Ce sunt cheile plate si pentru ce sunt acestea?

0 Shares
0
0
0

Cheile sunt cu siguranta unele dintre cele mai folosite scule pentru ca indeplinesc sarcini diferite, de la repararea unei biciclete pana la asamblarea unei piese de mobilier si chiar rezolvarea unei defectiuni auto.

Din acest motiv, este convenabil sa cunoasteti diferitele chei care exista si functia lor. Nu totul se rezolva cu o cheie universala! Cheia plata este un alt instrument dintre cele mai solicitate. Ce sunt cheile plate si pentru ce sunt acestea?

Atelierele profesioniste trebuie sa aiba instrumentele necesare, de fapt, nu conteaza daca sunteti mecanic sau amator, deoarece exista o serie de elemente esentiale care nu ar trebui sa lipseasca din garajul dumneavoastra.

Instrumentele esentiale dintr-un atelier sunt impartite in doua grupe diferite: instrumente manuale si automate. Uneltele automate sunt cele care functioneaza cu energie electrica, baterie sau cele conectate la un compresor, cum ar fi cricuri hidraulice, aparate de filetat sau gaurit, masini de nituire etc.

Uneltele manuale, pe de alta parte, sunt cele care sunt manipulate manual, cum ar fi clestii si cheile, care pot fi de diferite tipuri, totul depinde de suruburi si de munca in sine.

Tipuri de chei: cheile fixe, reglabile si dinamometru

Cheile cu gura fixa sunt fabricate intr-o singura bucata de otel si forma lor si masuratorile vor depinde in esenta de modul in care suruburile sunt fixate. In acest grup se remarca urmatoarele: chei plate, combinate, stratificate, cheile tubulare, etc.

La cheile reglabile puteti modifica cu usurinta deschiderea pentru a o adapta la dimensiunile piulitelor si suruburilor. In acest grup sunt disponibile doar cheile universale.

Cheile de cuplu, pe de alta parte, controleaza sistemul de strangere intr-un mod special, adica, odata ce surubul are nivelul corespunzator, mecanismul intern al cheii impiedica strangerea acestuia in continuare; un sistem foarte simplu, dar si eficient. De asemenea poti vedea aici set chei universale reglabile.

De ce sunt atat de importante cheile plate?

Chei plate sunt unele dintre cele mai frecvent utilizate instrumente. In sectorul auto, prezenta lor este esentiala pentru intretinerea corespunzatoare a oricarui vehicul sau repararea acestuia. Cu ele puteti slabi sau strange suruburi si piulite foarte usor, economisind in acelasi timp timp.

Aceste instrumente va permit sa ajungeti acolo unde altii nu pot fara a fi nevoie sa dezasamblati anumite parti. Datorita robustetii si fermitatii lor, sarcinile de ajustare si strangere devin simple si rapide, ceva de o importanta vitala intr-un atelier mecanic. La CasaIdea.ro puteti gasi tot felul de seturi de chei fixe si plate la o calitate excelenta, cu dimensiuni diferite pentru a putea lucra in fiecare zi si in orice context specific.

Care sunt avantajele si dezavantajele cheilor plate?

Aceste chei plate sunt fixate pe pozitia piulitei usor si rapid. Acestea sunt chei fixe care impiedica axa surubului sau piulitei sa se roteasca pe sine cu o miscare foarte simpla si eficienta.

Cheile plate sunt supuse unor controale riguroase de fabricatie, astfel incat acestea sa nu fie rupte sau deteriorate. In plus, acestea sunt fabricate dintr-o singura piesa, ceea ce face robustetea lor si mai mare.

0 Shares
You May Also Like