De ce ar trebui sa va ingrijoreze ultima schimbare Google?

0 Shares
0
0
0

Ei bine, asta e aiurea. Google a renuntat recent la caruselul local pentru hoteluri, restaurante, precum si la  alte listari locale. Acum, este o veste mare pentru Google, dar nu atat de mare pentru tine. Deoarece aceasta schimbare inseamna ca toate de mai sus – 100% din informatia pe care utilizatorii o vad fara  a defila pe pagina –reprezinta listari platite.

Corect. Google, motorul de cautare pentru cea mai mare parte a lumii, furnizeaza absolut zero listinguri organice pentru utilizatorii de pe prima pagina. Dupa cum Mike Blumenthals,  a declarat clar: “Poate ca este timpul sa incepem sa ne gandim la Google ca la un motor de cautare care returneaza, de asemenea, unele rezultate de cautare.”

Ce inseamna acest lucru pentru afacerea ta? Ar trebui sa luam furcile si tortele si sa luam cu asalt castelul Google, cerand sa se schimbe inapoi? Si cum poti raspunde la aceasta schimbare?

Cititi mai departe, prieteni, cititi mai departe!

Aceasta nu este o veste

In primul rand, sa ne amintim ca acest lucru nu este o veste. Google a inceput sa se miste in aceasta directie de ceva vreme, reducand informatiile oferite in cautarea organica, furnizand vanzatorilor mai putine informatii despre activitatea de cautare organica si, cu Google Shopping, trecerea la includerea platita ca norma de peste doi ani … in ciuda unei practice pe care, odata, o numeam “raul”. Deci, asta e.

Am mentionat despre aceasta miscare intr-o conversatie cu un grup industrial de la vremea aceea, impreuna cu avertismentul ca trebuie sa ne oprim din a ne antrena clientii sa cumpere doar pentru a face  o afacere mai buna.

Poti caracteriza actiunile Google ca fiind rele, daca vrei. Dar cand semnezi acorduri de distributie sau de marketing cu angrosisti si comercianti hotarati sa ofere consumatorilor cel mai mic pret, imputernicesti Google-ul  sa creasca taxele de trecere pe drumurile pe care le controleaza. Aceasta nu a fost o veste acum doi ani. Nu ar trebui sa fie o veste astazi. Nu ar trebui sa va surprinda deloc atunci cand Google decide sa impuna taxe de trecere suplimentare in viitor.

Asteapta-te la mai multe schimbari

Ceea ce ne aduce la punctul # 2: este departe de a se fi terminat. Google a introdus Carousel putin peste un an in urma, doar unul dintr-o linie lunga de teste si experimente care afecteaza experiența de cautare.

Nu stim daca Google are de gand sa ramana cu aceasta schimbare, daca Carousel va reveni sau daca vor sa introduca o anumita experienta cu totul diferita de cautare locala, destinata sa creasca numarul de clicuri, veniturile, rata de conversie, sau toate cele de mai sus. Nu trebuie sa iubesti aceasta schimbare (si nu-mi pot imagina de ce ar face-o cineva). Dar, mai mult ca vremea din Texas, si acest lucru se va schimba.

Planifica dinainte

In cele din urma, aceasta pare a fi o ocazie buna de a planifica o lume fara Google. Serios. Desi este putin probabil ca puteti taia complet  legaturile cu gigantul de cautare, e clar ca nu te poti baza pe faptul ca  Google va actiona consecvent in interesul tau. Deci, de ce nu cauti modalitati de a-ti reduce dependenta de Big G? Iata cateva sfaturi care iti vin in ajutor:

  • Segmenteaza-ti cei mai buni clienti. Determina canalele de trafic si veniturile afacerii tale. Lucreaza la dezvoltarea unor modele de atribuire eficiente. Apoi, lucreaza la: a) creșterea volumului de trafic de la cele mai bune canale ale tale, si b) cresterea valorii de trafic de la canalele sub-performante.
  • Construieste-ti lista de corespondenta. Email-ul nu este nici pe departe mort. Foloseste-l in avantajul tau. Asigura-te ca aceasta este mantra ta in 2015: “Creste lista. Creste profiturile. “
  • Continua crearea de continut util pentru clientii tai. Continutul grozav va sari in ochi, va atrage like-uri, link-uri, distribuiri, ca intotdeauna. Acest lucru functioneaza, pentru ca ajuta clientii sa isi rezolve problemele. Concentreaza-te, in special,pe acele piese de continut care ajuta atat clientii cat si linia de fund. Cauta moduri de a reutiliza acest continut in noi canale (poti lua materialul existent si sa il compilezi intr-un ebook sau lucrare whitwe?

Sa dezvolti o postare pe blog in care sa listezi continutul de top din ultimul an? Sa o incluzi in buletinul de mail? Sa il partajati pe canalele sociale? Si asa mai departe?) Fa-ti continutul sa lucreze pentru tine, nu doar ca link-momeala pentru motoarele de cautare, dar si ca o resursa pentru clientii de pe toate canalele. Atunci poate ca nu va fi nevoie sa te bazezi  pe linkul-momeala ca prima solutie.

Concluzie

Da, intr-adevar este aiurea ca Google scapa de Carousel pentru cautarea locala. E o piedica reala ca toate link-urile principale din rezultatele de cautare locale necesita pay-to-play (plata ca sa poata fi accesate). Dezamagitor.

Poti sa te plangi de asta cat vrei. Dar, in timp ce te plangi prietenilor si partenerilor de afaceri, poti face ceva in legatura cu asta. Incepe sa te gandesti cum sa reduci dependența de Google pentru rezultate in afaceri. Incepe sa cauti alte moduri de a creste traficul si conversiile. Si incepe sa-ti ajuti clientii sa te gaseasca prin alte modalitati.

Vrei sa afli mai multe despre modul de imbunatatire a vanzarilor, cresterea conversiilor, si reducerea costurilor cautarii de marketing? Apoi, ia-ti  un moment si intereseaza-te de Atelierul  Biznology Jumpstart: Pe site-ul de cautare Training Marketing. Predate de catre trei experti Biznology in domeniul cautarii de marketing,  vei invata cum sa faci cautarea de marketing sa lucreze pentru afacerea ta.

 

0 Shares
You May Also Like
Ce face un grafician

Ce face un grafician?

Ce este un grafician si cu ce se ocupa el? Un designer grafic creeaza imagini digitale prin combinarea…