Cum sa alegi garsoniera potrivita pentru tine?

0 Shares
0
0
0

Daca esti student sau te-ai hotarat sa te muti intr-un nou oras pentru a iti incepe cariera, va trebui sa iei in calcul locul unde vei sta. De cele mai multe ori, persoanele opteaza pentru chiri in diferite zone ale orasului, insa acestea se dovedesc a fi extrem de costisitoare.

Adunand banii pentru chirie, vei putea achizitiona propria garsoniera. Asadar, nu te vei mai stresa cu privire la costurile extra care vin odata cu inchirierea unui anumit spatiu. De altfel, vei putea sa iti decorezi locuinta dupa bunul plac si chiar sa aduci anumite modificari.

In cazul in care te-ai hotarat sa iti achizitionezi propria garsoniera, tot ceea ce trebuie sa faci este sa accesezi  https://presidentresidence.ro/cladirea-b/studio/. Aici vei putea gasi toate informatiile necesare cu privire la imobil si chiar datele de contact ale agentilor pentru a putea discuta toate detaliile. Totusi, in cazul in care piata imobiliara ti se pare mult prea ofertanta si nu stii ce imobil sa alegi, in acest articol iti vom prezenta cateva criterii pe care sa le iei in considerare in momentul in care alegi o garsoniera.

  1. Locul

Locul unde este pozitionata garsoniera este extrem de important, in special pentru persoanele care au un loc de munca stabil. Asadar, daca nu doresti sa petreci prea mult timp in trafic si sa ajungi rapid la job, poti sa alegi o garsoniera care se afla apropae de sediul companiei in cadrul careia activezi.

De altfel, poate parea o idee foarte buna sa achizitionezi si un imobil aflat intr-un cartier din apropierea locului de munca. In acest mod vei putea economisi banii care urmau sa fie irositi pe combustibil, curse de taxi sau biletele de autobuz. De altfel, poti economisi inclusiv timp si energie, datorita faptului ca vei ajunge mult mai repde acasa, iar la finalul zilei nu vei mai simti oboseala cauzata de aglomeratie.

  • Suprafata

Chiar daca garsonierele sunt concepute astfel incat sa fie imobile mici si compacte, in realitate acestea pot fi extrem de spatioase. In cazul in care spatiul este important pentru tine, atunci incearca sa alegi un imobil care sa prezinte dimensiunile necesare, astfel incat tu sa beneficiezi de spatiul necesar pentru a gati sau chiar pentru a desfasura diferite alte activitati, precum sportul sau chiar munca de acasa. De altfel, vei putea avea posibilitatea si de a organiza seri impreuna cu prietenii tai.

  • Balcon

In cazul fumatorilor, balconul este destul de important. Astfel, ei nu vor mai consuma produse pe baza de tutun in interiorul locuintei, fapt pentru care nu vor mai fi nevoiti sa investeasca bani in diferite produse odorizante. Totodata, balconul poate fi si un loc pentru relaxare. Aici iti vei putea consuma bauturile preferate sau chiar te vei putea bucura de aerul proaspat de afara. De altfel, garsoniera ta va parea mult mai spatioasa.

Cu toate acestea, in cazul garsonierelor, balconul nu prezinta suprafete considerabile, insa pentru anumite persoane, acesta face diferenta. Daca si tu te numeri printre acestea, incearca sa gasesti o garsoniera care prezinta si un balcon, indiferent de suprafetele acestuia.

Motive pentru a avea propria casa

Dincolo de mandria de a detine, este important sa realizam un alt beneficiu. Desi valorile imobiliare se misca in cicluri, valorile locuintelor s-au apreciat in mod constant. Agentia Federala pentru Finantarea Locuintelor urmareste miscarile valorilor casei unifamiliale in intreaga lume. Indicele sau al preturilor caselor descompune modificarile in functie de regiune si zona metropolitana si puteti urmari modul in care valorile locuintelor au crescut in timp.

Proprietatea este un adapost fiscal superb, iar ratele de impozitare favorizeaza proprietarii de case. Uneori, deducerea dobanzii ipotecare poate acoperi si dorinta de mandrie a proprietatii. Atata timp cat soldul dvs. ipotecar este mai mic decat pretul casei dvs., dobanda ipotecara este deductibila in totalitate pe declaratia dvs. fiscala. Pentru o mare parte a timpului in care platiti ipoteca, dobanda este cea mai mare componenta a platii ipotecare .

Publicatia IRS 530 contine informatii fiscale pentru cumparatorii de case pentru prima data. In general, puteti deduce impozitele imobiliare de stat si locale. Cei mai multi proprietari isi achita impozitele pe proprietate ca parte a platilor ipotecare lunare.

Pentru a profita de dobanzile si deducerile din impozitul pe proprietate, trebuie sa detaliati deducerile. Odata cu deducerea standard mai mare care a intrat in vigoare in temeiul Legii privind reducerile fiscale si locurile de munca din 2017, proprietarii de case pot considera deducerea standard mai avantajoasa.

Atata timp cat ati locuit acasa timp de doi din ultimii cinci ani, puteti exclude pana la 250.000 USD pentru o persoana sau 500.000 USD pentru un cuplu casatorit de profit din castigurile de capital atunci cand o vindeti. Nu trebuie sa cumparati o casa de schimb sau sa va mutati. Puteti exclude pragurile de mai sus de la impozite la fiecare 24 de luni, ceea ce inseamna ca ati putea vinde la fiecare doi ani si va puteti incasa profitul fara impozite. 3

Daca primiti mai mult profit decat excluderea admisibila la vanzarea casei dvs., acest profit va fi considerat castiguri de capital atata timp cat detineti casa dvs. pentru mai mult de un an. Castigurile de capital beneficiaza de un tratament fiscal preferential in comparatie cu impozitul pe venit. Aceasta inseamna ca, chiar daca profitul dvs. depaseste excluderea, partea impozabila va fi mult mai mica decat v-ati putea imagina.

0 Shares
You May Also Like