Cum se face administrarea ideala a unui bloc?

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta, cei care locuiesc la casa isi doresc sa aiba o gospodarie cat mai bine administrata, pentru ca sa fim seriosi, nimic nu se compara cu o gospodarie perfecta, pentru cei care locuiesc la casa.

Ei bine, lucrurile se schimba foarte mult pentru cei care locuiesc la bloc, datorita faptului ca administrarea unui bloc nu este nici pe de parte atat de simpla precum administrarea unei gospodarii.

Tinand cont de numarul mare de familii care locuiesc la bloc, cu siguranta administrarea unui bloc reprezinta o misiune imposibila pentru locatari, insa din fericire pentru acestia, sunt companii care presteaza servicii de administrare blocuri, iar o astfel de companie este tot ceea ce isi doresc cei de la bloc.

Multi administratori de bloc nu au pregatirea necesara pentru a presta aceasta munca, iar tinand cont de faptul ca si legislatia din tara noastra este de multe ori neclara, ii incurca si mai mult pe cei ce administreaza blocurile.

Din fericire insa, in cadrul companiilor care administreaza blocurile, lucreaza doar persoane calificate in acest domeniu, astfel ca rezultatele vor fi pe masura.

O companie de success de pe piata, care activeaza in acest domeniu, le propune in primul rand locatarilor o foarte buna administrare financiara, ceea ce inseamna ca se vor intocmi lunar liste de plata pentru intretinere, iar acestea vor fi in conformitate cu legislatia la zi.

Deasemenea, o companie de success ce administraza financiar un bloc, va efectua plata facturilor pentru toti furnizorii, va calcula si va incasa penalizarile conform legislatiei in vigoare, si se va ocupa de o multime de alte aspecte, pe care insa nu le mai amintim.

O astfel de companie de success, pe langa administratia financiara a blocului, va trebui sa se ocupe si de administrarea tehnica a imobilului, astfel ca printre altele va inspecta periodic proprietatile commune, va inspecta periodic proprietatile private (doar cu acordul proprietarilor), va procura materiale necesare pentru reparatii, plus multe altele.

O societate specializata in acest domeniu, va oferi si servicii de Cenzorat pentru asociatiile de proprietari, si va veni in sprijinul proprietarilor prin servicii de consultant, sau prin colaborarea cu cei ce conduc asociatiile.

Tot o astfel de companie care administreaza blocurile, se va ocupa si de intretinerea curateniei in blocul respectiv, astfel ca scarile de bloc vor trebui maturate si spalate, in fiecare zi, se va spala si balustrade scarii, se vor spala si ferestrele de la usa scarii, se va sterge praful si se vor indeparta panzele de paianjen, plus multe alte operatiuni de curatare.

Asadar, se poate observa faptul ca administrarea unui bloc reprezinta o munca mult prea solicitanta pentru o singura persoana, motiv pentru care ar fi ideal ca fiecare bloc sa apeleze la ajutorul unei companii care se ocupa de administrarea blocurilor.

Este adevarat faptul ca administrarea unui bloc poate sa fie destul de costisitoare, insa trebuie sa fim realisti si sa recunoastem faptul ca un bloc bine administrat de catre specialisti, este la un nivel superior, spre deosebire de un bloc administrat de persoane care nu au nici o treaba cu aceasta munca.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…