Ce sa eviti sa faci atunci cand vizitezi Turcia in vacanta

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vizitezi Turcia ar trebui sa eviti sa faci anumite lucruri, dupa cum urmeaza:

Nu fi lipsit de respect fata de obiceiuri in timpul Ramadanului

Luna Ramadanului are o semnificatie culturala si religioasa pentru musulmanii din intreaga lume. Cand vine vorba de populatia majoritara a Turciei, respectarea cu vehementa a regulilor este un dat, ca o modalitate de a-si exprima devotamentul. In timpul Ramadanului, ei postesc o luna intreaga si acesta este considerat unul dintre cei cinci stalpi ai islamului.

Ramadanul este sarbatorit dupa calendarul islamic si nu dupa cel georgian, asa ca asigurati-va ca va informati in prealabil pentru a afla daca luna coincide cu perioada in care planuiti o calatorie in tara. Daca se intampla, trebuie sa va asigurati ca nu beti sau mancati nimic in public si nici nu oferiti cadouri unui cetatean turc practicant. Acestea sunt cateva dintre lucrurile necesare pe care sa nu le faceti in Turcia daca aveti planificata vacanta in acea perioada.

Nu va urcati intr-un taxi care nu are sigla taxiului

Strainii sunt adesea dusi la plimbare (metaforic vorbind) de soferii turci, care vad in ei o oportunitate de a castiga bani in plus. Ei profita de faptul ca nu sunt constienti de tarifele practicate in mod normal si de rutele prin oras.

Soferii neautorizati modifica functionarea contoarelor instalate in vehiculele lor si aleg rute mai lungi spre destinatia finala a clientilor. Puteti gasi un taxi cu ajutorul aplicatiei aplicatiei BiTaksi, prin care veti obtine un taxi de incredere, care va va oferi servicii impecabile. Pentru a evita orice confuzie sau eventuale probleme, verificati sigla taxiului din partea de sus! Pentru mai multe sfaturi utile de calatorie instalati https://www.framey.io/

Nu purta haine provocatoare

Chiar daca nu sunteti de acord, este mai bine sa va pastrati in armonie cu obiceiurile si traditiile unei tari pentru a evita orice consecinte groaznice care ar putea sfarsi prin a va strica intreaga calatorie. Turcia este mult mai ingaduitoare decat alte tari conservatoare musulmane cand vine vorba de aceste obiceiuri, dar exista totusi cateva lucruri de care trebuie sa tii cont, cum ar fi evitarea hainelor excesiv de provocatoare.

Atat femeile, cat si barbatii trebuie sa uite sa poarte pantaloni scurti in Turcia si mai ales femeile trebuie sa isi acopere capul, asa cum fac femeile musulmane cand viziteaza o moschee.

Nu folositi gresit limba turca

Ori de cate ori calatoresti intr-o tara straina, nu doar destinatia este cea care ofera calitate experientei de calatorie, ci si motivatia si interesul personal alocat obiceiurilor locale. Folosirea inadecvata a limbii tarii poate rani sentimentele oamenilor si poate duce la situatii neplacute.

Cu siguranta, nu este palcut ca turistii sa greseasca limba tarii pe care o viziteaza. De aceea, va recomandam sa nu utilizati cuvinte in turca pe care nu stiti sa le  pronuntati corect. Este preferabil sa folositi limba engleza pentru a va exprima. 

Asadar, este imperativ sa inveti unele dintre manierele lor si traducerea in turca a unor cuvinte precum „multumesc”, „scuza-ma”, „te rog” si asa mai departe. Aceste gesturi te vor ajuta chiar sa stabilesti relatii cordiale cu localnicii.

0 Shares
You May Also Like