Cum se poate vinde bitcoin in siguranta?

0 Shares
0
0
0

In ultimul timp se discuta din ce in ce mai des despre bitcoin, iar foarte multa lume se intreaba cum se poate cumpara si cum se poate vinde bitcoin in siguranta.

A vinde bitcoin in siguranta nu este la fel de simplu ca a cumpara, iar in urmatoarele randuri vom discuta despre acest aspect si veti descoperi o multime de lucruri interesante despre bitcoin.

Daca decideti sa va vindeti Bitcoins online, o puteti face fie printr-un schimb, comert direct sau puteti efectua o tranzactie peer-to-peer. In afara confortului propriei case, puteti retrage bani forfetari folosind un bancomat Bitcoin sau puteti vinde Bitcoins in persoana.

Schimburi

In ciuda mai multor dezavantaje, schimburile sunt o solutie unica atunci cand vine vorba de tranzactionarea Bitcoins. In cazul vanzarii criptomonedei, schimburile actioneaza ca un intermediar care detine atat fondurile vanzatorului, cat si cele ale cumparatorului.

In primul rand, trebuie sa configurati un cont cu un schimb la alegere. Majoritatea absoluta a schimburilor de renume va necesita o verificare completa a identitatii si un cont bancar conectat, astfel incat sa va puteti retrage fondurile.

Apoi, trebuie doar sa plasati o „oferta de vanzare”, care sa indice tipul de moneda pe care doriti sa o tranzactionati, suma acesteia si pretul dvs. cerut pe unitate. Schimbul va finaliza automat tranzactia odata ce cineva se potriveste cu oferta dvs.

Dupa ce fondurile sunt creditate in contul dvs., va trebui sa le retrageti in contul dvs. bancar conectat. Acest lucru poate dura uneori o cantitate excesiva de timp, mai ales daca schimbul se confrunta cu probleme la bancile sale sau se confrunta cu probleme de lichiditate. Mai mult, unele banci refuza pur si simplu sa proceseze tranzactiile cu fonduri obtinute prin tranzactionarea criptomonedelor.

De asemenea, este important sa luati in considerare o taxa pe care trebuie sa o platiti pentru a utiliza unele schimburi.

De exemplu, unul dintre cele mai mari schimburi de criptocurrency din lume, CEX.io percepe o taxa forfetara de 50 USD pentru retragere prin transfer bancar, 3,80 USD daca va retrageti fondurile pe un card Visa si 1,2% din tranzactie + 3,80 USD daca utilizati MasterCard. Taxele de retragere pot varia drastic in functie de un schimb, dar taxele de tranzactie sunt aproape intotdeauna minuscule sau inexistente.

In plus, majoritatea schimburilor vor avea o limita la suma de bani pe care este permis sa le depozitati. Limita va creste in timp, daca ramaneti fideli unui anumit schimb.

In cele din urma, este important sa va amintiti ca, in ciuda ofertei de portofel, schimburile nu sunt in niciun caz un loc sigur si de incredere pentru a va depozita fondurile. Sunt foarte predispusi la atacuri de hackeri si au existat, de asemenea, cazuri de inchidere si fugire cu fondurile utilizatorilor lor.

De aceea, ar trebui sa va asumati intreaga responsabilitate pentru fondurile proprii si sa stocati orice suma care nu este necesara imediat intr-un portofel sigur offline.

Tranzactii directe

Un alt mod de a-ti vinde Bitcoins este printr-un comert direct cu o alta persoana. Acest serviciu este accesibil pe site-urile web de obicei asociate cu schimburile si include un intermediar care faciliteaza conexiunea.

In primul rand, va trebui sa va inregistrati ca vanzator. In afara de configurarea profilului dvs., va trebui sa va verificati complet identitatea. Dupa ce va inregistrati, puteti posta o oferta care indica intentia dvs. de a vinde niste bitcoins. Cand un cumparator doreste sa tranzactioneze cu dvs., primiti o notificare de la serviciu si de atunci interactionati doar cu cumparatorul. Site-ul web serveste doar ca o platforma pentru finalizarea comertului.

Procesul de vanzare a Bitcoins pe unele dintre aceste site-uri poate fi destul de implicat si consuma mult timp. Asadar, este imperativ sa va faceti cercetarea necesara inainte de a decide cu privire la o platforma de tranzactionare si sa va asigurati ca aveti timpul si rabdarea necesara.

Unul dintre site-urile care va permit sa cumparati si sa vindeti Bitcoin, este bitmahavi.com; care de-asemenea va permite sa cumparati si sa vindeti de-asemenea Ethereum sau Litecoin printr-o tranzactie sigura si rapida folosind unul dintre ATM-urile bitMahavi.

Mii de persoane au ales deja serviciile bitmahavi.com datorita comisioanelor mici; altii au optat pentru acest site in primul rand datorita sigurantei dovedite si datorita suportului profesioanal oferit de catre agentii noi, la orice ora din zi.

0 Shares
You May Also Like
Ce face un grafician

Ce face un grafician?

Ce este un grafician si cu ce se ocupa el? Un designer grafic creeaza imagini digitale prin combinarea…
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…