Ce materiale trebuie sa purtam vara?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vine vara hainele sunt prioritare dar nu in materie de moda ci pentru ca trebuie sa ne protejam de soarele puternic si de temperaturi ridicate.

Chiar daca avem tendinta de a ne cumpara haine tinand cont de culori, de design si de accesibilitate ca si pret, specialistii recomanda sa punem pe primul loc, calitatea pe care o are materialul din care hainele sunt facute.

In timpul verii alegerea optima si confirmata de specialisti sunt haine de bumbac ori din in sau canepa. Alte materiale ce pot sa fie alese sunt lana, matasea ori casmirul.

Noi va recomandam ca atunci cand va cumparati tricouri sa alegeti tricouri personalizate din materiale de calitate si veti avea in acelasi timp si personalitate si confort.

Hainele de bumbac se ecomanda vara pentru ca au o mare putere de absorbtie a transpiratiei. Vara avem tendinta de a transpira mult mai mult din cauza temperaturilor ridicate. Absorbtia apei ne va ajuta sa nu simtim puternic caldura si ne va oferi si o senatie de racoare.

Pentru ca este un prdus natural ne va apara de alergiile la materialele sintetice. In plus, hainele facute din bumbac sunt lejere si confortabile si ne dau o stare de bine avand in vedere ca in aceasta perioada disconfortul termic poate sa duca si la alterarea starii de sanatate si de bine. Bumbacul este de obicei hipoalergic si tine praful la distanta.

Hainele facute din bumbac se recomanda pentru persoanele care au astm, alergii ori care sunt predispuse la iritatii pe piele.

Bumbacul organic este facut utilizand metode si materiale care nu vor pune mediul inconjurator in pericol. Astfel de materiale sunt considerate a fi fara pesticide si fara fertilizatori sintetici. Fibrele de bumbac ne apara de iritatii ale pielii care pot sa fie cauza de produsele chimice cu care se trateaza plantele.

Imbracamintea din materiale organice este o alegere buna pentru copii si pentru bebelusi pentru ca lasa pielea sa respire si ii apara pe acestia de alergii si de iritatii.

Chiar daca hainele din in sunt mai rigide, acestea sunt recomandate pentru gradul lor de absorbtie a apei si pentru ca au proprietati benefice ale fibrei naturale. Specialistii ne spun sa alegem vara in afara de hainele de bumbac, hainele de in care sa ne protejeze de temperaturile ridicate.

Hainele din canepa se recomanda vara pentru ca pot sa opreasca patrunderea razelor ultraviolete. De asemenea specialistii spun ca fibrele din canepa au si proprietati impotriva bacteriilor.

Hainele facute din bumbac pot sa fie confundate cu hainele de vascoza din cauza texturilor moi a acestora asa cum si hainele de lana pot sa se confunde usor cu hainele care sunt facute din acril. Hainele din acril pot sa se recunoasca usor pentru ca nu vor lasa pielea sa respire, se electrizeaza si se incalzesc foarte repede.

Hainele confectionate din fibra sintetica sunt un pericol pentru santate pentru ca sunt tratate cu tot felul de substante care sa le faca moi si usor de spalat si sunt colorate chimic. Acrilul, vascoza si acetatul de silicoza se numara printre materialele pe care ar trebui sa le evitam.

0 Shares
You May Also Like