Cum se alege un smartphone?

0 Shares
0
0
0

Un smartphone este un telefon mobil inteligent, care dispune de specificatii tehnice impresionante, si care poate fi folosit de catre utilizatori in foarte multe scopuri. Este un dispozitiv care ne permite sa comunicam cu cei dragi aflati la mare departare (chiar si cu cei din strainatate), ne permite sa facem poze foarte clare pe care le postam pe Facebook si Instagram, etc.

Un smartphone este un dispozitiv de care avem nevoie in viata de zi cu zi in foarte multe alte scopuri, deci este cat se poate de firesc sa ne indreptam atentia spre un dispozitiv care sa faca fata cerintelor noastre.

Pana atunci insa, iata care sunt cateva dintre cele mai importante detalii de care trebuie sa tineti cont atunci cand vreti sa va cumparati un telefon mobil inteligent. Acestea sunt detaliile care fac diferenta intre cele mai performante si cele mai putin performante telefoane de pe piata.

1. Procesor

Fara doar si poate, procesorul este deosebit de important. El este cel care influenteaza comportamentul telefonului. Cu cat procesorul este mai puternic, trebuie precizat ca, cu atat telefonul va functiona mai bine.

Cu cat este mai incarcat telefonul cu aplicatii si cu cat mai multe actualizari ale sistemului de operare apr si sunt instalate pe telefon, cu atat mai greu va incepe sa functioneze procesorul.

2. Memorie RAM si Spatiu de stocare

Cand vine vorba despre memoria RAM, aceasta este important sa fie cat mai mare, iar in prezent telefoanele midrange au intre 4 si 8 GB RAM memorie, iar telefoanele high end au intre 8 si 16 GB RAM memorie. Cu cat este mai mare memoria, cu atat pot rula mai multe aplicatii simultan.

In ceea ce priveste spatiul de stocare al telefonului, acesta este de-asemenea foarte important, si trebuie mentionat acest lucru. Cand spatiul de stocare este full, nu se mai poate salva nimic pe telefon, deci este nevoie de stergerea datelor salvate in telefon.

De aceea, utilizatorii trebuie sa isi aleaga un telefon care are un spatiu de stocare cat mai mare 128 sau 256 GB. Exista si telefoane care au 64 sau 32 GB, si care suporta atasarea unui card de memorie.

3. Rezolutia ecranului

Acesta este un alt factor decisiv in ceea ce priveste alegerea unui smartphone. Cu cat telefonul are ecranul mai mare, cu atat mai usor pot fi citite textele, cu atat mai placut va fi de urmarit un videoclip sau un film. Cat despre rezolutie, se poate alege minim Full HD (1080 x 1920 pixeli), desi o solutie mai buna ar fi QHD (1440 x 2560 pixeli). In cazul in care nu ai nevoie de o rezolutie 4k, nu are rost sa o alegi,

4. Bateria

Un alt factor important de luat in considerare la alegerea unui telefon, este bateria acestuia. Cu cat capacitatea este mai mare, cu atat mai bine, pentru ca poate rezista mai mult timp incarcata. De preferat ar fi sa alegi un telefon care sa aiba cel putin 4000 mAh capacitate a bateriei in clipa de fata.

5. Incarcare

In ceea ce priveste incarcarea, majoritatea telefoanelor dispun de incarcare rapida in prezent. Cele mai performante telefoane de pe piata insa, accepta si tehnologia de incarcare wireless.

6. Camera foto

Cu totii folosim camera foto, deci este important sa ne indreptam atentia spre telefoane care au camere foto cat mai performante. Din acest punct de vedere, modelele din gama de varf de la Samsung, Apple (iPhone), Huawei sau Sony reprezinta cea mai buna solutie.

Asadar, acestia sunt factorii cei mai importanti de luat in considerare in momentul in care vine vorba despre alegerea unui nou telefon mobil inteligent.

0 Shares
You May Also Like