De cate tipuri sunt avocatii?

0 Shares
0
0
0

Daca ati cautat in jur pentru a gasi un avocat Curtea Europeana care sa va ajute sa va ajute sa va rezolvati problema juridica specifica, probabil ca ati realizat ca exista acum mai multe tipuri de avocati.

Domeniul juridic este extrem de mare si complex si veti descoperi ca multi avocati se specializeaza intr-un anumit domeniu de drept. Din acest motiv, exista multe tipuri de avocati, asa ca indiferent de problema dvs. juridica, este foarte probabil ca exista un avocat care sa se specializeze in abordarea specifica a acestui tip de problema.

Deci, trebuie sa gasiti un avocat, cel care este capabil sa va gestioneze corect problema legala. Ce tipuri de avocati exista? Deoarece exista atat de multe tipuri de avocati, acest articol se va concentra pe tipurile de avocati care se specializeaza in problemele juridice mai comune.

Avocat specializat in cazuri de faliment

Daca aveti dificultati financiare si va ganditi la procedurile de faliment, va recomandam sa consultati un avocat de faliment . Acest tip de avocat va poate sfatui cu privire la eligibilitatea dvs. pentru faliment, tipurile de faliment pe care doriti sa le luati in considerare si ce tip ar fi cel mai bine pentru circumstantele dvs. particulare, precum si orice alternativa potentiala la faliment pe care ati dori sa o explorati.

Avocat specializat in obtinerea de despagubiri

Daca ati suferit vatamari in urma unui accident, de exemplu, un accident de masina; atunci tipul de avocat pe care veti dori sa il vedeti este un avocat pentru vatamari corporale. Acest tip de avocati se specializeaza in obtinerea de despagubiripentru vatamari cauzate de alte parti.

Avocat imigrare

Cand aveti de-a face cu probleme legate de imigratie, veti dori sa consultati un avocat pentru imigrare. Acest tip de avocat ar trebui sa fie bine familiarizat cu problemele legate de imigratie, cum ar fi vize, cetatenie, refugiati sau azil si carti verzi.

Avocat penal

Daca tu sau cineva drag ati fost acuzat de o infractiune, un avocat penal este tipul de avocat caruia ar trebui sa va adresati. Un avocat penal are cunostinte in domenii legate de dreptul penal, inclusiv chestiuni legate de cautiune, recuzita, arestare, motive si orice chestiuni legate de procesul penal in sine.

Avocat fiscal

Un avocat fiscal este specializat in numeroasele intricari ale legilor fiscale federale, de stat si locale si ar trebui sa poata oferi sfaturi cu privire la problema fiscala cu care va confruntati.

Avocat contractual

Un avocat contractual este specializat in solutionarea problemelor care decurg din contracte si poate fi consultat pentru o gama larga de aspecte legate de contract. Indiferent daca nu sunteti sigur daca trebuie sa semnati un anumit contract sau daca ceva nu s-a intamplat cu un contract pe care l-ati semnat deja, un avocat specializat in contracte este tipul de avocat care ar trebui sa aiba experienta si expertiza necesara pentru a va ajuta in ceea ce priveste rezolva problemele contractuale.

Avocat de familie

Fie ca aveti nevoie de un acord prenuptial, ca vreti sa divortati si ca doriti sa obtineti custodia copiilor, un avocat de familie este tipul de avocat care va fi cel mai bine pregatit sa va ghideze pentru procesul care va sta inainte.

Avocat specializat in dreptul de proprietate intelectuala

Un avocat de proprietate intelectuala va poate consilia cu privire la problemele legate de proprietatea intelectuala, cum ar fi drepturile de autor, marcile comerciale, brevetele, designul industrial si secrete comerciale.

Avocat specializat in dreptul muncii

Indiferent daca sunteti o companie care are o problema cu un angajat sau o persoana care are probleme cu compania la care lucrati, un avocat pentru ocuparea fortei de munca poate oferi in general consultanta cu privire la chestiunile legale care rezulta dintr-un contract de munca sau dintr-o relatie de munca.

Avocat corporatist

Un avocat corporatist va va putea ajuta cu probleme legate de formarea companiei dvs., aspecte generale de guvernanta corporativa si aspecte legate de respectarea standardelor corporative.

Avocat de practica generala

Spre deosebire de avocatii care se specializeaza intr-un anumit domeniu de drept, un avocat de practica generala se ocupa de o gama larga de probleme juridice. Diferitii avocati de practica generala vor avea diferite domenii de drept cu care acestia sunt cele mai confortabili, deci daca va consultati cu un avocat de practica generala, este intotdeauna prudent sa discutati despre experienta sa in ceea ce priveste tratarea tipului de problema juridica cu care va confruntati.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…