Creare aplicatii web pentru eficientizarea afacerii

0 Shares
0
0
0

Oportunitatea de creare aplicatii web este astazi o solutie tot mai accesata de cei care doresc sa fie un nume important in mediul economic, lucru care nu poate exista fara o prezenta solida si in mediul online prin intermediul solutiilor software profesionale.

Dezvoltarea fara precedent a spatiului online si cresterea continua a pretentiilor clientilor fac din aceasta activiate de dezvoltare aplicatii web o resursa tot mai cautata de toti cei care au inteles ca vizibilitatea si controlul deplin al afacerii in spatiul virtual sunt cerinte definitorii pentru dezvoltarea lor economica.

Vizibilitatea este esentiala si trebuie intretinuta constant prin proceduri de lucru specializate in acest domeniu si prin diversificarea metodelor prin care se pot lansa din ce in ce mai multe beneficii pentru clienti. Una dintre aceste masuri este solicitarea de creare aplicatii web ce vor fi puse la indemana celor care acceseaza site-ul companiei, dar si pentru uzul intern al acesteia, aplicatii care aduc mai aproape si descriu cat mai precis oferta pe care compania o are.

Fie ca vorbim despre o gama de produse, fie ca oferta este legata de un anumit tip de servicii, toate acestea pretind actualmente o calitate initiala excelenta a prezentarii web pentru ca mai apoi pe acest suport sa fie realizat procesul de dezvoltare aplicatii web in functie de anumite cerinte punctuale.

Tot acest proces de creare aplicatii web are ca punct de plecare initierea discutiilor dintre compania solicitanta si echipa de programatori profesionisti. O echipa solida este in primul rand o echipa experimentata care are in portofoliu o paleta diversificata de solicitari pentru dezvoltare aplicatii web la care a lucrat si pe care le-a lansat online cu succes spre beneficiul clientilor sai.

Aceasta caracteristica principala se va reflecta direct in rezultatul obtinut, ca atare un serviciu de creare aplicatii web isi va rasfrange beneficiile in performata cu care compania ocupa un loc fruntas in piata.

Exista trei cerinte esentiale pe care echipa de programatori trebuie sa le puna la dispozitia clientului:

  • comunicare eficienta cu clientul;
  • imaginatie si dexteritate in conversia cerintelor clientului in linii de program pentru aplicatie;
  • corectitudine, program de lucru si de predare respectate pe toate durata proiectului.

Comunicarea programatorilor cu clientul solicitant de creare aplicatii web este esentiala pe toata durata executiei si ramane importanta si ulterior atunci cand sunt necesare diferite sesiuni de upgrade care sa aduca aplicatia creata la nivelul si cerintele pietei dintr-un anumit moment.

Abilitatea unui programator de a intelege specificul fiecarei activitati a clientului este esential atunci cand primeste in lucru o solicitare de creare aplicatii web. Este nevoie de imaginatie si performanta profesionala in asa fel incat rezultatul care va fi afisat in urma liniilor de program scrise sa fie similar cu ceea ce isi doreste clientul sa obtina de pe urma exploatarii aplicatiei.

Nu poate exista un raport de lucru corect intre un solicitant de dezvoltare aplicatii web si o echipa de programare, oricat de profesionista ar fi aceasta, atat timp ca nu exista corectitudine in ceea ce priveste timpul de predare al aplicatiei solicitate.

Daca aceste cerinte sunt norme de lucru care nu pot suferi niciun fel de abatare, atunci relatia contractuala care apare la solicitarea de creare aplicatii web ca avea un succes real.

Cel mai simplu si deja verificat plan de lucru arata ca daca urmatoarele etape sunt respectate, atunci produsul solicitat va fi unul excelent si ambele parti vor avea de castigat:

  • Analiza cerintelor pentru dezvoltare aplicatii web
  • Definirea planificarii lucrarilor
  • Desemnarea managerului de proiect
  • Dezvoltarea in sine a proiectului de creare aplicatii web

O corecta analiza a solicitarilor clientului are ca scop dezvoltarea unui plan complet pentru creare aplicatii web, aspect care inseamna ca rezultatul va fi de foarte buna calitate, fara a fi necesare modificari imediate.

Timpul de asteptare este esential sa fie unul realist si respectat. Corectitudinea in aceasta situatie este primordiala pentru confortul clientului care poate sa accepte, sau nu, termenul de predare la cheie al aplicatiei.

Controlul si supervizarea etapelor proiectului de dezvoltare aplicatii web arata ca echipa de programatori care l-a preluat va fi monitorizata si ajutata sa respecte specificatiile si termenele de predare partiale, daca exista, sau finalizarea proiectului.

Dezvoltarea proiectului bazat pe creare aplicatii web se poate extinde si dupa incheierea acestuia si va lua in considerare solicitarile clientului. Atunci cand acesta considera ca sunt necesare extinderi ale aplicatiei sau completarea ei cu trimitere catre o alta aplicatie, echipa care a realizat proiectul este cea mai indreptatita sa ofere sprijin in acest sens.

Oricand este posibil ca o aplicatie utilizata de un comerciant sa nu ii fie suficienta pentru continuarea dezvoltarii sale in piata concurentiala. Pentru aceasta situatie exista solutii software care pot completa aplicatia, insa cea mai sigura varianta ramane aceea de dezvoltare aplicatii web noi care sunt axate pe realitatea concreta a momentului in care sunt solicitate.

0 Shares
You May Also Like
Ce face un grafician

Ce face un grafician?

Ce este un grafician si cu ce se ocupa el? Un designer grafic creeaza imagini digitale prin combinarea…
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…