Ce este parodontica? Cu ce se ocupa un parodontist?

Ce este parodontica?

Ce face un parodontist? Cand majoritatea oamenilor se gandesc la sanatatea orala, se fixeaza pe dinti. In realitate, exista o serie de lucruri diferite care pot afecta zambetul si functia maxilarului unei persoane. Parodontica abordeaza cateva dintre aceste elemente, oferind in acelasi timp tratamente pentru probleme grave de sanatate orala.

Parodontica este o ramura a stomatologiei care se concentreaza pe structurile care inconjoara si sustin dintii.

Un parodontist este un medic stomatolog specializat in diagnosticul, tratamentul si prevenirea bolilor parodontale, asa ca daca va confruntati cu o asemenea problema, puteti accesa https://dentaline-clinic.ro/parodontologie, pentru a lua legatura cu un specialist care va poate fi de ajutor. Parodontistii au, de asemenea, expertiza in plasarea implanturilor dentare si in tratamentul inflamatiilor orale.

Cu ce se ocupa un parodontist?

Un parodontist este unul dintre cele mai importante tipuri de medici stomatologi. Este posibil sa nu aveti niciodata nevoie sa vizitati unul, dar daca o faceti, veti sti ca aceasta persoana are pregatirea specializata necesara pentru a va trata gingiile si gura.

Un parodontist este un maestru al multor meserii. Acest tip de stomatolog trebuie sa anticipeze problemele viitoare ale gingiei si dintilor, sa le trateze pe cele curente si sa le repare pe cele anterioare. Slujba unui parodontist este sa va proteze toate structurile de sustinere ale dintilor.

Acesti profesionisti se zbat pentru a va asigura ca gingiile, maxilarul si tesutul gingivului conectiv functioneaza la o capacitate optima. Cand un parodontist observa o problema cu oricare dintre aceste elemente, nevoia de actiune este imediata.

Daca este lasata netratata, deteriorarea gingiilor va poate determina sa pierdeti un dinte sau, in situatii extreme, sa suferiti o afectiune a gingiei sau a maxilarului care ar putea necesita indepartarea unei parti a liniei maxilare. De aceea, parodontistii au o reputatie de chirurgi plastici in stomatologie.

Acesti profesionisti adesea lucreaza la corectarea problemelor de tesuturi moi in gura inainte de a deveni o problema mai mare. Prevenirea este o parte cheie a acestui loc de munca, dar chirurgia este, de asemenea, necesara in multe cazuri.

Ce este parodontita? Cu se poate trata?

Cele mai grave cazuri de parodontita necesita aceasta interventie chirurgicala. Etapele avansate ale bolii gingivale sunt ingrijoratoare. Uneori sunt semne de avertizare timpurie a cancerului, in special la barbatii adulti. Un parodontist protejeaza bunastarea unei persoane prin diagnosticarea si tratarea acestor probleme timpurii.

Dentistul va testa si celulele canceroase. In cazul in care pacientul pierde unul sau mai multi dinti, parodontistul va sugera, de asemenea, un curs de actiune pentru a ascunde situatia. Implanturile de inlocuire sunt de obicei cea mai buna optiune, iar acest proces este in general rapid si nedureros.

Trebuie sa vad un parodontist?

Boala gingiilor poate fi greu de observat, motiv pentru care este important sa vizitati dentistul pentru verificari de rutina. Medicul dumneavoastra stomatolog va poate adresa unui parodontist daca suspecteaza semne de gingivita sau parodontita.

Daca nu ati vazut un medic stomatolog de ceva timp si credeti ca este posibil sa aveti afectiuni gingivale, accesati internetul pentru a lua legatura cu un specialist.

Boala gingiilor este grava, afectand intreaga gura si in cele din urma structura maxilarului. Daca este lasata netratat poate duce la pierderea oaselor – subminarea fundamentelor dintilor. Oasele si tesuturile pastreaza dintii pe loc, iar deteriorarea durabila a acestora duce la pierderea dintilor si lacunele inestetice.

Este posibil sa aveti boli de gingie daca:

Cum se desfasoara vizita la un parodontist?

O vizita la parodontist este la fel ca si la orice alt medic. Veti face check-in-ul la receptie si apoi veti asteapta sa va fina randul pentru a intra in cabinet. Este posibil sa fie nevoie sa obtineti radiografii in timpul programarii.

Parodontul doreste sa aiba cele mai actuale informatii medicale inainte de a lua orice decizie. Dentistul va verifica inregistrarile si radiografiile si va face apoi o verificare de rutina a gurii, maxilarului si gingiilor. Dupa aceea, veti primi o actualizare a starii gurii.

Parodontistul va va spune daca aveti nevoie de vreo procedura facuta. Daca nu, profesionistul va va sugera cateva practici stomatologice pe care ar trebui sa le faceti zilnic pentru a va imbunatati situatia.

Pot obtine implanturi dentare?

Daca ati pierdut un dinte din cauza bolii gingivale, dintr-un accident sau din orice alt motiv, poate doriti sa luati in considerare un implant dentar. Aceasta este o radacina artificiala de dinti care este plasata in maxilar de catre parodontul dvs. pentru a ancora un pod sau un dinte artificial.

Acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti despre parodontisti, si despre ceea ce va asteapta in momentul in care ii vizitati.

Exit mobile version