De ce divorteaza cei care ajung in capitala?

0 Shares
0
0
0

Multi tineri din Romania, dupa ce se casatoresc, aleg sa se stabileasca in Bucuresti, deoarece capitala tarii vine in intampinarea lor cu foarte multe posibilitati.

Locurile de munca din capitala sunt mai bine platite decat in orasele mici din provincie, se gasesc mult mai usor joburi in capitala decat in orasele mici din provincie, posibilitatile de petrecere a timpului liber sunt mai multe in capitala decat in oricare oras al tarii.

Putem gasi o multime de motive pentru care tinerii proaspat casatoriti aleg sa se mute in capitala, insa concluzia este ca ei isi doresc un trai mai bun, motiv pentru care renunta la viata de provincie, pentru viata de capitala.

Exista tineri casatoriti care ajung sa se realizeze din toate punctele de vedere atunci cand ajung in capitala, dar exista si tineri casatoriti care clacheaza, si ajung sa caute cele mai bune solutii pentru divort Bucuresti.

In anumite cazuri, unul dintre soti ii este infidel celuilalt, iar acest lucru nu reprezinta tocmai o surpriza tinand cont de viata de noapte a capitalei, tinand cont de cluburile si pub-urile din capitala, si de atmosfera din acele localuri. Cu siguranta cei care chiar si din greseala ajung intr-un astfel de loc, sunt tentati sa cada prada ispitei, si uite asa ajung sa fie infideli.

Exista situatii in care amandoi soti ajung sa nu mai petreaca timp impreuna decat foarte putin, pentru ca sunt prinsi cu munca. Unul dintre soti poate avea doua joburi, in timp ce celalalt poate avea un job cu program de munca dificil, astfel incat ei nu se mai prea intalnesc. Si acesta este un motiv pentru care sotii pot ajunge sa isi doreasca divortul.

In cazul in care cei doi soti ajung la concluzia ca solutia cea mai indicata este aceea de a divorta, pot solicita divortul amiabil sau divortul prin acordul partilor, care poate fi:

  • Divort prin instanta;
  • Divort prin acordul sotilor fara a fi nevoie de partaj, daca nu exista copii minori;
  • Divort prin acordul partilor dar cu varianta partajului, daca nu exista copii minori;
  • Divort administrativ care are loc la starea civila;
  • Divortul de comun acord la notar;
  • Divort prin mediere.

De mentionat este faptul ca aceasta varianta a divortului prin acordul partilor este posibila doar in cazul in care de la data incheierii casatoriei si pana la data formularii cererii de divort a trecut cel putin un an de zile. Este deasemenea necesar sa nu existe copii minori care sa fie rezultati din casatorie.

Exista si situatia in care se poate ajunge la divort din motive temeinice, iar aici discutam despre divort din culpa comuna (cu sau fara partaj) si cu copii minori, sau despre divort din culpa exclusiva a unuia dintre soti.

Exista si posibilitatea incheierii casatoriei atunci cand unul dintre cei doi soti se imbolnaveste atat de tare incat sa nu mai poata continua casnicia, insa pentru ca am discutat despre cuplurile tinere care se muta in capitala imediat dupa casatorie, este putin probabil un asemenea tip de divort.

 

0 Shares
You May Also Like