Cum sa faci o floare din hartie creponata alaturi de copilul tau?

0 Shares
0
0
0

Activitatile alaturi de copii trebuie sa indeplineasca mai multe criterii in acelasi timp. Acestea trebuie sa fie educative, distractive si cat se poate de diverse. Printre activitatile interesante pe care le poti face alaturi de cel mic se numara crearea anumitor decoratiuni din hartie creponata. Pentru un asemenea accesoriu vei gasi tot ce ai nevoie intr-un magazin de papetarie si birotica.

Florile colorate din hartie creponata inveselesc orice decor si cu siguranta vei fi intrebata de unde le-ai achizitionat. Pentru a incepe activitatea ai nevoie doar de cateva materiale:

  • hartie creponata;
  • sarma subtire;
  • sarma plusata;
  • foarfeca;
  • rigla;

In doar 5 pasi simpli, puteti realiza impreuna cu cel mic un buchet interesant si colorat de flori din hartie creponata.

Pasul 1

Pentru realizarea unei asemenea flori, vei avea nevoie de 6 patrate de hartie cu latura de 23 cm de o culoare si 2 patrate de aceeasi dimensiune dar de alta culoare. Dimensiunea patratelor o poti face cat de mare sau de mica vrei tu, in functie de cat de mare vrei sa iti iasa floarea. Patratele se pun unele peste altele, iar hartia in culoarea care vrei sa formeze centrul florii o vei aseza deasupra.

Pasul 2

Dupa ce ai asezat patratele, puteti incepe sa le indoiti din 4 in 4 cm sub forma unui evantai, astfel incat partea cu culoarea pe care ai ales-o sa formeze centrul, sa ramana in interior.

Pasul 3

Prinde la mijloc cu sarma subtire si apoi acoper-o cu sarma plusata, pe care ulterior o vei infasura in jurul sarmei subtiri pentru a o intari. Tulpina trebuie sa fie formata din ambele sarme, pentru a nu fi foarte moale si pentru a putea sustine floarea.

Pentru a da o forma petalelor, taie colturile si da-le o forma rotunda sau ascutita, in functie de cum doresti sa arate floarea cand o deschizi.

Pasul 4

Dupa ce a-ti hotarat de comun acord ce forma sa aiba petalele si le-ai taiat puteti incepe sa formati floarea. Ridicati rand pe rand fiecare strat, incepand cu cel din mijloc. Lucrati cu atentie si aveti grija sa nu rupeti hartia. Trageti usor spre centru si aranjati-o astfel incat sa para cat mai naturala. Rand pe rand ridicati si infoiati toate straturile.

Pasul 5

Puteti sa mai adaugati o spirala formata din hartie, care sa joace rolul frunzei si sa incadreze floarea, dar numai daca doriti.

Floarea este gata! Nu-i asa ca e foarte simplu?

Sa recapitulam putin care sunt cei mai importanti pasi in crearea unei asemenea flori. In primul rand, trebuie sa mergi la un magazin de papetarie sau sa cauti materialele de care ai nevoie pe un site de nisa si sa cumperi cele 5 materiale enumerate mai sus.

Dupa asta iei 8 patrate de hartie creponata mari, in functie de cat de mare iti doresti sa iasa floarea. Le indoiesti din 4 in 4 cm, pe mijloc o prinzi cu o sarma subtire, peste care prinzi sarma plusata pentru a fi tulpina cat mai ferma. In pasul urmator, dupa ce te hotarasti ce forma sa le dai petalelor, poti sa incepi incet desfacerea acestora. O tragi usor spre centru, o aranjezi si ii dai forma dorita.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…