Cum sa alegi corect o jacheta de iarna

0 Shares
0
0
0

Jachetele de iarna nu pot lipsi din dulapul nimanui – chiar daca nu esti un impatimit al sporturilor de iarna sau al drumetiilor in sezonul rece, o jacheta buna iti va tine de cald si in oras si iti va asigura confortul termic de care ai nevoie pentru a te bucura si de zilele friguroase. Pentru a alege corect o jacheta de iarna care sa iti protejeze cu adevarat corpul de frig, exista cateva detalii la care trebuie sa fii atent.

In primul rand, asigura-te ca exteriorul jachetei este impermeabil. Poate ca nu vei avea parte de cantitati foarte mari de zapada, dar la inceputul si sfarsitul iernii ploile sunt destul de frecvente si chiar si ceata iti poate uda hainele daca este densa si trebuie sa te deplasezi pe distante mai lungi prin ea.

In plus, un material impermeabil este mult mai compact decat unul normal, ceea ce inseamna ca nu permite nici vantului sa treaca prin el si mentine caldura pe care corpul tau o emana in interior.

Al doilea pas este alegerea unui interior potrivit. Exista trei tipuri de materiale folosite pentru interiorul jachetelor de iarna: din puf, sintetice si din par de animal. Puful izoleaza foarte bine si tine de cald in zilele reci, dar dezavantajul este ca nu rezista foarte bine la umezeala.

Chiar daca stratul exterior este impermeabil, si cel interior poate ajunge sa se ude fie daca precipitatiile sunt abundente, fie de la transpiratia pe care o emani tu din cauza efectului “de sera” pe care exteriorul impermeabil il creeaza.

Fibrele sintetice sunt mai putin afectate de umezeala, asa incat nu isi pierd proprietatile si nu se deformeaza. Totusi, aceste fibre nu sunt la fel de durabile ca alte materiale si au tendinta de a se toci in timp.

Parul de animal, asa cum este lana oilor, este un material impermeabil si foarte rezistent la purtari indelungate si spalari repetate. Singurul dezavantaj este ca nu poate fi folosit intr-un strat foarte gros, asa ca persoanele care au nevoie de o izolatie mai buna trebuie sa opteze pentru un alt material.

In final, uita-te la fermoare si maneci – asigura-te ca acestea sunt realizate din materiale de calitate, care vor rezista in timp. Fermoarele trebuie sa fie impermeabile, iar manecile trebuie sa fie stramte, asa incat sa nu permita frigului sa intre. Cu aceste sfaturi in minte, iti poti alege o jacheta de iarna foarte buna!

0 Shares
You May Also Like