Cum sa faceti cumparaturi pentru un brad artificial de Craciun?

0 Shares
0
0
0

Evolutia si dezvoltarea industriei brazilor artificiali de Craciun a avut un drum lung care astazi se manifesta printr-o gama foarte mare de produse din care puteti alege.

Daca la inceput, aspectul acestora se axa pe simplitate si redarea unui pom de Craciun, astazi exista exemplare mult mai realiste, mai complexe, gata iluminate si impodobite, usor de ansamblat. Astfel, gasiti arbori care sa redea peste 150 de soiuri existente si in natura si care pun accent pe forma, culoare, aspectul acelor.

In afara de aspectul bradului, calitatea materialelor folosite si modul in care a fost confectionat acesta ar trebui sa conteze atunci cand doriti sa achizitonati un brad.

PVC vs. polietilena (PE)

Pentru obtinerea unor ace care sa fie cat mai aproape de realitate, varianta cea mai buna este folosirea polietilenei (PE). Acesta este un plastic care devine flexibil cand este expus la anumite temperaturi si este turnat in matrite, din care rezulta ace in format 3D. La brazii produsi in trecut se folosea adesea PVC-ul, din care rezultau ace plate si dreptunghiulare, subtiri, care erau infasurate in jurul unui fir metalic.

Aceasta modalitate s-a dovedit a fi mai putin eficienta, ducand in timp la desprinderea firelor si golirea ramurilor. Acest aspect face si diferenta de pret intre brazi de Craciun artificiali fabricati din PE, care au un cost mai mare decat cei din PVC.

Astazi, s-ar putea sa confundati un arbore artificial cu unul natural, chiar si atunci cand va aflati la mica distanta.

Bec incandescent vs. LED

Popularitatea iluminatului cu LED a luat amploare in ultimii ani, astfel ca majoritatea clientilor aleg aceasta varianta datorita modul simplu de folosire, dar si prin economisirea energiei electrice cu aproape 90%.

Luminile incandescente pentru brad s-au dovedit a fi ineficiente din perspectiva consumului de energie, a modului dificil de intretinere si a duratei scurte de viata. Astfel ca acestea apartin de domeniul trecutului.

O alta varianta des folosita este cea a brazilor pre-iluminati, pentru care nu mai exista batai de cap in privinta ornamentelor luminoase. Desigur, si costul acestora este mai mare comparativ cu al celor clasici, din cauza costurilor de productie, intretinerii si timpului de executie.

Numarul de ace si varfuri

Importanta acestuia, dar si modul de fabricatie al acelor are rolul de a da aspectul cat mai natural. Cu cat mai multe, cu atat mai real va arata si bradul. Numarul de varfuri poate varia intre 2000 pentru un brad de pana la 1.5 m si 5000 pentru unul de 2 m.. Diferitele soiuri de brazi pot avea varfuri diferite, de la scurte si groase pana la lungi si subtiri. Pentru aceia care prefera ornamentele mari, un brad cu varfuri mai putine si mai mult spatiu intre crengi este alegerea potrivita.

Baza solida

Majoritatea brazilor artificiali include suporti de sustinere incorporati. Inainte de a achizitona un arbore, asigurati-va ca acesta are o baza solida, metalica, care rezista mult mai bine decat una facuta din plastic, si care poate pune in pericol stabilitatea, mai ales atunci cand adaugati ornamentele si luminitele.

0 Shares
You May Also Like