Cum sa alegi un brad de Craciun?

0 Shares
0
0
0

La Craciun sarbatorim Nasterea Domnului, insa cei mici asteapta cu nerabdare aceasta sarbatoare datorita traditiilor, dupa cum urmeaza: colindatul, Mos Craciun si bradul de Craciun.

In ziua de Ajun, in 24 Decembrie mai exact, cei mici merg la colindat din casa in casa, iar in urma colindului cantat primesc bani sau dulciuri. Cei mari in schimb merg seara la colindat cu grupul de prieteni, si stau mai mult timp la o casa.

O alta traditie spune ca in noaptea de 24 spre 25 Decembrie vine Mos Craciun care ne lasa cadourile sub bradul frumos impodobit, dar cu conditia sa fi fost cuminti tot anul. Ei bine, pentru cei care nu au fost cuminti, mosul lasa sub brad o nuielusa.

In ceea ce priveste bradul de Craciun, acesta este atractia locuintei in timpul sarbatorilor, este vedeta casei si cu siguranta inca de pe la inceputul lunii Decembrie ne facem deja planuri in ceea ce priveste impodobirea bradului, alegerea decoratiunilor pentru brad, etc.

Pana acum mai bine de un deceniu, in casele romanilor de Craciun se impodobeau in mare parte brazi naturali, astfel ca unii optau pentru molid, iar altii alegeau un brad natural argintiu, care era mai scump.

Intr-adevar, trebuie sa recunoastem faptul ca un brad natural arata minunat, este foarte frumos si are si acel frumos miros pe care il lasa in casa, insa cu toate acestea, a trecut vremea in care romanii (si nu numai), alegeau brazii naturali pentru a-i impodobi de Craciun.

Este firesc acest lucru tinand cont de faptul ca taierea brazilor nu ajuta deloc natura, ba chiar este o actiune daunatoare pentru natura. Apoi, brazii artificiali nu sunt rezistenti, asa ca se scutura rapid de ace, lasand mizerie in urma.

Exista atat de multe argumente datorita carora este firesc sa trecem cu totii la bradul artificial, incat am putea discuta ore intregi despre acestea.

Cat despre brazii artificiali, acestia au avantajul de a nu se scutura si de a nu lasa mizerie in urma lor, asa cum spuneam ca se intampla in ceea ce priveste brazii naturali. Deci, iata de ce este recomandat sa alegem brazi de Craciun artificiali in defavoarea celor naturali.

Apoi, brazii naturali sunt aruncati dupa sarbatori, pe cand brazii artificiali sunt impachetati si pusi in cutie pana la urmatorul Craciun, cand vor fi scosi din cutie si impodobiti din nou. Ca sa nu mai punem la socoteala si faptul ca nu sunt trebuie sa fie taiati si nu provoaca daune pentru natura, la fel ca brazii naturali.

Iata asadar cateva argumente in favoarea brazilor artificiali, si cu siguranta acestea nu sunt singurele. Atunci cand aveti de gand sa alegeti un brad artificial, este important sa tineti cont de urmatoarele detalii foarte importante, care va vor ajuta sa faceti cea mai buna alegere.

In primul rand, este important sa va stabiliti bugetul, pentru ca puteti gasi atat brazi artificiali scumpi, cat si brazi artificiali ieftini. Cu cat aveti mai mare bugetul, cu atat sunt mai mari sansele sa alegeti un brad artificial pe placul dvs.

Apoi, trebuie sa tineti cont de dimensiunile acestuia, pentru ca la fel ca si brazii naturali, si cei artificiali au diferite dimensiuni. Este important sa tineti cont de dimensiuni, pentru a sti cu exactitate unde veti aseza bradul (pe pardoseala, pe o masuta, etc.).

Cand urmeaza sa alegeti un brad artificial, trebuie sa tineti cont si de tipul acestuia (cu sau fara fibra optica, cu aspect de brad natural sau cu aspectul unui brad nins si acoperit cu zapada, etc.).

Asadar, acestea sunt unele dintre cele mai importante detalii care necesita atentie deosebita in momentul in care va aflati in cautarea unui brad de Craciun!

0 Shares
You May Also Like