Ce sunt autorizatiile psi si cand sunt necesare?

0 Shares
0
0
0

O autorizatie de securitate la incendiu este un act administrativ care se emite in baza legii de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta judetean sau al municipiului Bucuresti.

Aceasta autorizatie este necesara pentru ca prin intermediul ei se dovedeste faptul ca in urma verificarilor in teren si a veridicarii documentelor necesare, constructiile indeplinesc toate cerintele esentiale pentru securitate la incendiu.

Persoanele care isi doresc sa inceapa o afacere, trebuie sa contacteze rapid o firma specializata in obtinere autorizatie psi, pentru ca in cazul in care incep sa isi desfasoare activitatea fara a avea o astfel de autorizatie vor avea de suportat consecinte grave.

In primul rand administratorii institutiilor care functioneaza in cladiri care nu au autorizatii pompieri, vor raspunde civil sau penal in functie de caz, deoarece nu au luat toate masurile legale in ceea ce priveste securitatea la incendiu.

Un alt motiv pentru care este nevoie de obtinerea unei autorizatii pompieri este acela ca in cazul unui incendiu, firmele de asigurari nu sunt obligate sa ii despagubeasca pe proprietarii cladirilor, daca acestia nu au autorizatie de functionare de la pompieri.

Inca un motiv intemeiat pentru care este nevoie de un asemenea document important emis de catre isu, este acela ca autorizatia de securitate la incendiu arata faptul ca firma are implementate masurile legale in ceea ce priveste securitatea la incendiu.

Plus de asta, datorita implementarii masurilor legale, firmele care au obtinut o asemenea autorizatie isu vor functiona cu un grad sporit de siguranta in ceea ce priveste riscul la incendiu.

Referitor la aceste autorizatii de securitate la incendiu este foarte important de mentionat faptul ca ele se emit dupa ce se efectueaza receptia la terminarea lucrarilor, sau dupa ce constructiile si amenajarile noi sunt date in exploatare.

Aceste autorizatii de securitate la incendiu se emit pe baza urmatoarelor documente: cerere tip in doua exemplare, autorizatia de construire (doua copii xerox), avizul de securitate la incendiu si documentatia vizata pentru schimbarea care a stat la baza emiterii avizului original. In cazul in care se pierde avizul original, se va depune fotocopia eliberata.

Deasemenea, pentru eliberarea unei autorizatii de securitate la incendiu va fi nevoie de scenariu de securitate la incendiu, de piesele scrise si desenate pe specificatii din documentaia tehnica la fazele de proiect tehnic. Vor fi necesare deasemenea si detaliile de executie, dar si agremente tehnice sau certificate in conformitate ale produselor pentru constructii care au rol de securitate la incendiu.

Vor fi deasemenea necesare si dispozitiile de santier insusite de catre verificatorul de proiect, dar si procese verbale de lucrari ascunse care sa aiba incluse masurile realizate pentru indeplinirea cerintei de securitate la incendiu, in doua exemplare.

Deasemenea, tot pentru obtinerea acestui document atat de important mai este nevoie de un referat verificator de proiect pentru cerinta securitate la incendiu pentru constructii si instalatii la fazele de proiect tehnic si detalii de executie in doua exemplare.

Mai este nevoie deasemenea si de procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor in doua exemplare, si mai trebuie si opisul cu documentele depuse tot in doua exemplare.

 

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…