Ce trebuie sa stii despre aerul conditionat mobil?

0 Shares
0
0
0

Aerul conditionat a ajuns sa fie o necesitate pentru fiecare locuinta pe timpul verii, iar din acest motiv aproape in fiecare locuinta se gaseste un aparat de aer conditionat mobil, pentru ca oamenii sa se poata racori putin in acele momente in care temperaturile sunt caniculare, iar umiditatea ridicata face ca aerul sa fie pur si simplu irespirabil.

Deasemenea, mai este important de mentionat si faptul ca aceste aparate de aer conditionat mobil, pot sa fie utile si pe timpul iernii, pentru ca ele pot sa fie utile pe sens invers, si anume pentru a spori confortul termic al locuintei.

Referitor la aceste aparate de aer conditionat mobil, este important de precizat faptul ca ele nu functioneaza exact la fel ca si aparatele de aer conditionat fixe, iar aparatele mobile pentru aer conditionat sunt alcatuite din doua parti, si anume: un compresor care ajuta la realizarea schimbului de caldura, si o unitate care raspandeste aerul in incapere.

Privind modul de functionare al acestor aparate speciale pentru aer conditionat, trebuie sa amintim faptul ca aerul din incapere trece printr-un filtru cu carbine, care purifica aerul, retine bacteriile sau impuritatile, dupa care aerul este racit, ii este redusa umiditatea, iar apoi este rasuflat in incapere.

Chiar si aceste aparate mobile pentru aer conditionat dispun de furtun de evacuare care este neaparat sa fie scos in exterior, motiv pentru care este necesar un dispozitiv de etansare, pentru ca aerul cald sa nu mai poata sa ajunga in casa. In caz contrar, aparatul mobil de aer conditionat nu ar mai fi eficient.

Un astfel de aparat de aer conditionat, are cateva avantaje foarte mari, dar si cateva dezavantaje despre care vom discuta pe scurt in continuare.

Un prim mare avantaj ar fi acela ca aparatul de aer conditionat mobil este mai ieftin si mai usor de montat decat unul normal, asa ca din acest punct de vedere se merita sa incerci aceasta varianta pentru locuinta ta.

Un astfel de aparat are si avantajul faptului ca este portabil, pentru ca are o greutate redusa, si este simplu si usor de manevrat, si paote sa fie amplasat aproape de o fereastra fara probleme.

Unul dintre cele mai mari avantaje este acela ca nu necesita cunostinte pentru a fi instalat, asa ca oricine isi poate instala fara probleme un asemenea aparat.

Eficienta energetica reprezinta iarasi un avantaj al acestor aparate, pentru ca ele fac parte din clasa energetica A, si au un consum redus de energie electrica.

Din categoria dezavantajelor unui astfel de aparat, am putea aminti in primul rand eliminarea apei, dar si faptul ca aparatul nu este tocmai silentios. Deasemenea, tot in categoria dezavantajelor mai putem mentiona si randamentul mai scazut comparativ cu cel al unui aparat de aer conditionat normal, dar si etanseitatea gurii de evacuare.

Ei bine, acestea fiind spuse, se poate observa faptul ca un aparat de aer conditionat mobil, la fel ca orice alt produs, poate avea atat avantaje cat si dezavantaje, insa cu siguranta se merita sa fie achizitionat, pentru ca pe timpul verii mai ales, este foarte eficient.

0 Shares
You May Also Like