Ce este si cum se alege un avocat drept administrativ?

0 Shares
0
0
0

Dreptul administrativ reglementeaza acele relatii sociale care au aparut in activitatea administratiei de stat sau in legatura cu aceasta, adica reglementeaza acele relatii dintre organele administrative si dar si relatiile dintre acestea si alte organe de stat, relatiile dintre administratie si cetateni, relatiile de natura conflictuala dintre autoritatile publice sau persoanele juridice de drept privat care exercita atributii de putere publica, asimilate autoritatilor publice, pe de o parte, si cei vatamati in dreptul lor prin acte administrative ale acestor autoritati, pe de alta parte.

Un avocat drept administrativ ofera consultanta si asistenta juridica in litigiile rezultate din interpretarea sau punerea in contabilitate a unui act administrativ, atat in ceea ce priveste privirea reprezentarii autoritatilor administrative, cat si a unui personal lezate prin emiterea unui act administrativ.

De-asemenea, avocatul administrativ le poate oferi clientilor sai si servicii de asistenta juridica la controalele efectuate cu ocazia rambursarii TVA, dar si servicii de asistenta juridica la controalele autoritatilor, redactare opinii juridice si obiectiuni la procesele-verbale de control.

Avocatul de drept administrativ presteaza de-asemenea servicii de asistenta juridica si reprezentarea persoanelor fizice si juridice in fata instantei de contencios administrativ si fiscal, in fond si in recurs, dar si servicii de asistenta juridica si reprezentare in litigiile de natura fiscala (contestatii impotriva titlurilor de creanta si a altor acte administrativ-fiscale, plangeri contraventionale in materie fiscala etc.).

Un avocat de drept administrativ ofera servicii de consultanta si redacteaza pentru clientii sai urmatoarele tipuri de cereri:

  • Cerere cu privire la emisiile despre un act administrativ;
  • Contestatie administrativa – cerere privind prealabila;
  • Redactare contestatii la procesele-verbale de contraventie;
  • Redactare contestatii impotriva deciziilor de impunere;
  • Actiune in obligarea autoritatii administrative la emiterea unui act administrativ;
  • Actiune impotriva ordonantelor guvernului;
  • Cerere de suspendare a unor acte administrative pe cale principala;
  • Actiune in pretentii constand in materiale de despagubiri si moral;
  • Exceptia de nelegalitate (poate fi invocata in orice moment, inclusiv in caile de atac, in fata instantei investitii sau cerere de chimie in judecata, o solutie ingrijita este dependenta de valabilitate cu un act juridic administrativ).

De-asemenea, un avocat drept administrativ ofera servicii de asistenta juridica si isi reprezinta clientii in fata autoritatilor publice in procesul de prealabila, precum si in fata instantelor de continut administrativ.

Asadar, acestea sunt serviciile pe care un avocat de drept administrativ le poate presta pentru clientii sai. In cazul in care aveti nevoie de serviciile unui astfel de avocat, cu siguranta trebuie sa tineti cont de cateva detalii pentru a alege avocatul potrivit.

Cereti referinte din partea persoanelor de incredere pentru a gasi avocatul potrivit, sau cautati referinte pe internet despre avocatii din zona dvs.

Apoi, un alt detaliu important pe care trebuie sa il cunoasteti, este acela ca trebuie sa alegeti un avocat care sa ii acorde 100% atentie cazului dvs. Un avocat interesat de cazul dvs. va face tot ce ii sta in putinta sa rezolve cu succes cazul dvs. Evitati acei avocati care par neinteresati, pentru ca in mod evident nu se vor implica foarte mult in cazul dvs.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…