Cum se face repatrierea unei persoane decedate?

0 Shares
0
0
0

Din cand in cand vedem la stiri ca un cetatean strain a murit inafara tarii, iar familia sa se confrunta cu marea problema a repatrierii. Acest lucru, din pacate, se intampla in fiecare zi si nu il putem evita, dar putem preveni ceea ce implica.

Repatrierea unui cadavru in tara sa de origine este departe de a fi ieftina. Transferul unui sicriu poate costa aproximativ 3.000 de euro, la care va trebui sa adaugam cheltuielile de inmormantare etc., astfel incat suma finala poate ajunge foarte usor la 6.000 de euro.

Pentru a fi pregatit pentru un eveniment neprevazut de acest tip, cel mai bine este sa incheiati o asigurare de repatriere, deoarece, platind o suma mica de bani lunar, compania de asigurari are grija de toate pisicile si chiar, in unele cazuri, de plata primelor pentru o anumita perioada de timp.

 Tine cont de faptul ca transportul funerar international se face numai cu autospeciale.

Aveti asigurare de repatriere? Te-ai gandit ca acest lucru s-ar putea intampla cu tine sau cu cineva din familia ta? Ati avea suficienti bani pentru a acoperi toate aceste cheltuieli?

Care sunt serviciile funerare si cat costa acestea?

O slujba de inmormantare de catre o casa funerara este un ajutor menit sa ofere familiei si celor dragi ai unei persoane decedate posibilitatea de a se reuni, de a se sprijini reciproc si de a-i ajuta sa faca fata durerii pierderii lor intr-un mod mai bun.

Un serviciu funerar presupune organizarea unei inmormantari si faciliteaza depasirea durerii mortii unei persoane dragi. In general, serviciile funerare sunt alcatuite din cel putin trei momente, care sunt considerate parte a unei inmormantari traditionale.

Ce include un serviciu funerar?

Cele trei momente care sunt de obicei acoperite de o slujba traditionala de inmormantare transportul si slujba. Adesea, aceste trei evenimente sau ori se numesc servicii funerare dar ele pot fi diferite si toate implica, de asemenea, costuri diferite de inmormantare.

Cat costa serviciul funerar?

Costul estimat al unui serviciu funerar in Statele Unite este de 9.000 de dolari, potrivit National Funeral Directors Association. Dar aceasta suma nu include costul terenului pentru inmormantare, transport, flori sau chiar de locul de beton pe care multe cimitire o taxeaza clientilor lor.

Acesta este motivul pentru care multi oameni incep planificarea funerara in avans, deoarece costurile pot fi mult mai mari de 9.000 de dolari.

Asigurarea funerara sau asigurarea cheltuielilor finale este o optiune la care multi apeleaza din cauza usurintei cu care rudele unui decedat pot accesa cantitatea de acoperire.

Pachete de servicii funerare

Ofertele acestor servicii funerare pot varia. Casele funerare au pachete cu preturi si servicii diferite, care includ o acoperire mai mult sau mai putin a diferitelor momente ale unei inmormantari.

Unul dintre cele mai comune si mai ieftine pachete de servicii funerare este pachetul de inmormantare imediata, unde sunt omise aranjamente si alte detalii. Si asta consta, in esenta, in transportul corpului la casa funerara, prelucrarea permiselor de inmormantare si serviciul de langa mormant.

Cum sa te comporti la o inmormantare ruseasca?

In timp ce funeraliile cu sicriu deschis sunt comune in multe parti ale lumii, trebuie sa cunoasteti eticheta specifica obiceiurilor rusesti. In timpul unui priveghi ortodox ruse, oaspetii se misca in jurul sicriului intr-un cerc in sens invers acelor de ceasornic.

Oaspetii sunt bineveniti sa aseze flori langa corp sau chiar sa sarute corpul. Desi toate inmormantarile pot fi destul de sumbre, inmormantarile rusesti pot fi si mai mult. In consecinta, poate fi dificil sa va impartasiti sau sa va exprimati emotiile in mod public, deoarece aceste evenimente pot fi gresite pe partea conservatoare.

Cel mai frecvent cadou la o inmormantare ortodoxa rusa sunt florile de inmormantare. Cu toate acestea, este traditional sa aduci doar un numar par de flori. Poporul rus crede ca cifrele au o semnificatie puternica in aceste vremuri. In special, numerele impare sunt adesea simboluri ale sarbatorii folosite la zile de nastere, nunti si asa mai departe.

In traditia ortodoxa rusa, o procesiune aduce trupul la locul sau de odihna final. Cei indoliati arunca bani in spatele lor in timp ce se indreapta spre cimitir, ajutand sa impiedice spiritele rele sa-i urmareasca.

Atat in ​​traditiile ortodoxe, cat si in cele evreiesti, cei indoliati arunca pamant pe sicriu. In timp ce traditiile variaza, este obisnuit ca serviciul sa includa putina vodca turnata in mormant. Acest lucru asigura trecerea in siguranta in viata de apoi. 

Ca toate traditiile din intreaga lume referitoare la inmormantari, opiniile unice ale rusilor despre moarte au fost modelate de sute de ani de istorie si cultura. Desi superstitiile lor pot fi diferite, aceste superstitii ofera o lentila importanta si utila prin care sa intelegem riturile lor funerare.

Indiferent daca participati la o ceremonie ortodoxa rusa sau la o alta ceremonie slava, acest ghid va poate oferi cateva cunostinte valoroase despre ce sa va asteptati la o inmormantare . In timp ce unele dintre aceste obiceiuri s-au modernizat incet, este probabil ca veti vedea semne puternice de folclor si traditie la orice inmormantare ruseasca.

0 Shares
You May Also Like