De ce nu functioneaza incarcarea wireless pe noile iPhone-uri?

0 Shares
0
0
0

Apple este unul dintre cei mai renumiti producatori de telefoane mobile de pe piata, si vine in intampinarea utilizatorilor cu dispozitivele iPhone. Cele mai multe persoane care folosesc un smartphone de la Apple, nu ar face acum trecerea la un telefon Android, fiind multumite de cum functioneaza terminalele iPhone.

Cele mai noi modele lansate de catre companie sunt iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro si iPhone 12 Pro Max. Acestea sunt dispozitive care reusesc in mare parte sa satisfaca toate cerintele utilizatorilor din viata de zi cu zi.

Cu toate acestea insa, exista si persoane care deja detin asemenea dispozitive, si care sunt dezamagite de faptul ca incarcarea wireless nu functioneaza. Pentru cei care au ales unul dintre aceste telefoane iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro si iPhone 12 Pro Max in mod special pentru aceasta caracteristica importanta (incarcarea wireless), faptul ca nu isi pot incarca astfel dispozitivele, este un motiv de dezamagire.

Vom discuta in continuare despre posibilele solutii de remediere a acestei probleme, care pot fi incercate inainte de a duce telefonul la service. Daca detineti deja un asemenea smartphone de la Apple si va confruntati cu problema incarcarii wireless, iata cum trebuie sa procedati.

1. Asezati telefonul corect pe incarcator

Multi oameni se plang de faptul ca incarcarea wireless nu functioneaza, insa problema este ca ei nu isi pun corect dispozitivele iPhone in zona de incarcare a incarcatorului wireless. In cazul in care constatati ca telefonul nu se incarca, este important sa repozitionati de mai multe ori dispozitivul pentru a putea vedea daca problema de incarcare este rezolvata sau nu.

Daca utilizati incarcatorul MagSafe, acesta face incarcarea fara fir chiar mai usoara, deoarece incarcatorul magnetic se va alinia si se va atasa perfect la iPhone 12 sau iPhone 12 Pro, si va oferi incarcare fara fir fara fir.

2. Verificati daca carcasa dvs. accepta sau nu incarcarea fara fir

Sunt foarte mari sansele ca acel accesoriu (carcasa iPhone) pe care il utilizati, sa nu accepte incarcarea fara fir. Nu putini sunt cei care nu isi pot incarca dispozitivele iPhone datorita acestor carcase care sunt mari si voluminoase, si care nu accepta incarcarea fara fir.

Incercati sa indepartati carcasa de protectie a telefonului, si apoi sa il asezati pe incarcatorul wireless. Sansele ca in aceste conditii sa se incarce dispozitivul sunt foarte mari.

Daca insa problema persista, trebuie sa mergeti cu telefonul in service. Specialistii in reparatii telefoane si inlocuire piese telefoane, vor verifica telefonul, vor depista cauza problemei si vor gasi cea mai buna rezolvare.

3. Asigurati-va ca folositi un incarcator eficient

Fara doar si poate, trebuie sa faceti acest lucru. Nu fiecare incarcator wireless este compatibil cu dispozitivul dvs. Trebuie sa va asigurati ca va alegeti un incarcator original sau care este certificat Apple (daca nu este produs de catre acest producator).

In cazul in care folositi un incarcator wireless care nu este original, sunt foarte mari sansele ca acesta sa va deterioreze telefonul. In aceste conditii, o posibila reparatie v-ar scoate ceva banuti din buzunar.

4. Dezactivati functia optimizata de incarcare a bateriei

Optimizarea incarcarii bateriei este o caracteristica disponibila pentru sistemul de operare iOS 13 si versiunile ulterioare. Aceasta caracteristica este una foarte importanta, dat fiind faptul ca ajuta la cresterea duratei de viata a bateriei.

Pe baza abilitatilor de invatare automata, incearca sa va invete obiceiurile de incarcare a bateriei, iar in cazul in care bateria telefonului iPhone pe care il detineti se incalzeste prea mult, aceasta caracteristica va preveni automat incarcarea peste 80%. In momentul in care insa temperatura bateriei va revini la normal, incarcarea va fi reluata.

Pentru a activa aceasta functie, accesati setarile telefonului, mergeti la setari baterie. Atingeti pe Sanatatea bateriei, dupa care atingeti pe Incarcare optimizata a bateriei.

0 Shares
You May Also Like