Cum se alege siguranta potrivita?

0 Shares
0
0
0

Pentru a intelege ce sigurante trebuie sa alegeti, este necesar sa calculati curentul, care se obtine din raportul dintre puterea (wati) si tensiunea de alimentare (volti). Sistemul de ecuatii electrice care trebuie utilizat este urmatorul: W = V * A; V = W / A; A = W / V.

Cate tipuri de sigurante exista?

In autovehiculele de astazi putem gasi 4 tipuri de sigurante standard, de tip jumper: mini low profile, mini standard, medium, maxi.

De ce se ard sigurantele?

Daca un circuit este suprasolicitat, siguranta autoturismului se poate arde, ceea ce poate provoca si incendii. Un circuit electric si electronic poate fi suprasolicitat si, in timp, se poate arde si scurtcircuita. Sigurantele autoturismelor sunt dispozitive electrice care au rol de protectie.

Cum functioneaza o siguranta resetabila?

Cand curentul revine la starea normala, siguranta resetabila se raceste si rezistenta sa revine la valoarea initiala, extrem de scazuta. Siguranta este “resetata” si permite curentului sa circule din nou prin circuit.

Cum se calculeaza dimensiunea unei sigurante?

De exemplu, un ceainic cu o putere maxima de 3000 de wati va avea nevoie de o siguranta de 13 amperi, deoarece 3000W/240V=12,5 A. Un prajitor de paine de 1 kilowatt, pe de alta parte, va avea nevoie de o siguranta de 5 amperi, deoarece 1000W/240V=4,2 A. In timp ce un bec de 100 de wati va avea nevoie de o siguranta de 1 amperiu, deoarece 100W/240V=0,4 A.

Ce este o siguranta termica?

O siguranta termica este un dispozitiv izolator de unica folosinta. … Mecanismul fitilului termic consta intr-o mica pernuta fuzibila care blocheaza un arc. Cand tableta se topeste, arcul se elibereaza, separand contactele si intrerupand circuitul.

Ce se intampla daca pun o siguranta mai mica?

Prezenta sa pe o linie este vitala in cazul unui scurtcircuit al utilizatorului sau al cablului insusi. Prin urmare, valoarea sa nu trebuie sa fie lasata la voia intamplarii. La fel cum daca alegem una de valoare prea mica, aceasta va sufla intotdeauna, daca este prea mare, pe de alta parte, poate face rau.

Ce este o siguranta electrica?

O siguranta electrica (denumita simplu siguranta) este un dispozitiv electric capabil sa protejeze un circuit de supracurenti (cauzate, de exemplu, de scurtcircuite).

Care sunt tipurile standard de sigurante fuzibile?

Acestea sunt de obicei de 24 V, dar este adesea posibil sa se gaseasca si sigurante de 48 V. La autovehicule putem gasi 4 tipuri de sigurante standard (in trecut se folosea si siguranta “Bosch”): Mini low profile, mini standard, medium, maxi. Schema de culori utilizata este urmatoarea (pentru mini si mediu):

Ce este o siguranta?

O siguranta este formata dintr-un cartus, traversat de un fir conductor subtire prin care trece curentul nominal al circuitului care trebuie protejat; acest fir este elementul fuzibil propriu-zis, cu o valoare amperometrica precisa. Atunci cand apare o supracurenta, filamentul se topeste, ceea ce determina deschiderea circuitului.

Inlocuirea unei sigurante

Atunci cand sigurantele fac ceea ce au fost proiectate sa faca si se topesc, acestea trebuie inlocuite. Acest lucru trebuie facut cu atentie, in conformitate cu normele de siguranta, adica cu curentul deconectat si folosind acelasi tip de siguranta ca si cel prezent initial. De asemenea, este esential sa se inteleaga motivul pentru care componenta a cedat, pentru a preveni reaparitia problemei si izbucnirea unui incendiu.

De cate tipuri sunt instalatiile electrice?

Instalatiile electrice sunt elemente esentiale ale oricarei locuinte sau afaceri moderne. Dar sunt si complexe si, potential, periculoase. Si de aceea este esential ca un profesionist sa intreprinda intotdeauna aceste lucrari. S-ar putea sa va intrebati cum este definit un electricist profesionist si este o intrebare excelenta. Raspunsul este, de asemenea, surprinzator de simplu: sunt definite de certificarile lor. Aceste certificari si standarde subliniaza acreditarile unui antreprenor si este important sa va familiarizati cu ele.

Aceasta forma de certificare declara ca o anumita instalatie electrica este sigura de utilizat. Aceasta declaratie incepe de la data si ora mentionate pe certificat. De obicei, un EIC va fi generat ori de cate ori au loc instalatii electrice majore. Exemplele in care este necesar un EIC includ montarea de noi lumini, circuite si, de asemenea, instalatii specializate, cum ar fi in bai.

In timp ce instalatiile electrice majore vor necesita intotdeauna un EIC, lucrarile electrice mai putin intruzive si minore vor necesita doar un MEIWC. Aceasta forma de certificare va fi emisa atunci cand se fac modificari si completari la circuitele existente si acopera locatii nespecializate, spre deosebire de bai si bucatarii. La fel ca un EIC, un MEIWC confirma ca o instalatie electrica este sigura de utilizat si este conforma cu toate reglementarile existente.

Este esential, in calitate de proprietar, sa obtineti aceste certificari ori de cate ori au loc lucrari de instalare electrica pe proprietatea dumneavoastra. Fara certificatul corect mergi pe o franghie periculoasa de operare cu instalatii electrice nereglementate. Pe langa riscurile de siguranta, exista si riscul de a primi amenzi usturatoare de la autoritati.

0 Shares
You May Also Like