Cum ne putem proteja impotriva Covid – 19?

0 Shares
0
0
0

Cea mai mare problema cu care se confrunta omenirea in anul 2020, este fara doar si poate pandemia de Coronavirus. Nu exista persoana care sa nu fi fost cat de putin afectata de Coronavirus.

Oamenilor le-a fost data viata peste cap de aceasta pandemie, li s-au schimbat obiectivele, unii si-au schimbat viata datorita pandemiei. Altii in schimb, din pacate si-au pierdut viata.

Ceea ce este si mai rau, este faptul ca nu exista un tratament clar care sa ne ajute sa ne vindecam daca ne imbolnavim de Covid-19. Aceasta este probabil cea mai mare frustrare, pentru ca dat fiind faptul ca nu exista un medicament sau un vaccin, trebuie sa ne protejam cat mai bine de Covid – 19, si degeaba noi ne protejam, caci daca persoanele din jur nu o fac, ne putem infecta datorita lor.

Vom discuta in continuare despre acest virus ucigas, veti descoperi cum se raspandeste, dar si cum este indicat sa ne protejam impotriva virusului. Cititi pana la final, si veti descoperi informatii interesante.

Adultii in varsta si persoanele care au anumite afectiuni subiacente, cum ar fi bolile cardiace sau pulmonare sau diabetul, prezinta un risc crescut de boli severe cauzate de boala COVID-19.

Aflati cum se raspandeste

 • In prezent, nu exista niciun vaccin pentru prevenirea bolii coronavirus 2019 (COVID-19).
 • Cel mai bun mod de prevenire a bolilor este evitarea expunerii la acest virus.
 • Se crede ca virusul se raspandeste in principal de la persoana la persoana.
 • Se spune ca se raspandeste virusul intre persoanele care sunt in contact strans una cu cealalta.
 • Prin picaturi respiratorii produse atunci cand o persoana infectata tuseste, stranuta sau vorbeste. Aceste picaturi pot ateriza in gurile sau nasurile persoanelor care se afla in apropiere sau, eventual, pot fi inhalate in plamani.
 • Unele studii recente au sugerat ca COVID-19 poate fi raspandit de persoanele care nu prezinta simptome.

Cum ne putem proteja impotriva virusului?

Exista unele recomandari pe care trebuie sa le respectam, pentru a nu ne infecta cu acest virus nemilos, care a ucis atat de multe persoane, care a oprit lumea in loc, care ne-a tinut izolati la domiciliu atat de mult timp.

Pentru a nu permite sa se mai intample acest lucru, oamenii trebuie sa constientizeze cat de periculos este virusul, si trebuie sa previna infectarea. Iata cum se poate face acest lucru.

 • Spalati-va mainile des cu apa si sapun timp de cel putin 20 de secunde, mai ales dupa ce ati fost intr-un loc public sau dupa ce v-ati suflat nasul, ati tusit sau ati stranut. Este recomandat sa folositi un sapun dezinfectant care sa va dezinfecteze, si care poate omori virusul, bacteriile si microbii.
 • De-asemenea, este deosebit de important sa folositi sapunul dezinfectant atunci cand va spalati pe maini, mai ales inainte de a manca si inainte de a pregati mancarea. Pentru femeile care gatesc este si mai important de retinut acest sfat, pentru ca mancarea gatita de ele va fi mancata de catre toti membrii familiei.
 • Se recomanda folosirea unui sapun dezinfectant pentru spalarea mainilor inainte de a va atinge fata. Microbii si bacteriile de pe maini, pot ajunge cu usurinta sa va afecteze, din moment ce va atingeti gura sau nasul inainte de a va spala mainile.
 • Este foarte important sa va spalati pe maini, si nu cu orice sapun simplu, ci cu un sapun dezinfectant, imediat dupa ce ati folosit toaleta (mai ales daca ati fost la restaurant sau in alt loc public si ati folosit toalta publica.
 • Se recomanda sa folositi sapun dezinfectant si sa va spalati pe maini dupa ce ati ingrijit persoanele bolnave.
 • Este recomandata utilizarea sapunului dezinfectant dupa ce ati atins animalele de companie sau alte animale. Si acestea pot fi infectate si va pot transmite virusul, sau orice alt virus.
 • Chiar si dupa schimbarea scutecului se recomanda spalarea mainilor, folosind un sapun dezinfectant.
 • Daca apa si sapunul nu sunt disponibile, utilizati un dezinfectant pentru maini care contine cel putin 60% alcool. Acoperiti toate suprafetele mainilor si frecati-le impreuna pana se simt uscate.
 • Evitati sa va atingeti gura, ochii si nasu cu mainile, inainte ca acestea sa fie spalate.
 • Evitati contactul apropiat

In interiorul casei dvs.: Evitati contactul strans cu persoanele bolnave.

 • Daca este posibil, stati la distanta de 2 meti de persoana bolnava si de ceilalti membri.
 • In afara locuintei, pastrati o distanta cat mai mare de oameni pe care ii intalniti.
 • Pastrarea distantei fata de ceilalti este deosebit de importanta pentru persoanele care prezinta un risc mai mare de imbolnavire.

Alte lucruri interesante pe care trebuie sa le cunoasteti, este ca ati putea raspandi COVID-19 la altii chiar daca nu va simtiti rau. Tocai de aceea, este important sa purtati masca de protectie atunci cand va apropiati in preajma altor persoane. Masca este menita sa protejeze alte persoane in cazul in care sunteti infectat, si va poate ajuta de-asemenea si va poate oferi protectie daca va aflati in apropierea persoanelor care deja sunt bolnave.

0 Shares
You May Also Like