Ce trebuie sa stii cand cumperi un buldoexcavator sh?

0 Shares
0
0
0

A sosit timpul sa cumperi utilaje pentru afacerea pe care o detii, si consideri ca un buldoexcavator este exact ceea ce trebuie sa alegi?

Vrei sa incepi prima ta afacere si te-ai gandit sa activezi in domeniul constructiilor, instalatiilor si al canalizarilor, si ai nevoie de utilaje de constructii? Cu siguranta daca raspunsul tau este da, este important sa cunosti cateva detalii importante care te pot ajuta sa faci cea mai buna alegere in final.

La fel stau lucrurile si atunci cand vrei sa cumperi utilaje pentru afacerea pe care o detii. Este foarte important pentru ca discutam despre utilaje de constructii, care nu costa doar cateva mii de euro precum o masina second hand.

Cand vine vorba despre utilaje de constructii pentru afacerea ta, trebuie sa tii cont de toate detaliile, de la cele mai mult importante si pana la cele mai putin importante (care crezi tu ca sunt mai putin importante, pentru ca toate au o mare importanta atunci cand discutam despre sume mari de bani).

Asadar, in primul rand trebuie sa stii sigur cat de multi bani iti permiti sa cheltuiesti pentru a cumpara un asemenea utilaj. La fel ca si in ceea ce priveste autoturismele, la fel ca si in ceea ce priveste sculele si echipamentele profesionale, si in ceea ce priveste aceste utilaje de constructii, poti cumpara utilaje noi sau second hand.

Poti gasi de exemplu un buldoexcavator de vanzare care este second hand si care arata foarte bine, care a fost putin timp utilizat, si care cu siguranta s-ar incadra in planurile tale.

Pe de alta parte, poti gasi un buldoexcavator de vanzare care are un pret destul de piperat, mai ales tinand cont de vechimea acestuia si de numarul orelor de lucru la care a fost supus. In aceste conditii, probabil vei dori sa cauti alte variante.

Te-ai gandit cum ar fi sa nu cauti un buldoexcavator de vanzare, ci sa alegi un buldoexcavator de inchiriat? Trebuie sa iei si aceasta varianta in considerare, mai ales pentru ca exista multe companii care inchiriaza utilaje de constructii la cele mai atractive preturi.

Cu toate acestea insa, este recomandat sa alegi un buldoexcavator de inchiriat doar daca ai nevoie de el pe termen scurt, si daca nu iti este rentabila cumpararea unui utilaj. In cazul in care in schimb, consideri ca ai nevoie de utilaj pe termen indelungat, atunci alege sa-l cumperi.

Utilajul nou poate reprezenta cea mai buna optiune pentru tine daca ai un buget mare la dispozitie, si daca iti doresti neaparat un utilaj care sa nu mai fi fost utilizat niciodata. Acesta poate fi un avantaj pentru ca e ca si cand iti cumperi o masina noua, stii totul despre ea inca din prima zi.

Dar, in ceea ce priveste costurile, daca stai sa analizezi bine problema, este posibil ca in pretul pe care trebuie sa il platesti pentru un buldoexcavator nou, sa iti permiti doua utilaje second hand.

In aceste conditii ce alegi? Cu siguranta nu este o idee tocmai rea aceea de a alege utilajele second hand in defavoarea unuia nou. Cu doua utilaje, angajatii firmei tale pot lucra in doua locatii diferite. Acesta este un mare avantaj, pentru ca te poate ajuta sa poti lua in primire mai multe lucrari, pe care le poti termina mai repede.

Daca ai de gand sa alegi utilajul sau utilajele second hand, este important sa tii cont de urmatoarele detalii foarte importante.

Orele de lucru

Ai auzit ca exista soferi care au fost pacaliti de samsari, si au cumparat masini care au kilometrii masinii dati inapoi? Ei bine, chiar daca poate ti se pare greu de crezut, exista utilaje care au orele de lucru date inapoi.

Cele mai cautate utilaje sunt cele care au intre 3000 si 4000 de ore lucrate, deci alege un asemenea utilaj. Exista modalitati de a verifica daca numarul orelor de lucru este dat inapoi, asa ca alege sa cumperi utilajul de la acel comerciant care iti permite sa verifici acest lucru.

Probleme la motor

Utilajele lucreaza in medie intre 6 – 8 ore pe zi fara pauza. Deci, uzura motorului va fi destul de mare. Exista dealeri care mascheaza aceasta problema, pentru a-si vinde mai repede utilajele, exista insa dealeri seriosi care iti ofera garantie in schimbul utilajului, sau chiar sunt dispusi sa il schimbe daca acesta nu corespunde cu oferta pe care ti-au facut-o.

Brate rupte

Angajatii firmelor de constructii, cu siguranta nu sunt interesati de integritatea utilajelor pe care le folosesc, deci nu le pasa foarte mult ca lovesc bratele utilajelor sau se intampla alte lucruri. Scopul lor este sa isi termine cat mai repede lucrarea. De aceea, este important ca in cazul in care alegi un buldoexcavator sh, sa te asiguri ca il inspectezi alaturi de o persoana experimentata, care stie unde sa caute fisurile.

0 Shares
You May Also Like