Cum alegi fotograful pentru sedinta foto de maternitate?

0 Shares
0
0
0

In ultimul timp, un numar din ce in ce mai mare de femei insarcinate, opteaza pentru sedinte foto de maternitate, dat fiind faptul ca aceste fotografii vor fi pastrate odata cu trecerea timpului, si vor fi cele mai importante amintiri din perioada sarcinii.

Daca esti si tu insarcinata si doresti sa angajezi un fotograf profesionist pentru o sedinta foto de maternitate, am pregatit pentru tine un scurt ghid, care trebuie sa te ajute sa alegi fotograful potrivit. Iata asadar ce trebuie sa ai in vedere pentru alegerea fotografului.

  1. Alege un fotograf care te poate face sa te simti relaxata

Cu siguranta exista multi fotografi care sunt capabili sa obtina fotografii de cea mai buna calitate si claritate, dar acest lucru nu este tot. Conteaza foarte mult si personalitatea acestuia, asa ca asigura-te ca alegi un fotograf alaturi de care sa te simti relaxata in timpul sedintei foto.

In timpul sedintei, trebuie sa fii calma si relaxata, trebuie sa fii cu zambetul pe buze si sa emani fericire, pentru ca acestea sunt fotografii pe care le vei pastra pentru tot restul vietii, iar ocazia sedintei foto reprezinta un motiv de bucurie.

Atunci cand alegi un fotograf in compania careia te simti relaxata si confortabil, poti sa il intrebi orice, in ceea ce priveste sedinta foto, tinutele care ar fi cele mai potrivite.

Tot in ceea ce priveste fotograful pe care doresti sa il alegi, este foarte important sa te asiguri ca acesta are o bogata experienta in acest tip de fotografie. Alege un fotograf care iti prezinta un portofoliu de clienti cum poti vedea accesand link-ul, https://www.adrianscintei.ro/portofoliu/fotografbotezmaternitate/, pentru a te asigura ca faci o alegere potrivita.

  1. Programarea sedintei foto

Un alt detaliu foarte important in ceea ce priveste o asemenea sedinta foto, este reprezentat de perioada in care va avea loc. Cei mai multi fotografi le recomanda viitoarelor mamici, sa opteze pentru o sedinta pe la mijlocul celei de a 7a luna de sarcina.

De ce in aceasta perioada? Pentru ca la inceputul sarcinii, viitoarele maimici ba au greturi, ba se simt obosite, si nu au nici burtica atat de vizibila. Se spune ca aura sarcinii este la apogeu undeva pe la jumatatea lunii a 7a de sarcina, iar nivelul de energie al viitoarei mamici este maxim.

  1. Alege locatia

Atunci cand intentionezi sa ai parte de o asemenea sedinta foto, este foarte important sa alegi locatia. Poti opta pentru o sedinta foto de maternitate acasa, iar aceasta idee este una foarte buna, dat fiind faptul ca te simti mai confortabil acasa decat la studio sau in aer liber.

Studiourile pot reprezenta o alta alegere potrivita pentru o sedinta foto de maternitate, daca iti doresti anunite cadre sau concepte creative cu recuzite.

Poti opta de-asemenea pentru o sedinta foto in aer liber, in apropierea unui lac de exemplu, sau intr-un spatiu in care exista multa verdeata. De preferat ar fi insa sa nu existe multi spectatori, pentru ca s-ar putea ca acest lucru sa nu fie tocmai confortabil.

  1. Implica si alti membrii ai familiei

O idee foarte buna este sa il implici si pe tatal bebelusului pe care il porti in burtica, in fotografiile tale, pentru o experienta completa. In plus, in acest fel fotograful poate poza si niste cadre minunate si romantice de cuplu.

Daca mai aveti un copil, puteti chiar sa faceti o sedinta foto in care sa il includeti si pe acesta, insa nu uita ca tu si bebele din burtica trebuie sa apareti in cele mai multe fotografii.

  1. Tinute si machiaj

Atunci cand alegi fotograful pentru o asemenea sedinta foto, este foarte important sa il intrebi daca iti poate recomanda o anumita coafura sau machiaj. In ceea ce priveste aceste detalii, cu siguranta locatia in care se va desfasura sedinta foto, va conta foarte mult.

  1. Livrarea fotografiilor

Nu in ultimul rand, este foarte important sa soliciti informatii in ceea ce priveste livrarea fotografiilor. Trebuie sa stii de la bun inceput, cate fotografii vei primi de la fotograf.

Apoi, este foarte important sa stii care va fi data in care fotografiile iti vor fi livrate, dar si modalitate (pe dvd, pe stick, prin email, sau ce modalitati de livrare foloseste fotograful).

Tot in ceea ce priveste fotografiile si livrarea acestora, este important sa te asiguri ca acestea sunt de cea mai buna calitate, si ca vor fi retusate, sau ca o parte dintre fotografiile care iti vor fi livrate cel putin, vor fi retusate.

Asadar, o sedinta foto de maternitate este foarte importanta, tinand cont ca iti ofera posibilitatea de a avea poze de colectie din perioada sarcinii. Din acest motiv, este important sa tii cont de detaliile mentionate in acest articol, pentru a alege un fotograf profesionist, specializat in realizarea acestui tip de fotografii. In acest fel, vei fi multumita de fotografiile obtinute.

 

0 Shares
You May Also Like