizate (DeFi)  sa beneficieze de viteza si scalabilitatea acestuia.

Dezvoltatorii DeFi pot folosi in mod eficient solutiile de intreprindere Elrond pentru aplicatiile lor descentralizate (dApps).

Cum functioneaza Elrond?

Pentru a intelege cum functioneaza Elrond, trebuie mai intai sa intelegem conceptul de sharding.

Partitia, fragmentarea, implica impartirea datelor in bucati mai mici si distribuirea lor in mai multe bucati de retea, fiecare detinand mai multe noduri care proceseaza tranzactiile.

Conceptul nu se limiteaza la Elrond in sine. Exista destul de multe alte blockchain-uri fragmentate care au ca scop ceea ce Elrond incearca sa realizeze. De exemplu, Zilliqa este un tip blockchain fragmentat. In afara de Zilliqa, ETH 2.0 implementeaza si tehnici de sharding.

Prin urmare, apare intrebarea: prin ce se diferentiaza reteaua Elrond de alte retele blockchain fragmentate? Ce este atat de special la Elrond?

De ce e Elrond unic?

Ceea ce il diferentiaza pe Elrond in afara de alte blockchain-uri fragmentate este implementarea sistemului Adaptive State Sharding.

De ce e Elrond unic?

Ce este Adaptive State Sharding, va intrebati? Adaptive State Sharding combina trei tipuri de sharding (stare, tranzactii si retea) pentru a accelera tranzactiile prin procesare paralela.

Pe scurt, mecanismul de consens Secure Proof-of-Stake al Elrond combina eligibilitatea prin cantitatea de jetoane EGLD pariate de validatori cu o evaluare a retelei pentru fiecare nod, creand astfel meritocratia si eliminand risipa de calcul Proof of Work (PoW). Acest mecanism este considerat o solutie sigura si cu latenta scazuta pentru consens.

Ar trebui sa investesti in EGLD?

Elrond gestioneaza volume mai mari de tranzactii si este, de asemenea, considerata una dintre cele mai prietenoase platforme blockchain pentru consumatori.

Blockchain-ul Elrond are moneda sa nativa cunoscuta sub numele de eGold sau EGLD, care este folosita pentru a plati taxe de retea, miza si recompensarea validatorilor.

In prezent, tranzactionand la 101,40 USD, exista o aprovizionare maxima de 31.415.926 EGLD.

Cum sa cumparati EGLD pe Liquid

Puteti cumpara EGLD in patru pasi simpli pe Liquid.

  1. Daca nu aveti un cont Liquid, va puteti crea un cont gratuit prin inscriere.
  2. Accesati fila Cumparati si schimbati (Buy and Swap) din Liquid.
  3. Alegeti „Cumparati” (Buy) daca doriti sa cumparati cu cardul dvs. bancar sau alegeti „Schimbati” (Swap) daca doriti sa faceti schimb cu orice alta criptomoneda disponibila in portofelul dumneavoastra Liquid.
  4. Introduceti suma de EGLD pe care doriti sa o achizitionati si faceti clic pe Cumparati (Buy) sau Schimbati (Swap)!

Concluzie

Elrond este un ecosistem tehnologic axat pe noi aplicatii de internet, inclusiv fintech, DeFi si IoT.

Pe langa imbunatatirea capacitatilor de staking, Elrond intentioneaza sa extinda functionalitatea DeFi si sa lanseze un schimb descentralizat. Pe scurt, va fi interesant de vazut cum creste reteaua in acest an.

0 Shares
You May Also Like