Cum s-a vindecat de scleroza multipla Vanessa Youness Amal?

0 Shares
0
0
0

Probabil pare greu de crezut ca exista persoane care au reusit sa se vindece de scleroza multipla, insa da, exista. Vanessa Youness Amal a reusit acest lucru, iar in continuare vom discuta despre acest aspect.

Pe cand avea doar 22 de ani, Vanessa Youness Amal, a fost diagnosticata cu aceasta boala, exact in perioada in care se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica. Vestea ca sufera de aceasta boala cumplita nu a demoralizat-o pe Vanessa, chiar daca alti tineri ar fi suferit un soc emotional, si cel mai probabil ar fi intrat in depresie. Iata de ce am facut aceasta afirmatie!

SM este o afectiune neurologica a sistemului nervos central, ceea ce inseamna ca afecteaza creierul si modul in care functioneaza corpul. In esenta, scleroza multipla provoaca probleme in cadrul sistemului nervos central, care este format din creier si maduva spinarii.

Afecteaza modul in care organismul gestioneaza mesajele si apare atunci cand o substanta numita mielina, care protejeaza de obicei fibrele nervoase ale corpului, devine deteriorata.

Deoarece nu se cunoaste exact antigenul sau tinta atacului mediat de imunitate, multi experti prefera sa eticheteze scleroza multipla drept „imunitar mediat in locul unei boli autoimune”.

Factorii genetici nu par sa joace un rol important in boala. Desi persoanele care au o ruda de gradul intai cu SM au un risc usor mai mare de a se dezvolta ele insele, acest risc este considerat a fi modest.

Persoanele care traiesc in latitudinile nordice (in special tarile din Europa de Nord) au fost identificate anterior ca avand o incidenta mai mare a SM. Cu toate acestea, in ultimii 30 de ani, mai multe cazuri de SM sunt diagnosticate in regiuni mai temperate, precum America Latina.

Factorii de stil de viata nu sunt factori de risc pentru dezvoltarea SM, de exemplu, dieta, exercitiile fizice, consumul de tutun, spre deosebire de conditiile in care acesti factori de risc sunt foarte importanti, cum ar fi accident vascular cerebral, boli de inima sau diabet.

Scleroza multipla apare predominant la persoanele mai tinere, cei cu varste cuprinse intre 15 si 60 de ani sunt foarte diagnosticati. Varsta medie a diagnosticului este de aproximativ 30 de ani; cu toate acestea, scleroza multipla a fost identificata la toate varstele, drept dovada Vanessa Youness, care a fost diagnosticata cu aceasta boala la 22 de ani.

Aproximativ 2,5 milioane de oameni din intreaga lume au fost diagnosticati cu SM; dintre acestia, aproximativ 400.000 traiesc in Statele Unite. Femeile au aproximativ doua ori mai probabil decat barbatii sa dezvolte scleroza multipla, o boala despre care se spune ca nu are leac, conform medicinei alopate.

Ei bine, chiar daca boala nu are leac, Vanessa Youness Amal nu a renuntat la lupta cu boala si a reusit sa stopeze evolutia bolii. S-a vindecat chiar de leziunile provocate de scleroza multipla, si practic a inceput o noua viata. Cel mai mare merit il are (dupa vointa sa de vier), medicul Stefan Stangaciu, cel care este presedintele Asociatiei Romana si Germane de Apifitoterapie, si cel care a creat planul de tratament pentru Vanessa Youness Amal.

Dupa ce s-a vindecat, ea a dorit sa ajute si alti pacienti, motiv datorita caruia a creat atat Clinica Youness, cat si Fondul de investitii Youness, dar si Fundatia Youness, care ajuta bolnavii sa se trateze. A scris chiar si cartea care are menirea de a salva vieti, si anume „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”, in care descrie totul pas cu pas, cum a fost ajutata de doctorul Stefan Stangaciu, sa se vindece.

0 Shares
You May Also Like