De ce este important sa reducem consumul de plastic?

0 Shares
0
0
0

Iti ajuti parintii sa care plasede de cumparaturi? Desi poate parea o sarcina plictisitoare, a ajuta la cumparaturile de alimente, este o modalitate de a influenta ceea ce este in meniu in saptamana viitoare. De asemenea, iti ofera posibilitatea de a face o fapta buna pentru parinti atunci cand ii ajuti sa transporte alimentele in casa si sa le puna la locul lor.

Cu toate acestea, inainte de a iesi din magazin, e posibil sa te confrunti cu o decizie importanta: hartie sau plastic. Da, vorbim despre pungile folosite pentru a  transporta alimentele de la magazin pana acasa. S-ar putea sa vezi anumite persoane care isi aduc propriile pungi de panza de acasa pentru a le folosi.

Sa aflam mai multe despre plastic. Conteaza chiar atat de mult ce tip de punga folosesti pentru a-ti transporta alimentele acasa? Oameni carora le pasa de mediu iti vor spune ca intr-adevar conteaza. De fapt, este doar un mic exemplu de decizie pe care o iei in mod regulat, care poate avea un impact pozitiv sau negativ asupra planetei.

Gandeste-te ce se intampla cu majoritatea acelor pungi de plastic care sunt folosite pentru a transporta alimente acasa. Desi cateva pot fi puse deoparte pentru a fi folosite in jurul casei, majoritatea ajung in cosul de gunoi. In cele din urma, se indreapta spre cea mai apropiata groapa de gunoi, unde vor ramane mult timp.

Hartia sau alte materiale naturale sunt biodegradabile, ceea ce inseamna ca se descompun in mod natural pe parcursul a cateva zile, luni sau ani in substante care pot fi absorbite in sol si reciclate natural. Pe de alta parte, plasticul poate dura sute, daca nu mii, de ani pentru a se biodegrada. Acest lucru inseamna ca plasticul care va fi aruncat va ramane acolo mult timp, ocupand un spatiu pretios in depozitele de deseuri si va polua mediul.

Daca te uiti in jurul tau, plasticul este peste tot. O parte din acest plastic este menit sa fie folosit de mai multe ori. Din pacate, o mare parte din plasticul pe care il folosim este folosit doar pentru o perioada foarte scurta de timp.

De fapt, expertii estimeaza ca pana la 50% din materialul plastic pe care il folosim este utilizat doar o data inainte de a fi aruncat. Exemple de astfel de plastic includ pungi de plastic, sticle de apa si sticle de suc si ambalaje din plastic pentru produse alimentare. In fiecare an, oamenii arunca suficient plastic pentru a incarca Pamantul de patru ori!

De aceea recomandam pungile biodegradabile de la Neopack.ro, acestea fiind varianta optima pentru a proteja planeta.

Deseurile de plastic nu sunt singura problema cu utilizarea plasticului. O multime de energie si resursele Pamantului sunt utilizate pentru a crea plasticul, in primul rand. Luati sticlele de apa de plastic, de exemplu. De la productia sticlei, la umplerea cu apa, la transportarea ei in magazine si apoi in casa ta, crearea apei imbuteliate necesita de 2.000 de ori energia necesara pentru producerea apei de la robinet!

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…