De ce avem nevoie de intrerupatoare inteligente?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care intentionati sa va automatizati locuinta, cu siguranta puteti sa va indreptati atentia spre produse broadlink, de unde puteti alege o priza inteligenta sau un intrerupator inteligent.

Un comutator inteligent de lumina este un dispozitiv de acasa inteligent, care va permite sa controlati luminile pe cabluri, ventilatoarele de plafon cu o aplicatie de pe telefonul dvs. mobil sau cu vocea utilizand un asistent virtual.

Ce poate face un switch inteligent de lumina?

Un comutator inteligent de lumina sau un comutator inteligent va permite sa controlati orice dispozitiv aveti acasa conectat la un comutator cu ajutorul vocii sau al unei aplicatii smartphone. Utilizati comutatoarele inteligente pentru a controla luminile din fiecare incapere a locuintei, ventilatoarele de plafon, ventilatoarele de baie.

Iata in mare parte care sunt cele mai importante caracteristici de care puteti beneficia daca alegeti un astfel de intrerupator inteligent:

  • Conectivitatea Wi-Fi, care integreaza comutatoarele smart in casa dvs. inteligenta conectata.
  • Daca sistemul dvs. de acasa inteligent utilizeaza un hub precum Wink 2 sau Samsung SmartThings, verificati compatibilitatea cu Z-Wave sau ZigBee, in functie de standardul tehnologic utilizat de hub-ul inteligent.
  • Utilizati telefonul mobil pentru a crea programe personalizate pentru a activa sau dezactiva comutatoarele la momente specifice sau pentru a activa sau a dezactiva manual cu telefonul smartphone cand sunteti departe de casa.
  • Selectati comutatoarele inteligente de dimmer pentru a controla mai precis iluminatul din bucatarie, camera de zi, dormitor si camera de zi.

Preocupari comune privind comutatoarele inteligente de lumina

Unele switch-uri inteligente trebuie sa fie instalate in locul comutatoarelor traditionale, ceea ce implica cunostinte si lucrul cu cabluri electrice. Sa examinam instalarea si alte comutatoare inteligente care se refera la consumatori.

Ce este necesar pentru instalarea si utilizarea comutatoarelor inteligente?

Comutatoarele cu lumina inteligenta necesita o sarma neutra disponibila sau o linie neutra pentru a functiona. Codurile de constructie actuale necesita o linie neutra in intreaga casa pentru toate comutatoarele si prizele, insa daca locuinta dvs. a fost construita inainte de 1990, este posibil sa aveti intrerupatoare fara o linie neutra.

Chiar si in casele mai vechi, intrerupatoarele situate aproape de o priza si unitatile de comanda cu comutatoare multiple au de multe ori o linie neutra. Pentru a determina daca cablarea dvs. este potrivita pentru un comutator inteligent, puteti verifica destul de usor.

  1. In primul rand, pentru siguranta, opriti intotdeauna energia electrica in camera sau in intreaga locuinta a intreruptorului inainte de a face orice lucru legat de electricitate in casa dvs. – chiar daca va uitati la cabluri.
  2. Scoateti capacul comutatorului pentru comutatorul (comutatoarele) in care doriti sa instalati comutatoarele inteligente si examinati cablajul.
  3. Cablurile individuale din interiorul sarmei pot fi identificate prin culoarea invelisului lor din plastic (sau lipsa de acoperire pentru firul de impamantare). Cablul negru este linia fierbinte care aduce alimentarea electrica (daca exista un cablu rosu, care este de asemenea o linie fierbinte). Sarma de cupru goala este firul de impamantare care se bazeaza pe pamant pentru siguranta. Cablul alb este linia neutra si este cel pe care trebuie sa il vedeti in cablajul comutatorului pentru a putea instala un comutator inteligent.

Daca nu exista o linie neutra pentru comutatorul pe care vreau sa il inlocuiesc cu un comutator inteligent?

Daca nu vedeti un cablu alb acoperit cu plastic in interiorul liniei de cabluri mai mari, cablajul casei dvs. ar putea sa nu fie compatibil cu comutatoarele inteligente, fara a fi necesara actualizarea cablului la codurile de constructie actuale. Un electrician calificat va poate examina cablajul si va poate oferi mai multe informatii despre toate actualizarile necesare.

Exista, de asemenea, niste comutatoare inteligente care se instaleaza in partea superioara a comutatorului de lumina existent. Aceste dispozitive sunt alimentate de la baterie si utilizeaza magneti pentru a se fixa pe loc peste comutatorul existent, fara a fi nevoiti sa folositi cablajul.

Cu toate acestea, ele pot fi mai putin fiabile decat intrerupatoarele cu fir si nu se pot integra cu hub-ul inteligent de acasa sau cu asistent virtual. Va sugeram sa examinati cu atentie aceste dispozitive inainte cheltui mai multi sau mai putini pentru automatizarea casei in ceva care ar putea sa nu se potriveasca nevoilor dumneavoastra.

Cat costa un switch inteligent?

Comutatoarele luminoase inteligente compatibile Wi-Fi au preturi diferite in functie de caracteristicile incluse. Daca comutatorul inteligent necesita o punte sau alt echipament care sa functioneze cu reteaua inteligenta de conectare sau cu hub-ul conectat, echipamentul va fi mai scump.

0 Shares
You May Also Like