Ce este un azil de batrani ?

0 Shares
0
0
0

Populatia lumii imbatraneste. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) intre 2000 si 2050, numarul persoanelor cu varsta de peste 80 de ani va creste de aproape patru ori pentru a ajunge la 395 de milioane.Aceasta crestere are o relatie directa cu numarul persoanelor in varsta care nu se vor putea descurca singure, ceea ce este de asteptat sa creasca in aceeasi proportie.

O mare parte a populatiei in varsta are nevoie sau va avea nevoie de o forma de asistenta pe termen lung, fie la domiciliu, intr-un azil de batrani sau in sederi prelungite in spitale din cauza bolilor degenerative, a deteriorarii fizice, a fragilitatii, printre altele, care impiedica dezvoltarea activitatilor de viata de zi cu zi in mod independent.

Familia joaca un rol fundamental in ingrijirea fizica a persoanelor in varsta, deoarece implica sarcini si responsabilitati multiple, precum si timp si efort, dar mai ales in aspectele emotionale si afective.

Legea cu privire la drepturile persoanelor in varsta mentioneaza drepturile fundamentale pentru persoanele care au varsta de 60 de ani si peste, dupa cum urmeaza:

  1. O viata cu calitate. Institutiile Publice, comunitatea, familia si societatea au obligatia de a le garanta accesul la programe care au ca scop sa permita exercitarea acestui drept.
  2. Traiesc in medii demne si decente, sigure,care sa raspunda nevoilor si cerintelor lor si in care isi exercita in mod liber drepturile.
  3. Primeasca protectie din partea comunitatii, familiei si societatii,precum si din partea institutiilor , de stat si municipale.
  4. viata libera fara violenta.
  5. Respect pentru integritatea lor fizica, psiho-emotionala si sexuala.
  6. Protectia impotriva tuturor formelor de exploatare.
  7. Sa se bucure pe deplin, fara discriminare sau distinctie, de drepturile consacrate in aceasta lege si in alte legi.

Recomandari cand alegi un azil de batrani pentru cineva apropiat

  • Comparati mai multe case de ingrijire medicala inainte de a lua o decizie dintre cele mai potrivite, in functie de nevoile particulare ale adultului mai in varsta. Recomandarile din “gura in gura” sunt foarte utile.
  • Pretul nu justifica neaparat calitatea serviciului, deci este convenabil sa cautati unitatea cu caracteristicile de care aveti nevoie.
  • Solicitati o intalnire cu directorul sau persoana responsabila de azil pentru a cunoaste caracteristicile serviciului si nivelul de specialitate atat al acestuia, cat si al personalului.

Exista mai multe moduri de a descrie sau incercarea de a descrie un azil de batrani.

In acest articol vom defini anumite detalii care vor clarifica multe mituri si, mai presus de toate, vor ajuta mai multe persoane, astfel incat sa poata alege in mod corespunzator unde sa-si incredinteze persoana iubita.

Putina istorie :Inainte, centrele sau casa de odihna erau de natura religioasa; adica erau conduse de preoti sau calugarite ca si  acte de caritate pentru acei batrani care aveau nevoie de un camin, hrana, asistenta medicala si alte tipuri de asistenta personala.

Mai tarziu, azilele devin comunitati ale sistemului de sanatate si ale statului care ar fi managerii acestui tip de organizatii, prezente si astazi  sub forma de case de ingrijire medicala, cum ar fi organizatiile de caritate publice care vizeaza persoanele in varsta sarace si fara adapost.

Poti opta pentru servicii de lux azil de batrani asa cum este Asertivo. 

DEFINITIA UNUI AZIL DE BATRANI

O casa de odihna sau azil de batrani este una care ofera servicii si asistenta persoanelor in varsta (bunici) si care ofera cazare sau sedere, activitati, hrana si asistenta medicala cu scopul de a imbunatati calitatea vietii batranetii lor. Este, de asemenea, un spatiu de agrement in care bunicii pot imparti cu alti seniori si chiar cu rudele care doresc sa le viziteze. Majoritatea caselor de odihna au servicii 24 de ore pe zi, cu servicii multidisciplinare si specialisti in ingrijirea bunicilor.

Fiecare azil de batrani are servicii similare, dar pretul variaza in functie de unde este cartierul situat, infrastructura cladirii, calitatea profesionistilor, serviciile pe care si le doresc clientii si, mai presus de toate, spatiul in care vor locui bunicii, atat interni, cat si externi.

Diferente intre un azil de batrani si restul spatiilor de ingrijire pentru persoanele in varsta?

Un azil de batrani, precum si o casa de odihna servesc pentru a gazdui persoanele in varsta. Multi oameni considera ca un azil de batrani, cel putin in Europa, este un loc trist, dar in realitate nu este deloc asa. De exemplu, exista case de ingrijire medicala foarte curate si chiar luxoase, cu toate acestea, exista si altele care nu sunt. Este important sa retineti ca un azil de batrani, poate fi o intreprindere privata sau de stat.

Azilurile de batrani sunt responsabile pentru primirea intr-un mod afectiv, atent si sigur a diferitelor cazuri ale fiecarui adult mai in varsta. Scopul este de a oferi servicii personalizate, ajutor si calitate adultilor in varsta, pana la sfarsitul vietii lor.

0 Shares
You May Also Like