Cele mai bizare ritualuri funerare

0 Shares
0
0
0

Moartea este o amenintare universala si cei mai multi oameni cred in puterea divina si in existenta dupa moarte.

Pentru ca asa cum am spus mai sus moartea este ceva universal si general valabil se poate intampla ca o persoana draga sa decedeze pe teritoriul unei alte tari si atunci avem nevoie de servicii de repatriere decedati international. In acest sens va recomandam sa va ganditi serios la ce firme apelati pentru a nu da mai mult decat ar fi cazul.

Trebuie sa mentionam ca in jurul decesului si in jurul inhumarii s-au tesut nenumarate superstitii si idei preconcepute. Asa se face ca oamenii au tot incercat sa marcheze intr-un fel trecerea catre cealalta lume si uneori incearca sa faca asta in moduri cat mai originale si cat mai interesante.

A trecut destul de multa vreme de cand oamenii traiau in comuniune cu natura insa ideea de a inmormanta nu exista si decedatul putrezea linistit acolo unde murea. In timp, odata cu evolutia, si-a facut simtita prezenta obiceiul de a ingropa si au aparut si superstitiile in sensul acesta care au tot crescut in numar.

Se pare ca acest obicei a aparut in Epoca de Piatra. Nu se stie inca daca a fost adoptat drept metoda de siguranta sau avea legatura cu anatatea insa conform opiniei istoricilor care au gasit morminte foarte vechi oamenii din perioada aceea aveau si o anumita conceptie cu privire la viata de apoi si considerau ca decedatii aveau nevoie si de obiectele lor pe lumea calata sau in conceptia lor nu exista un Rai foarte bine definit care sa fie si terminat.

Ulterior au aparut si alte idei cum ar fi hainele de moarte. S-a descoperit ca stramosii nostri credeau ca daca decedatii au haine noi spiritele nu ii mai recunosc si nu le mai pot lua sufletele lasandu-le sa mearga linistite care lumea vesnica. Din punctul acesta s-au dezvoltat din ce in ce mai mult obiceiurile funerare. Oamenii au preferinte in legatura cu locul si cu modul in care vor fi ingropati.

Nu este practicata peste tot ingroparea. Acum 4000 de ani in Asia existau si adeptii zoroastrismului care era o religie veche  se caracteriza prin conceptia dualista asupra lumii si opozitia dintre rau si bine. Ei practicau un anumit ritual care implica distrugerea in totalitate a corpului persoanei decedate.

Considerand ca trupurile neinsufletite erau malefice acest ritual presupunea ca nimeni altcineva in afara de persoanele delegate special nu se putea ocupa de caratul decedatului si nici macar nu aveau voie sa il atinga.

Oamenii acestia trebuiau sa traiasca la marginea oraselor si sa nu ia contact cu restul oamenilor. Corpurile erau spalate cu urina unui taur de culoare alba si daca unul dintre membrii familiei atingeau decedatul acela era obligat sa se spele in urina si sa o si bea pentru a se purifica.

In zona aceasta nu erau practicate inmormantari iar cadavrele erau puse pe movile si pe platforme si erau lasate sa fie mancate de vulturi. Aceeasi practica se gasea si la indienii din America de Nord care uscau trupurile in copaci pentru ca natura sa le descompuna.

0 Shares
You May Also Like