Cum devii un bun agent de vanzari?

0 Shares
0
0
0

In Romania exista foarte multi tineri care isi gasesc locuri de munca pe post de agent de vanzari, si care ajung sa castige sume mari de bani in fiecare luna, in cazul in care vor vinde foarte multe produse sau servicii.

Pentru a deveni agent de vanzari nu sunt necesare studii superioare, pentru ca se poate face training la locul de munca, iar mai apoi agentii de vanzari pot participa la diferite cursuri de perfectionare specifice jobului.

Pentru ca toti cei interesati sa afle ceea ce face un agent de vanzari, vom discuta mai multe detalii despre ceea ce presupune un asemenea job, in urmatoarele randuri.

Ce face un reprezentant de vanzari?

Reprezentantii de vanzari conving oamenii sa cumpere produse si servicii. Ei gasesc si castiga noi clienti si le asigura clientilor existenti obtinerea serviciului dorit. Acestia lucreaza, de obicei, intr-o anumita zona, chemand in persoana sau prin telefon pentru a-si face rezervari pentru a afisa produse sau servicii, negocierea vanzarilor si a serviciilor post-vanzare.

Angajatorii se bazeaza pe reprezentantii de vanzari pentru a colecta informatii despre ce se vinde si ce ar putea fi necesar in viitor. Alte obligatii pot include tratarea inregistrarilor, a conturilor si a documentelor.

Care este mediul de lucru, cum ar fi de lucru ca un reprezentant de vanzari?

Programul de lucru variaza; multi reprezentanti de vanzari au obiective de companie pentru a-si realiza si organiza activitatea in consecinta. Aceasta poate implica munca de weekend sau de seara, iar in unele cazuri este vorba de munca departe de casa in mod regulat.

Atunci cand nu sunt pe drum,agentii de vanzari ar putea avea sediul in birouri regionale sau locale sau acasa. Reprezentantii de vanzari viziteaza, de asemenea, sediul central si conferinte si expozitii de vanzari. In cazul in care compania vinde in strainatate, se poate solicita calatoria in strainatate.

Exista mai multe locuri de munca specifice care pot intra sub titlul general al reprezentantului de vanzari:

 • vanzari directe, ceea ce inseamna ca agentii de vanzari trebuie sa vanda direct persoanelor fizice in casele lor, sa demonstreze produse sau sa lase cataloage pentru ca persoanele interesate sa isi aleaga produse din catalog;
 • managerii de cont national – lucreaza cu organizatii si intreprinderi mari, negocind contracte mari;
 • ingineri de vanzari care lucreaza indeaproape cu clientul pe echipamente, materiale si componente industriale, de inalta tehnologie si specializate. De multe ori, acestia actioneaza ca si consultant sau in relatia dintre client si departamentele de proiectare sau de productie ale companiei.

Ce este necesar pentru a deveni Reprezentant de vanzari?

Reprezentantilor de vanzari le trebuie:

 • gama larga de abilitati de comunicare, de afaceri si de rezolvare a problemelor;
 • cunostinte excelente despre produsele companiei si cele ale concurentilor;
 • abilitatea de a convinge si de a negocia castigarea clientilor sau a vanzarilor;
 • sa fie auto-motivati, persistenti si capabili sa lucreze din proprie initiativa;
 • increderea in sine si capacitatea de a accepta respingerea;
 • sa fie capabili sa se ocupe tactic de clienti off-hand sau dezinteresati;
 • bune abilitati organizatorice si administrative pentru realizarea si pastrarea numerelor, completarea formularelor de ordine si pastrarea inregistrarilor;
 • un aspect ordonat, inteligent si maniera placuta;
 • abilitatile IT si, pentru munca de peste hotare, limbile devin tot mai importante;
 • un permis de conducere.

Cei care intentioneaza sa isi gaseasca un astfel de job trebuie sa stie ca, concurenta este mare si este necesar ca agentii de vanzari sa se implice foarte mult pentru a gasi cat mai multi clienti si pentru a mentine totodata clientii existenti.

Din fericire, si in Romania se gasesc o multime de locuri de munca pentru cei care isi doresc sa devina agenti de vanzari. In functie de inclinatiile fiecaruia, unii pot sa isi doreasca sa devina agenti de vanzari produse cosmetice, altii pot dori sa devina agenti de vanzari pentru produse si echipamente de instalatii, altii pot deveni agenti de vanzari pentru materiale de constructii, iar exemplele pot continua.

Important este ca sunt mereu disponibile locuri de munca pentru acest post, iar cei interesati sa devina agenti de vanzari pot castiga suficienti bani pentru a avea un trai decent. In plus, participand la cursuri de perfectionare, vor invata tehnici de convingere a clientilor, iar astfel vanzarile le vor fi mai mari, iar banii castigati vor fi mai multi.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…