Cum sa selectati si sa evaluati halatele de protectie de unica folosinta?

0 Shares
0
0
0

COVID-19 a pus un accent critic pe controlul infectiilor si echipamentele de protectie personala (EPI), iar acum spitalele si clinicile medicale de stat sau private cauta sa protejeze rezidentii, personalul si vizitatorii.

Alegerea halatelor de PPE sau a halatelor de izolare poate fi dificila, iar in perioadele de capacitate de criza, decizia poate fi si mai dificila, cu nevoia de zeci de halate de protectie de unica folosinta pe schimb. Iata cateva intrebari si consideratii cheie care trebuie luate in considerare cand vine vorba de achizitia acestor halate de protectie de unica folosinta!

Ce sunt halatele de protectie de unica folosinta?

Scopul acestor halate de protectie de unica folosinta este de a va ajuta sa va protejati ingrijitorii si personalul din prima linie impotriva picaturilor infectioase, de penetrarea fluidelor si a solidelor si de a preveni transferul de microorganisme catre rezidentii vulnerabili. Exista doua categorii principale de halate de izolare destinate scopurilor medicale: chirurgicale si non-chirurgicale.

Halatul chirurgical este o imbracaminte de protectie personala destinata sa fie purtata de personalul medical in timpul procedurilor chirurgicale pentru a proteja atat pacientul, cat si personalul medical de transferul de microorganisme, fluide corporale si particule.

Halatele non-chirurgicale sau de izolare sunt dispozitive de clasa I destinate sa protejeze purtatorul de transferul de microorganisme si fluide corporale in situatii de izolare a pacientului cu risc scazut sau minim. Halatele non-chirurgicale nu sunt purtate in timpul procedurilor chirurgicale, procedurilor invazive sau atunci cand exista un risc mediu sau mare de contaminare.

Cunoasteti nivelul standardelor de protectie

Aceste halate de protectie de unica folosinta sunt clasificate in patru grupe, sau mai bine spus in patru niveluri, iar in continuare vi le vom prezenta.

Nivelul 1: Risc minim, care trebuie utilizat, de exemplu, in timpul ingrijirii de baza, izolarii standard; este halatul utilizat pentru vizitatori sau intr-o unitate medicala standard.

Nivelul 2: Risc scazut, ceea ce inseamna ca poate fi utilizat de exemplu in timpul extragerii de sange, la suturare, in Unitatea de terapie intensiva (UCI) sau intr-un laborator de patologie.

Nivelul 3: Risc moderat, ceea ce inseamna ca acesta este tipul de halat care trebuie utilizat de exemplu in timpul extragerii de sange arterial, laintroducerea unei injectii intravenoase (IV), in camera de urgenta sau pentru cazuri de traume.

Nivelul 4: Risc ridicat, ceea ce inseamna ca un asemenea halat a fost special confectionat pentru a fi utilizat de exemplu in timpul procedurilor lungi, intense de lichide, interventii chirurgicale, atunci cand este necesara rezistenta la agenti patogeni sau sunt suspectate boli infectioase (non-aeriene).

Ce este pe eticheta produsului este mai important decat numele produsului

In aceste scopuri, se foloseste termenul de halat de izolare. Dar ar trebui sa acordati mai putina atentie denumirii unui produs (de exemplu, halat de izolare, halat de ingrijire medicala, halat de procedura etc.) si mai multa atentie functiei, utilizarii intentionate si ce nivel de protectie este oferit. Eticheta sau ambalajul vor elimina acest lucru.

In timpul pandemiei COVID-19, obiectivele principale sunt de a proteja personalul in varsta din prima linie de raspandirea COVID-19 si de a proteja transferul accidental de COVID-19 catre alti rezidenti si personal.

Rezistenta fluidului de baza de nivel 1 intr-un halat de izolare non-chirurgicala este cel mai probabil suficienta. A avea o rochie chirurgicala cu un nivel mai ridicat nu este esentiala, deoarece nu exista un risc extins de transfer de sange sau alte fluide corporale.

Evaluati Scopul, Materialul si Curatarea fata de Steril atunci cand alegeti halate de izolare pentru setarile de asistenta medicala.

Scop

In timpul pandemiei COVID-19, obiectivele principale sunt de a proteja personalul de varsta din prima linie de raspandirea COVID-19 si de a proteja transferul accidental de COVID-19 catre alti rezidenti si personal. Rezistenta fluidului de baza de nivel 1 este adesea suficienta.

Material

Din ce sunt facute halatele de izolare? De obicei, acestea sunt confectionate din materiale cum ar fi bumbacul sau un material sintetic, cum ar fi poliesterul (halate de izolare reutilizabile), sau polietilena sau polipropilena (halate de unica folosinta). De asemenea, pot fi fara latex. Materialele sintetice sunt in general mai bune la blocarea fluidelor si sunt preferate fata de bumbac pentru a preveni raspandirea COVID-19.

0 Shares
You May Also Like