Cum sa decorezi bradul de Craciun in 5 pasi

0 Shares
0
0
0

Potrivit traditiei, 8 decembrie este ziua in care este impodobit bradul de Craciun. Exista mii de stiluri pentru a o face, atatea cate gusturi exista in lume. Cu toate acestea, multi dintre noi suntem de acord ca, odata ce propriul nostru brad a fost impodobit, nu seamana niciodata cu cei impodobiti de vedetele de pe Instagram. De aceea, pentru a nu ne mai confrunta cu atatea incercari frustrante, noi am decis sa apelam la diferite surse si sa discutam cu acestea. Expertii au fost de acord ca stilurile de impodobire a bradului sunt aproape infinite dar ne-au dat cateva sfaturi pentru ca, indiferent de stilul pe care il alegem, bradul nostru sa aiba magia Craciunui si sa fie fotogenic.

Inainte de toate, achizitioneaza un brad din gama brazi de lux, pentru a fi sigur ca acesta este calitativ, rezistent si aratos.

In primul rand: „Piaptana” ramurile bradului

Indiferent de ce copac avem, trebuie sa-i „pieptanam” mereu ramurile. Adica, odata ce partile sale sunt asamblate, primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa aranjam crengile astfel incat sa se vada cat mai putin printre ele si sa ascundem trunchiul central. Evitarea ca ramurile sa fie zdrobite unele de altele da copacului un aspect mai infrunzit.

Al doilea: Luminile

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, primul decor pe care trebuie sa il punem pe brad sunt luminile. Specialistii nostri le prefera albe dar clarifica ca asta depinde de gustul fiecaruia.

Ghirlanda de lumini intra in zig-zag din varful unei ramuri spre centru si iese, tot in zig-zag, din centru spre varful urmatoarei ramuri. Si asa mai departe, coborand in spirala spre baza copacului.

Exista o mare varietate de lumini care pot fi gasite pe piata. Va recomandam siruri de lumini alimentate cu baterie sau cu cablu USB. Acestea din urma pot fi conectate atat la o mufa, cat si la o baterie externa.

Al treilea: panglici si podoabe mari

Odata amplasate luminile, trebuie amplasate panglicile, daca va plac, si cele mai mari decoratiuni precum crengi, flori sau unele figurine.

Specialistii nostri va sfatuiesc sa asezati benzile in spirala de la varf pana la baza si putin ascunse intre ramuri. Ei au intotdeauna grija ca spatiile intermediare dintre fiecare tura a benzii sa fie simetrice. Cand vine vorba de asezarea decoratiunilor, specialistii le aseaza intotdeauna desenand intre ele un triunghi imaginar.

Al patrulea: Globurile

Globurile sunt asezate si ele formand un triunghi imaginar intre ele si incercand sa umple spatiile libere ramase dupa asezarea decoratiunilor mari.

Al cincilea: Ornamentele mici

Ultimul lucru pe care specialistii nostri il plaseaza pe brad sunt cele mai mici ornamente, care sunt detaliul cu care urmeaza sa ii dai bradului o nota personala. Acestea sunt plasate prin completarea spatiilor libere care au ramas.

Speram ca acest articol v-a inspirat si va incurajam sa cautati diferite seturi de decor, astfel incat sa puteti alege stilul care va place cel mai mult si sa aduceti magia Craciunului in casa dumneavoastra. Si daca indrazniti, sa adaugati si o nota personala si unica.

0 Shares
You May Also Like