Ce trebuie sa stii despre profesia de avocat?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care esti avocat, nu ai voie sa utilizezi adrese de e-mail de la Yahoo sau de la Google, si nu ai voie nici sa detii o pagina de prezentare pe platforme gratuite cum ar fi WordPress, asa cum nu ai voie sa fii nici blogger.

Din acest punct de vedere, Uniunea Nationala a Barourilor din Romania este foarte severa cu privire la regulile de publicitate pe care avocatii trebuie sa le respecte. Indiferent ca esti un avocat Bucuresti, sau ca profesezi intr-un alt oras al tarii, nu ai dreptul la prea multa publicitate.

Avocatii nu au dreptul la prea multa publicitate, pentru ca daca stam sa discutam teoretic, nu putem spune ca un avocat este mai bun decat celalalt, atata timp cat toti avocatii trebuie sa aiba si au acelasi scop, si anume dreptatea.

Iar atunci cand discutam despre dreptate, avem un singur cuvant de spus privind acest aspect, si anume legea. Deci, daca avocatii reprezinta adevarul, iar dreptatea se stabileste prin lege, putem spune faptul ca toti avocatii sunt la fel, teoretic.

Daca stam sa privim lucrurile din punct de vedere practice, atunci lucrurile nu mai stau chiar asa, ba mai mult, sunt destul de diferite.

Sunt avocati care au o experienta bogata in aceasta profesie, si sunt avocati care sunt la inceput de drum, sunt deasemenea avocati mai cunoscuti si care au un succes mai mare, si sunt mai apreciati de catre clienti, dar sunt si avocati care nu sunt la fel de cunoscuti, si care nu se bucura de prea multa admiratie din partea oamenilor.

Deci, tinand cont de faptul ca avocatura nu este o profesie comerciala, atunci este lesne de inteles faptul ca avocatii nu pot sa beneficieze de o reclama, asa cum pot beneficia de exemplu specialistii care au alte profesii.

Avocatii furnizeaza servicii impecabile, ca la carte, asa ca ei nu au nevoie de nici un fel de promovare, pentru ca datorita muncii de success pe care o fac, le circuala vestea ca sunt foarte buni in ceea ce fac, iar lumea apeleaza la serviciile lor.

Ei bine, despre avocati trebuie sa stii ca pot sa fie de mai multe feluri, iar cand spunem ca avocatii sunt de mai multe feluri, ne referim la domeniile in care acestia sunt specializati.

De exemplu, sunt avocati comerciali, care se ocupa de procesele anumitor firme, si reprezinta firmele respective in instanta, insa sunt si avocati fiscali care au alte atributii, si pot exista si avocati civili, care se ocupa de alt gen de procese.

Este foarte important ca in situatia in care esti implicat intr-un proces penal, sa ai foarte mare grija de avocatul pe care il alegi, si sa alegi un avocat  potrivit.

Daca de exemplu esti un antreprenor de success si ai un proces cu un alt antreprenor sau chiar si cu un client sau furnizor, atunci cu siguranta trebuie ca in instanta sa fii reprezentat de catre un avocat comercial, care se va descurca de minune la proces.

 

0 Shares
You May Also Like