De ce este o agenda de hartie mai buna decat utilizarea telefonului mobil?

0 Shares
0
0
0

Planificarea zilei si notarea obiectivelor de mana va ajuta sa fiti mai structurat si mai productiv; afla de ce si cum sa o folosesti in avantajul tau.

Daca a fi o persoana mai organizata este una dintre rezolutiile tale pentru acest an, o agenda de hartie va fi un instrument mai bun pentru a o realiza decat utilizarea telefonului mobil, sunt de acord expertii.

Dar de ce?

Desi tastarea pe computer sau in calendarul telefonului mobil poate fi mai rapida decat a face-o manual, nu va avantajeaza din punct de vedere cognitiv.  Ai nevoie de agende organizer Filofax pentru a obtine cele mai interesante notite. 

Mai multe studii au demonstrat ca informatiile mai semnificative si mai relevante sunt scrise atunci cand sunt inregistrate manual decat atunci cand sunt efectuate pe un dispozitiv digital; in plus, ajuta la invatarea si pastrarea materialului.

In plus, desigur, agenda ta nu va ramane niciodata fara baterie si te va lasa in incertitudine si nici nu va fi posibil ca si copilul sa stearga accidental o intalnire importanta…

Ati observat ca aplicatiile de note sau calendar incearca sa simuleze optiunile pe care le ofera hartia?

Urmarirea activitatilor zilnice va va ajuta sa va organizati si sa construiti cea mai buna rutina pentru dvs. Acest lucru va va elibera creierul de nevoia de a va aminti date irelevante si de a lasa loc pentru ceea ce este important.

Astfel, puteti trece de la “ocupat” la “productiv” si va puteti atinge obiectivele mai repede, imbunatatindu-va eficienta si deschizand spatiu pentru creativitatea si capacitatea de a rezolva problemele.

Ce puteti include in agenda dvs.?

Obiective zilnice

Personale si de familie, cum ar fi mersul la o alergare sau scaldatul cainelui; locul de munca, cum ar fi incheierea unui anumit proiect sau trimiterea acelui e-mail pe care l-ati amanat; sau sociale, cum ar fi mesele cu prietenii.

Programe

Desi sunt aproximative, pentru activitatile pe care trebuie sa le faceti pentru a atinge obiectivele zilei.

Liste de activitati

In acest fel, puteti planifica si evalua modul de realizare a obiectivelor stabilite si care nu sunt doar o preocupare.

Monitorizarea obisnuintei

Noteaza zilele in care ai facut o activitate pe care vrei sa o incorporezi in rutina ta, cum ar fi exercitiile fizice sau mancatul acasa; de asemenea, functioneaza atunci cand incercati sa renuntati sa faceti ceva, cum ar fi fumatul sau cumpararea cafelei zilnice.

Obiective pe termen mediu si lung

De asemenea, puteti programa activitati care va ajuta sa va atingeti obiectivele saptamanale, lunare si chiar anuale.

Profita la maximum de programul tau!

– Clasificati adnotarile: Utilizati simboluri diferite pentru a distinge pantele evenimentelor sau notelor.

– Indrazniti sa desenati: Utilizati metafore, desene sau grafica; imaginile comunica mai repede. – Prioritizeaza: Incepe ziua cu cele mai laborioase si incheie cu cele mai simple. – Focus: Pariati pe mai putin de patru lucruri pe zi; daca aveti mai multe, organizati-le in ordinea urgentei/importantei. – Planificati strategic: Evitati programarea intalnirilor sau a deciziilor importante cu putin timp inainte de ora de plecare sau vineri seara, de exemplu.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…