Cum porți corect un parfum? Iată ce spun specialiștii!

0 Shares
0
0
0

Pentru fiecare dintre noi contează impresia generală pe care o oferim celor din jurul nostru,  cu referire la apariția noastră ca întreg. La fel ca și propria garderobă, parfumul pe care îl alegi pentru tine are nevoie de un anumit context pentru a fi purtat. De aceea este important să fii foarte atent la câteva detalii specifice atunci când porți un parfum, iar despre acestea discutăm în cele ce urmează. 

Poartă parfumul în zone ”strategice”

În mod normal, pentru a permite parfumului să lucreze cât mai bine, este important ca aplicarea acestuia să se facă în anumite zone specifice. Un parfum de lux va persista mai bine și mai eficient în zone precum încheietura mâinii, zona gâtului sau în pliul coatelor, deoarece aceste zone sunt de obicei mai calde, iar căldura potențează mirosul. 

Nu freca zonele pe care ai aplicat parfum

Tendința generală, atunci când aplici un parfum pe zona încheieturii, spre exemplu, este aceea de a freca mâinile una de cealaltă. Specialiștii Maison Olfactif ne atrag însă atenția asupra faptului că acest lucru poate conduce la deteriorarea moleculelor de parfum, așadar ar trebui să excluzi acest gest dacă vrei ca parfumul să reziste cât mai bine. 

Aplică parfumul de la o distanță rezonabilă

Aplicarea parfumului nu ar trebui să se facă de la o distanță foarte mică, deoarece există riscul concentrării parfumului pe o suprafață foarte mică. În schimb, poți aplica prin pulverizare parfumul de la o distanță de circa 20-30 cm, pentru a-i permite acestuia să se distribuie cât mai uniform.

Nu aplica parfumul direct pe haine

Deși ai fi tentat să aplici parfumul și pe suprafața  hainelor tale, specialiștii recomandă să nu faci acest lucru deoarece există anumiți compuși ai parfumului care pot afecta țesăturile. Spre exemplu, unele tipuri de parfum pot îngălbeni țesăturile albe, fiind destul de greu pentru acestea să mai revină la culoarea inițială. 

Ajustează cantitatea de parfum în funcție de context

Unele parfumuri pot avea note proaspete, ușor de perceput și plăcute în orice moment. Totuși, dacă parfum pe care îl folosești are note puternice, dulci, foarte rafinate, este important să ajustezi cantitatea de parfum. Uneori mai puțin poate fi mai mult, în sensul că notele discrete pot fi mai plăcute decât cele puternice și abundente, așadar ia în calcul folosirea unei cantități mai mici, în funcție de context: dimineața un parfum fresh și o cantitate moderată, seara un parfum puternic, respectiv în sezonul cald parfumuri de citrice, iar în sezonul rece parfumuri cu note bogate de lemn de cedru, mosc sau ambră. 

Purtarea corectă a parfumului îți garantează și o impresie generală pe măsură. Fii elegant în alegerea parfumului și rafinat în purtarea acestuia, pentru că parfumul face parte din prezentarea ta ca întreg. 

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

You May Also Like