Ce este și cum funcționează o bursă de transport?

0 Shares
0
0
0

Bursa de transport este un termen des întâlnit în rândul companiilor care au nevoie să transporte diferite mărfuri pe cale rutieră. În teorie, bursa transport este locul în care se întâlnesc ofertele și cererile de transport al mărfurilor. 

Dacă o companie dorește să transporte un anumit tip de marfă din punctul A în punctul B, tot ce trebuie să facă este să acceseze bursa de transport digitală și să posteze un anunț. În cadrul platformei bursei de transport există mai multe companii care se ocupă de livrarea mărfurilor. 

Cum funcționează bursa de transport?

Fiecare companie interesată să transporte marfa respectivă va plasa o ofertă, iar cel care a solicitat transportul o va alege pe cea mai bună. Bineînțeles, există mai mulți factori pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când alegi oferta câștigătoare, pe lângă preț.

Unul dintre marile avantaje pe care le oferă o bursă de transport este timpul. În timp ce, pentru a găsi cel mai rentabil preț pentru un transport de marfă, necesită să dai mai multe telefoane și să soliciți oferte separate de la companii care oferă astfel de servicii. Atunci când vorbim de bursa transport lucrurile se întâmplă în câteva minute. 

De obicei, după ce un anunț a fost postat pe o bursă de transport digitală, la câteva minute distanță apar și primele oferte de la camioanele disponibile. Un alt avantaj pentru clienți este legat de servicii de transport agabaritic, care pot fi găsite mult mai ușor pe o bursă de transport, decât pe piața liberă. 

Acestea ar fi doar câteva avantaje pentru producătorii sau comercianții de bunuri. De cealaltă parte, un avantaj pe care o bursă de transport marfă îl oferă unui transportator, este plaja de oferte din care poate alege și eliminarea kilometrilor în pierdere.

Optimizează Logistica Afacerii Tale cu Bursa de Transport: Găsește Transportatori Profesioniști!

Cum să accesezi bursa de transport digitală și care sunt avantajele?

Dacă deții un camion sau mai multe camioane care nu au niciun transport într-o anumită perioadă, tot ce trebuie să faci este să accesezi o bursă de transport și să verifici ofertele disponibile. Unul dintre marile dezavantaje de care se lovesc constant transportatorii este că la finalizarea unei livrări, multe camioane se întorc goale și acest lucru creează pierderi, când de fapt, ar putea returna profit. 

În acest sens, atunci când ai acces la o bursă de transport, poți verifica dacă cineva are nevoie de transport marfă din apropierea locației în care camionul își încheie cursa. De cele mai multe ori, apelând la bursa de transport digitală, camioanele vor merge încărcate în permanență și vor genera profit.

Pașii pentru accesarea bursei de transport sunt simpli. Clientul trebuie să publice un anunț pe platformă, în care să specifice ce marfă dorește să transporte și punctul de plecare împreună cu punctul de destinație. Transportatorii de pe platformă văd anunțul și în cazul în care sunt interesați, intră în contact cu cel care l-a postat pentru a discuta celelalte aspecte legate de preț și condiții.

Ulterior clientul va trimite o comandă de transport către transportator și acesta va ridica marfa la momentul stabilit împreună. După ce comanda a fost livrată, transportatorul predă documentele de transport în original către client.  După ce documentele au fost recepționate de către client, acesta efectuează plata.

Ca în orice alt domeniu, este nevoie de un contract pentru a asigura siguranța de ambele părți. Contractul care se încheie pe bursa de transport se numește comandă de transport. Comanda de transport este încheiată între transportator și client și în ea sunt stipulate toate clauzele cu privire la obligațiile părților. 

Acest lucru este esențial pentru a se garanta o colaborare legală și benefică ambelor părți. În linii mari, clientul primește garanția că transportatorul îi va livra în siguranță marfă către destinația specificată, iar transportatorul are siguranța că poate ridica marfa respectivă și că va fi plătit după efectuarea livrării.

La ce să fii atent atunci când alegi un partener la bursa de transport digitală?

Este esențial ca înainte de alegerea unui partener sau a unei companii de pe o bursă de transport digitală, să verifici compania/partenerul. În primul rând, o companie care lucrează legal va furniza documentele fiscale pentru că pune accent pe transparență. 

Acest lucru este un plus, dar este nevoie ca veridicitatea documentelor să fie verificată. Este important să verifici codul unic de înregistrare pe una dintre platformele online autorizate în acest sens. Abia apoi, poți avea siguranța că firma aleasă este în totală legalitate și oferă seriozitate.

Un alt aspect la care trebuie să fii atent înainte de a alege un partener sau o companie de pe bursa de transport, este legat de recenzii. Acestea oglindesc cel mai bine calitatea serviciilor și seriozitatea unei companii. Dacă utilizatorii sunt mulțumiți de modul în care au colaborat cu o anumită firmă, atunci acest lucru se va vedea și în recenziile companiei.

În ceea ce privește alegerea unei burse de transport, acest lucru poate diferi de la o companie la alta, în funcție de nevoile fiecăreia. Unele burse de valori se caracterizează printr-o ofertă mai mare pe anumite zone geografice, altele printr-o ofertă mai bogată pe anumite mărfuri. De asemenea, bursele cotate mai bine se diferențiază de bursele mai slabe prin lichiditatea bursei respective. 

Prin lichiditate înțelegem numărul cât mai mare de cereri și oferte de pe o bursă de transport. Este un aspect care influențează în mod direct șansele de reușită și profitul, atunci când vorbim de o bursă de transport marfă. Accesul pe o bursă de transport poate părea dificil la început, dar odată ce afli ce este și cum funcționează aceasta, lucrurile devin foarte simple.

0 Shares
You May Also Like