Ce este un apartament studio? 3 Beneficii

0 Shares
0
0
0

Apartamentele studio si apartamentele cu un dormitor ofera ambele spatiu suficient pentru un pat de o persoana sau spatiul necesar unei zone pentru dormit; cu toate acestea, ansamblurile de apartamente inca fac diferenta intre cele doua tipuri de apartamente. Afla chiar acum ce este un apartament tip studio (garsoniera) si cum definesc proprietarii acest tip de unitate.

Ce este un apartament studio?

Un apartament studio este o resedinta atotcuprinzatoare in care camera de zi, zona de bucatarie, zona de luat masa si zona de dormit sunt intr-o singura camera mare, fara pereti, usi sau alte caracteristici care sa distinga un spatiu de altul. Intr-un plan cu etaj al unui studio, singura camera separata va fi probabil baia. Alte denumiri pentru un apartament studio includ apartament eficient si apartament micro.

Apartament studio vs. Apartament cu 1 dormitor

Diferenta definitorie dintre un studio si un apartament cu un dormitor este ca un dormitor va avea un perete din podea pana in tavan sau o usa care poate separa spatiul de dormit de restul spatiului de locuit. Apartamentele studio au adesea spatii mai mici decat apartamentele cu un dormitor, cu mai putin spatiu de depozitare, caracteristici reduse si design interior minimalist. Cand vine vorba despre dimensiuni studio Craiova, acesta are un spatiu de pana la 123 m2, ceea ce il face mai spatios decat alte apartamente de acest gen.

3 Beneficii ale unui apartament studio

Caracteristicile definitorii ale unui studio sunt planul de etaj cu o singura camera si suprafata mica. Cu acestea vin si cateva beneficii care s-ar putea sa se potriveasca stilului tau de viata si bugetului, in functie de preferintele tale. Ia in considerare aceste caracteristici ale unui studio:

  1. Chirie lunara accesibila sau un pret accesibil de cumparare: in comparatie cu apartamentele mai mari, preturile de inchiriere sau cumparare a unui studio poate fi mai accesibil, deoarece cuprinde mai putini metri patrati. Tarifele mai mici de inchiriere sau cumparare pentru aceste spatii mici pot face mai fezabila locuirea in zone in care costul vietii este ridicat, cum ar fi in orasele mari si in alte zone metropolitane dorite. In plus, chiriasii sau proprietarii ar putea avea facturi ale utilitatilor mai mici decat s-ar putea astepta intr-o casa mai mare, deoarece nu exista o zona separata de dormitor sau o bucatarie separata pentru incalzire, racire sau lumina.
  1. Design interior minimalist: Daca apreciezi interioarele elegante un studio ar putea fi o optiune atractiva. Poti compensa lipsa spatiului de depozitare cu mobilier multifunctional, care economiseste spatiu, cum ar fi un pat pe care il poti desprinde sau scoate de pe perete. S-ar putea sa imbratisezi si oportunitatea pentru un design interior creativ. In timp ce unele modele de studio in forma de L creeaza un sentiment de intimitate cu un despartitor sau un mic perete despartitor, poti, de asemenea, sa creezi spatii distincte folosind ecrane, biblioteci, cutii de depozitare sau alt mobilier.
  1. Planuri de etaj deschise: S-ar putea sa gasesti atractive design-urile cu concept deschis, cu o singura camera ale apartamentelor studio, deoarece pot oferi multa flexibilitate. Cu mentalitatea potrivita, chiriasii sau proprietarii pot adapta spatiul deschis la nevoile si personalitatea lor, mai degraba decat sa se simta limitati de constrangerile sale. De asemenea, este obisnuit ca dezvoltatorii imobiliari sa compenseze suprafata patrata limitata a acestui tip de plan de etaj cu o singura camera, cu ferestre mari si tavane inalte, permitand luminii naturale sa curga prin zona de zi cu plan deschis.

Importanta spatiului in viata aomenilor

Indiferent daca va aflati intr-o faza de tranzitie a vietii sau doar va ganditi la modalitati in care ati putea folosi mai mult spatiu, uneori o casa mai mare poate fi exact ceea ce aveti nevoie. Am adunat cateva dintre cele mai comune motive pentru care este posibil sa doriti sa mariti o casa mai mare. Odata ce le veti citi, veti vedea ca nu sunteti singurul care ia in considerare schimbarea.

1. Familia ta este in crestere

Primul lucru care va poate veni in minte atunci cand va ganditi la marirea unei case poate fi sa faceti spatiu pentru o familie in crestere. Indiferent daca te gandesti doar sa ai copii sau ca bebelusii tai devin copii mici, poate fi o idee buna sa anticipezi modul in care familia ta se va creste.

2. Doriti sa inchiriati o parte din locuinta dvs

O modalitate de a-ti permite o casa mai mare poate fi sa inchiriezi o parte din casa ta. Multe case mai mari au doua intrari pentru a facilita inchirierea unei parti a proprietatii fara a avea colegi de camera. Apartamentele de la subsol pot fi, de asemenea, potrivite pentru inchiriere, mai ales daca au intrari proprii.

Venitul din inchirierea unei parti a proprietatii dvs. poate ajuta la plata unei parti semnificative din creditul ipotecar. Si acum, cu platforme online precum Airbnb, poti primi oameni in casa ta cand vrei si sa-i tii departe cand nu vrei.

0 Shares
You May Also Like